114cm laks fanget af Peder A. Kirkegaard

616

114cm laks fanget af Peder A. Kirkegaard

Som jeg skrev igår skete der rigtig meget i de sidste 5 dage jeg var ved Skjern å, og at jeg ikke kunne have det hele med igår. For der kom en fangst på land i fredags som jeg synes skulle have sin egen artikel.

Nogle oplever det aldrig i deres liv, men vi drømmer alle sammen om at få en fight med en af de helt store, dem der går under betegnelsen storlaks. I år ved Skjern å er der indtil nu blevet fanget hele 19 laks over 110 cm.

Peder var gået op til geddehullet som svinget lige nedenfor svinefarmen ved Kodbøl, det er er sving der ofte holder godt med laks, og hvert år hører man om storlaks stå i udgangen af svinget mod strømmen.

Fredag var den dag hvor åen steg meget på et døgn i uge 41, men ved åen var det fedt og det vilde regnvejr gav udfordringer men på en eller anden måde også fedt at opleve. 

Peder havde en 3-4 gange haft slag til sin Condom spinner rød/gul str.5 med messing blad i 30 g, før Storlaksen huggede og krogen sad fast. Lige som den havde hugget og var kroget var den helt ude af vandet, og det skulle vise sig at være den eneste gang Peder så den før den lå i nettet.

For nu startede et tovtrækkeri hvor storlaksen virkelig gav kamp til stregen, og sendte Peder ud på en tur 300 m nedstrøms hvor han ikke kunne få den op fra bunden. For folk som kender stykket er det jo først nedover stryget, og forenden af det kommer Svinget for Norden. Men når man går på nord siden skal man over en 3 bro på ca. 4 meter, for at fiske videre på Svinget for Norden.

Men helt cool lettede Peder på sin bremse og løb henover broen, og håbede på det bedste. Det lykkes uden problemer og han kunne fighte videre nedover, og forbi svinget for at komme ned til det korte lige stykke før åen svinger igen.

Her på det lige stykket fik han den under kontrol, men inden dagens fiskeri havde Peder monteret sit helikopter rig med noget tykkere line, og som altid lader han en lige stump på 3 mm være efter knuden.

Det var godt han også havde gjort det denne dejlige fredag ved Skjern å, for da med hjælp fra to andre med landingen kunne han se at de 3 mm var trukket helt ned til knuden og krogen var rettet ud.

Her havde fighten taget 15 min og havde givet ømme arme, men som Peder skriver ” Men det gik Heldigvis” , og han kunne efter et hurtigt billede starte genudsætningen som gik fint og den kunne komme ud og sikre bestandens fremtid.

Laksen var som sagt 114 cm og var 58 cm i omkreds, og går man ind i tabellen i det lille hæfte man kan få på Laksens hus ved Skjern å, kan denne storlaks have vejet fra 14.7 – 15.3 kg i anslået vægt.

Fantastisk fight og storlaks til Peder A. Kirkegaard og Afiskeri.dk takker mange gange for at måtte bringe denne artikel og billeder. Kæmpe tillykke endnu engang Peder , og herunder kan du se flere flotte billeder fra fangsten.

Lad artiklen slutte med Peder´s egne ord her Mandag aften – ” Har ikke fået armene ned endnu, ovenpå denne fantastiske oplevelse”

114cm laks fanget af Peder A. Kirkegaard

Tidligere artikelKongefiskeri ved Skjern å uge 41 – 2019
Næste artikelFlotte arrangementer ved Laksens hus og Skjernådalen.