5 HURTIGE TIL CLAUS ERIKSEN

953

5 HURTIGE TIL CLAUS ERIKSEN

December´s ”5 hurtige til” er denne gang med den ekstremt dygtige kystfluefisker Claus Eriksen, som jeg første gang mødte på Danish Fly festival. Forinden havde vi skrevet meget sammen, fordi han var Afiskeri.dk´s første butik samarbejdspartner. Vi havde i mange år et super samarbejde hvor anmelder platformen skulle opbygges.

Claus er en utrolig venlig mand, som altid giver sig tid til en snak, eller besvarer ens mails. Selv når han er på fisketur får man lige en mail tilbage med, at han vil besvare den senere. En fantastisk egenskab som er utrolig vigtig i mit univers, når man har et samarbejde. Men skam også godt hvis man vil yde en god service over for ens kunder, og det har han også fået lært sit personale i Go-fishing. Hvor man altid får en super service.

At han er en utrolig dygtig fluefisker på kysten får man hurtigt et indtryk af i filmene Havørredens hemmeligheder, som han er en del af, og her ser man den dybe passion han har for dette fiskeri, samt den store viden han har opbygget. Den deler han glædeligt ud af, så andre kan få glæde af den.

Meget glædeligt var det at modtage en mail fra Claus, om at han gerne ville være med til dette mini portræt, og herunder kan du læse ” 5 hurtige til Claus Eriksen”

  1. Hvornår startede dit lystfiskeri, og hvorfor blev det fluefiskeriet ?

Fiskeriet kom naturligt til mig fordi min far og onkel fiskede. Familien har et sommerhus på Fyns Hoved og herfra drog vi nærmest hver weekend ud med jollen efter torsk og fladfisk. Eller fiskede hornfisk og torsk fra kysten. Havørreder var noget man drømte om.

I hverdagen havde jeg Odense Å indenfor cykelafstand – flere gange om ugen mødtes vi en flok drenge ved ”Skovsø” strækket og fiskede bækørreder som foreningen dengang satte ud med jævne mellemrum. Alle mosehuller og andre små vandløb indenfor cykelafstand blev også besøgt. Uanset om vi havde lov til at fiske der eller ej…

Fluefiskeriet kom vel egentlig bare som en naturlig forlængelse af min interesse for alt fiskeri. Jeg købte mit første fluesæt i Ækvator Sport for mine konfirmationspenge og fangede sammen dag en bækørred på 25 cm. På flue – siden da har jeg været solgt…

  1. Hvordan har det været at opbygge Go-fishing og den succes den har ?

En klog mand sagde engang til mig:

Gør din hobby til dit arbejde – så skal du ikke arbejde mere resten af dit liv”

Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men for mit vedkommende lykkedes det og det har været helt fantastisk. Da jeg startede var vi 4 – 5 mand i butikken – i dag er vi 11 – 12 stykker. Alle fantastiske kollegaer der gør at jeg aldrig har lyst til en pjækkedag…

Alle kan sælge noget fiskegrej – men vores vision går udover det. Vi har en målsætning om at alle der går ud af vores dør er blevet en lille smule bedre til at fiske end da de gik ind af samme dør. Det betyder at vi ofte bruger mere energi på at give gode fisketips og vejledning i brug af grej end egentligt salg.

Et koncept der efterhånden er sjældent, men vores fremgang viser at det heldigvis stadig holder.

  1. At være med i en cult serie i Havørredens hemmeligheder , hvordan vil du beskrive dette?

Havørredens Hemmeligheder har været fantastiske at deltage i. I processen har jeg selv lært rigtig meget om havørreden og dens opførsel – jeg er selv blevet en bedre fisker af de film. Dertil har jeg fået et par rigtig gode venner i Thomas Hansen og Niels Vestergaard – vi kendte selvfølgelig hinanden inden, men de mange mange timer sammen under filmoptagelserne har virkelig været en fornøjelse og skabt fiskevenner for livet.

  1. Hvad er dit foretrukkende grej til kysten, og hvad ligger du vægt på i dit valg?

I gamle dage fiskede jeg med en klasse 8 stang fordi jeg ville have noget grej der kunne dække alle tænkelig situationer. I dag er grejerne dog blevet så meget bedre og så optimeret at en moderne klasse 6 stang kan det samme. Og den er alt andet end lige nemmere at fiske 8 – 10 timer med i træk.

Så mit setup hedder en Orvis Helios 3 klasse 6 stang med tilhørende hjul/flydende skydehoved osv.

Jeg lægger meget vægt på at være mobil. Så jeg pakker så let som muligt i en lille slingpack så jeg kan kommer hurtigt fremad og hurtigt tilbage tio bilen hvis der skal skiftes plads.

  1. Hvad er en god fiskedag for dig ?

Alle fiskedage er gode fiskedage – men alle fiskedage bliver dobbelt så gode hvis der falder en fisk af. Jeg fisker for at fange en fisk – først da er dagen for alvor lykkes for mig. Det betyder at jeg gør alt for at optimere mine chancer. Jeg kører gerne langt – går langt eller skifter plads selvom det er besværligt hvis jeg føler at det er det der skal til for at finde en fisk.

Jeg nyder selvfølgelig alt hvad der er omkring – naturen – friheden – dyrelivet osv – men selve havørred hugget er det vigtigste-  det er det jeg går benhårdt efter.

Når en havørred er fanget så smager madpakken jo bare lidt bedre –den lunke kaffe er fin –  hullet i wadersene ikke så slemt alligevel – blæsten mindre end man troede og vejen hjem slet ikke så lang…

Der skal lyde en kæmpe tak til Claus Eriksen , for at han ville medvirke i dette mini portræt, og det bliver spændende at følge ham i fremtiden.

5 HURTIGE TIL CLAUS ERIKSEN

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

 

5 HURTIGE TIL CLAUS ERIKSEN

Tidligere artikelPETER NIKOLAJSEN – MANDALSELVENS HELTE
Næste artikelMONTH FLY – DECEMBER 2020 – CHARTREUSE SHRIMP – AFISKERI.DK