5 HURTIGE TIL HENRIK GYÖRKÖS PÅ AFISKERI.DK

427

5 HURTIGE TIL HENRIK GYÖRKÖS

Jeg har i mange år hørt om Henrik, igennem min far fordi han har arbejdet sammen med Henrik´s svigerfar. Så tit fortalte han mig om de fine fangster som Henrik havde fanget. På fangst listen fra Gudenåen er han hvert år på, med nogle fine fangster. 

Derfor er jeg yderst glad for nu at have ham med som Lokalreporter for Gudenåen på Afiskeri.dk, og ser meget fremtil vores samarbejde.

1: Hvordan startede dit fiskeri:
Jeg er opvokset i Brabrand i det vestlige Århus. Her tog min far med med ud til de lokale åer i en alder af 5 år. Vi fiskede primært i Lyngbygård å og Århus å hvor der var mulighed for at fange nogle fine bækørreder og enkelte havørreder. Det forgik som de fleste med en lille prop og en regnorm og jeg var vildt fasineret når man så proppen gik ned under vandet. Da jeg blev lidt ældre gik alt min fritd nede ved de lokale åer og engang imellem når jeg kunne få en kørerlejlighed tog vi på kysten efter havørreder
2: Hvilken fangst har printet sig mest i din hukommelse og hvor blev den fanget:
Den fangst der helt klart står tydligst er den fine maj laks jeg fik i 2017 på 16.6 kg fanget i Gudenåen. En tur hvor jeg egentlig bare skulle vise min far som lige var blevet medlem nogle af det gode pladser. Vi ankommer først lidt op ad formiddagen og pladsen er allerde besat af andre fiskere. Vi drikker en kop kaffe og snakket lidt om pladsen. Efter 30 min går vi ned og min far fisker først ned over pladsen. Jeg starter kort bag ham og pludselig sidder jeg fast et sted hvor jeg ikke plejer at sidde i. Det viser sig så at være dennne fantastiske fisk som giver en forrygende fight og først overgiver sig efter 25 min benhård fight. Det var fedt at dele denne oplevelse med sin gamle far og senere på dagen kroger jeg endnu en laks på 8,4 kg, som han fighter på fineste vis. Fisken blev fanget omkring pladsen der hedder “Sandskredet”
3: Hvad er et godt setup:
Et godt setup for mig er en ikke for lang stang, men gerne en med lige rygrad 9-10 fod. Så går jeg med 0,25 fireline og fluecarbon 0.405 som spids ned til min krog
4: Hvilket agn holder du mest af og fiske med og hvorfor:
Når det drejer sig om laksefiskeriet i Gudenåen, som er det jeg dyrker mest går jeg 95 % af tiden med skaldrejer. Jeg dyrker dette fiskeri, fordi det er ekstremt effektiv og vildt afslappende. Jeg er paramediciner og kører døgnvagter på regionens lægebiler og akutambulancer. Jeg bruger mit fiskeri til afstredsning og afslapning mellem mine vagter. Men det jeg elsker mest ved rejefiskeriet er det voldsomme og meget kontante hug laksene kommer med. Man er aldrig i tvivl når blanklaksene hugger i foråret og det er bare mega fedt.
Mit flue fiskeri dyrker jeg i lillåen efter havørrederne og laksene i Gaula i Norge. Jeg fisker kun med enhåndsstang som er en Spey.
5: Hvad er en rigtig god fiskedag for dig:
En rigtig god fiskedag for mig er når jeg er afsted med min gamle far. Han er 84 år og det betyder at tingene ikke altid går lige så hurtigt som det måske plejer. Jeg syntes det er dejligt at bruge timer med ham der lærte mig at fiske engang for 40 år siden. Men man må også erkende at det ikke altid er let at lærer en gammel fisker nye triks : ) men han har dog lyttet lidt efter og fangede 2 fantastiske flotte blanklaks sidste forår. Der skal lyde en kæmpe tak til Henrik, for at ville være med i dette portræt.
Og Henrik har en lille status fra Gudenåen vi ligger med her:
I skrivende stund går vi alle og venter på at åen skal falde til et niveau, hvor der kan fiskes. Jeg er ganske sikker på, at de første blanke allerede har stillet sig klar. Jeg håber at alle får en super god 2020 sæson med en masse flex på klingen
5 HURTIGE TIL HENRIK GYÖRKÖS

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

5 HURTIGE TIL HENRIK GYÖRKÖS
Tidligere artikelMONTH FLY – MARCH – DIRTY YELLOW – AFISKERI.DK
Næste artikelGlasrøret – Kystflue – Afiskeri.dk