5 HURTIGE TIL KARSTEN BANGSGAARD.

275

Karsten Bangsgaard er manden bag to forholdvise nye fiskebøger – “Den nyudklækkede laksefisker” og hans nyeste “Laksepremieren”. Det er to bøger som jeg personligt holder utrolig meget af og læse, når jeg skal nyde en god bog. Karsten fisker ved Storå, som han også beskriver flot i de to bøger.

Hvordan begyndte dit lystfiskerliv?

Mine første oplevelser med fiskeri havde jeg sammen med min far, der tog mig med ned til Flensborg Fjord for at fiske efter ålekvabber (’kujer’ på sønderjysk). Jeg var 5 år gammel og der var altid garanti for fangst. Da jeg blev lidt ældre, fandt mine kammarater og jeg ud af, at vi boede i et lystfisker-’smørhul’ for vi kunne fiske efter stort set alt – vi fangede aborre, brasen, suder, gedder, ål, karper og senere kom også de første havørreder på land.

Hvem er den bedste lystfisker, du har fisket med?

Det er et svært spørgsmål, for hvad ligger der i ordet bedst? Jeg anser mine tre sønderjyske kammerater Jesper Moldaschl, Søren Blindbæk og Peter Christensen som yderst kompetente på hver deres område. Jesper er en fremragende fluefisker, Søren er utrolig giftig, når det drejer sig om gedder og Peter er vel en af de bedste allroundfisker jeg kender. Allerøverst står dog Ulrich Jeppesen på Fyn. Hans evner og kendskab til hvor og hvornår forskellige fiskearter, specielt i havet rundt omkring Fyn, skal fanges er unik.

Hvordan har du oplevet det at udgive dine to bøger?

Det har været lidt underligt, for jeg er ikke typen, der har lyst til at ’profilere’ mig selv, men det fik jeg at vide af mit forlag, at jeg skulle prøve på. Og det har været svært for mig. Jeg var selvfølgelig meget spændt på, hvad folk ville sige til bøgerne, men jeg prøvede at skubbe disse spekulationer i baggrunden, og bare glædes over, at jeg havde fået udgivet to bøger. Jeg har altid haft lyst til at skrive en bog, men det var ikke planlagt, at det skulle være nu. Bøgerne udsprang egentlig bare fra min lyst til at skrive om mine fisketure og pludselig var de få sider blevet til mange.

Hvilket sted holder du mest af at fiske ved og hvorfor?

Jeg holder helt klart mest af at fiske ved Storå. Den å er kommet helt ind under huden på mig. Jeg nyder at gå derude, hvor åen snor sig uberørt gennem eng og skov. Der finder jeg en ro, som jeg ikke oplever andre steder. Og når man kan krydre det med en evig spænding om, at en laks måske hugger, så bliver det ikke bedre.

Beskriv kort en god fiskedag for dig?

En god fiskedag behøver ikke nødvendigvis at foregå ved Storå, men jeg må alligevel sige, at fiskedagene ved den å er fantastiske. Og de bedste dage er, når turene er med gode venner, hvor der også bliver plads til at fiske stræk uden andre. De senere år er der også kommet nogle nye ’supergode’ fiskedage til, nemlig dem med min søn. Han er også blevet bidt af fiskeriet, og det er jo skønt at kunne dele denne hobby med ham.

Stor tak til Karsten for at måtte lave dette mini portræt af ham.