5 HURTIGE TIL LEIF CHRISTENSEN.

307

Leif Christensen vandt DM i 2 hånds fluekast i 2018. Men det er ikke første gang han har stået øverst på sejrs podiet ved DM. Foruden i 2018 har han vundet en hånds 2 gange og 3 andre gange i 2 hånds.

Ved VM i fluekast er hans bedste placering en 5. plads i trout distance (helline #5).

Du vil kunne møde denne yderst flinke fluefisker ved Mandalelvens bred, Skjern å, Storåen samt på kysten.

1. Hvordan begyndte dit fluefiskeri ?
Mit fluefiskeri startede i 1996 hvor jeg i forbindelse med et abonoment på et fiskeblad (tror det var fisk og Fri) modtog en fluestang og hjul som gave. Der gik dog noget tid inden jeg rigtig kom igang og først efter at have set en kaste video med Woppwopp manden, som min kone kalder ham (Mel Kriger) fik jeg lidt styr på teknikken.

2. Hvem er den bedste fluefisker du har fisket med ?
Uha den er svær, for hvem er den bedste?? Nogle gange er lokalkendskab og brugt tid ved fiskevandet afgørende for hvor meget man fanger.
Men hvis jeg skal nævne en, så vil jeg pege på en udlænding. Sjovt nok har jeg ikke set ham fange en fisk og kun fisket med ham i kort tid, men at han kan fange fisk er man ikke i tvivl om når man læser fangst raporterne fra Mandalselven. At han så også har været verdensmester i fluekast og en rigtig hyggelig fyr som gerne deler sin viden, det hjælper også lidt. Så det må være Mikael Blomberg fra Norge og så undgår jeg måske også ballade fra nogle af dem jeg fisker mest sammen med herhjemme.

3. Hvilken fluetype holder du mest af at binde?
Jeg holder mest af at binde kystfluer. Finder gerne et kendt mønster og giver det så mit personlige præg.

4. Hvor er dit favorit sted at fluefiske?
Djurslands kyster

5. Beskriv kort en god fiskedag?
En god fiskedag er en dag med godt selskab, humor, hygge, så er fisk og smalle linebuer ikke alt afgørende.

Knæk og bræk
Hilsen Leif Christensen