3 laks på et døgn af Per Gylling ved Mandalselven – Afiskeri.dk

  648

  3 laks på et døgn af Per Gylling ved Mandalselven

  Efter 3 ugers dejlig sommerferie er jeg nu igen klar her på hjemmesiden.

  Glæden ved laksefiskeri er mange forskellige ting, som at fiske ved smukke naturomgivelser, opleve dyrelivet langs elven. Når så hugget kommer er det en bonus, og er man så heldig at få en fight og lande laksen er det en ubeskrivelig glæde.

  Fra Tirsdag til onsdag i denne uge, var det netop disse ting Zpey’z dezigner Per Gylling har oplevet ved delsonen Nodehylen i zone 4 ved Mandalselven.

  Per´s første Zone 4 laks
  Per´s første Zone 4 laks

  Blot efter få timers fiskeri var der belønning, idet en laks slog til hans hitch flue. Anden gang nedover med en lille krogflue tog laksen den, og efter en fin fight gav laksen op, og kunne landes. 60 cm og 2 kg frisk laks med lus lå nu på bredden. Dette var Per Gylling´s første laks i sone 4, og det er noget helt specielt med første laks i hver sone.

  Efter en god nats søvn var Per igen klar på stykket, igen med hitch fluen forenden af linen. Midt på formiddag kunne en fin grilse ikke stå for denne flue , så Gylling kunne efter en fin fight lande den sikkert.

  Men her stoppe vi ikke for Per havde endnu en laksefight i vente . For lige først på eftermiddag var der bud efter hans hitch flue igen. Laks gav sig heller ikke her uden kamp til stregen, men over for en garvet laksefisker som Per Gylling, er det ikke nemt at være lakz. Derfor måtte også denne laks på 4 kg give op og lade sig lande fint på sten bredden.

  Der skal herfra lyde at kæmpe stort tillykke med de tre flotte fangster til Per og for må bringe, og heunder kan du se billeder af de to andre fangster. Under dem ligger der opdatering om Mandalselven.

  Fin blank Grilse
  Fin blank Grilse
  Per med sin 4 kg blanke laks

  Man må sige det har været noget af en anderledes sæson i år ved Mandalselven, men i denne uge kom vendepunktet til stor glæde for rigtig mange langs elven. Der har hver dag i denne ugen, kommet melding om flak på over elven. Det gør at de laks der kom tidligt bliver presset af de frisk, og skaber uro på stykkerne. Derfor vil disse nu blive lettere at fange, og kombineret med de friske er der rigtig gode chancer for at få laks på land.

  Vandføringen og Vandstand er super lige nu, og det har regnet en smule hertil morgen, men er stoppet igen. Det gør også at du har vildt mange muligheder på denne vandføring. Synes du der er for mange i sone 3, så er der gode muligheder i sone 4 eller sone 2.

  Imorgen er der meldt om et massivt regnvejr, og det kan være den regn man har håbet på i rigtig lang tid, for kommer der de lovede millimeter vil det sætter yderlig gang i opgangen af laks. Så det bliver spændende af følgende weekenden hvordan der forløber. For det vil også kunne give de der er ved elven i uge 30 rigtig godt fiskeri.

  Herunder lidt andre fangster fra de sidste par dage og stort tillykke til dem alle, og skal du også afsted i år så høre jeg gerne fra dig mens du er der. Eller mangler du hjælp til et eller andet omkring Mandalselven, så skal du være meget velkommen til at skrive til mig på messenger eller mail Afiskeri@gmail.com. Hvert år hjælper jeg i gennemsnittet 150 laksefisker, så hold dig ikke tilbage jeg står klar.

  Helmer Espeland´s laks på 5.2 kg fra sone 3
  Willy Lippold´s laks på 2.8 fra sone 3

   

  3 laks på et døgn af Per Gylling ved Mandalselven

  Tidligere artikelMONTH FLY JULY – BLACK SHRIMP – AFISKERI.DK
  Næste artikelOpdatering om Mandalselven d.21.7.19 – Afiskeri.dk