5 HURTIGE TIL MARC SKOVBY.

722

5 HURTIGE TIL MARC SKOVBY

Marc Skovby er en utrolig fin og yderst venlig person som jeg mødte i 2013, under strygningen på DCV af årets el fisket laks ved Skjern å, og siden under Brug låget indsamlingen, hvor han og Søren Larsen hjalp med til at skolebørn fra Elev skole ved Århus, kunne udsætte en masse lakseyngel ved Skjern å. Altid i godt humør og hjælpsom ud over det sædvanlige.

Han har indtil nu været på DCV i 13 år, og derudover har han i et par år været tilknyttet Futurefly, og med på sidelinjen et par år forinden det. Siden starten af 2017 har han været ambassadør for Guideline. Derudover har Marc som certificeret guide, guidet ved Skjern å de sidste par sæsoner.

Hvordan startede dit fluefiskeri?

Min første oplevelse med fluefiskeriet var i 12 års alderen… Min Far fiskede lidt flue dengang og riggede en #8 stang til med et stykke garn i enden og tog mig med ned til et lille vandhul bag vores have hvor han satte mig igang…derefter stillede han den ud i skuret så jeg kunne øve når jeg ville, med beskeden om at når jeg havde styr på kastet så var jeg klar til få en flue på og komme med til vandet og fluefiske… Der blev trænet hverdag efter skole og efter en uge kom min far hjem med mit første fluesæt… Få dage efter tog min far mig med på kysten hvor jeg fangede mine 2 første havørreder på flue på en hjemmebundet crazy Charlie i Mikey Finn farver… Fra 14 års alderen lagde jeg spinne grejet helt på hylden og der har det lagt lige siden…

Hvem er den bedste fluefisker du har fisket med?

Både her hjemme og i udlandet har jeg mødt og fisket med flere fantastiske fiskere der hver især inden for deres felt har været utrolige dygtige, så at fremhæve en vil være en umulig opgave…

Hvilken fluetype holder du mest af og binde?

For mig er essensen af fluebinding at eksperimentere med nye materialer og mønstre… jeg holder af at binde utroligt mange forskellige typer af fluer til åen, både på rør,shanks og kroge… frem for en enkelt type flue er det nærmere det at designe et nyt mønster jeg holder aller mest af… Det at få valgt de rigtige materialer og teknikker til at give fluen de ønskede egenskaber og det at få det til at smelte sammen så det også er til at holde ud at kigge på må være det jeg holder mest af…

Hvor er dit favorit sted at fluefiske?

Jeg har fisket flere forskellige steder rundt omkring i verden efter alle mulige(og umulige) arter men når det kommer til laksefiskeri holder jeg utroligt meget af at fiske på den øvre del Skjern å hvor åen løber meget varieret og indbyder til at bruge flere forskellige kast og fisketekniker…

Beskriv kort en god fiskedag?

Følelsen af at “fiske godt vand godt” er for mig et vigtig parameter i en god fiskedag…

Der skal lyde en stor tak til Marc Skovby, for at jeg har måtte lave dette mini portræt med ham, og han ønskes Tight lines herfra.

Michael Olsen
Chefredaktør på Afiskeri.dk

 

5 HURTIGE TIL MARC SKOVBY

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

5 HURTIGE TIL MARC SKOVBY

Tidligere artikelDecember Month fly no.2 – COPPER ALLY SHRIMP – Step by step
Næste artikelWHITE GHOST – KYSTFLUE – AFISKERI.DK