5 HURTIGE TIL MARC SKOVBY.

239

Marc Skovby er en utrolig fin og yderst venlig person som jeg mødte i 2013, under strygningen på DCV af årets el fisket laks ved Skjern å, og siden under Brug låget indsamlingen, hvor han og Søren Larsen hjalp med til at skolebørn fra Elev skole ved Århus, kunne udsætte en masse lakseyngel ved Skjern å. Altid i godt humør og hjælpsom ud over det sædvanlige.

Han har indtil nu været på DCV i 13 år, og derudover har han i et par år været tilknyttet Futurefly, og med på sidelinjen et par år forinden det. Siden starten af 2017 har han været ambassadør for Guideline. Derudover har Marc som certificeret guide, guidet ved Skjern å de sidste par sæsoner.

Hvordan startede dit fluefiskeri?

Min første oplevelse med fluefiskeriet var i 12 års alderen… Min Far fiskede lidt flue dengang og riggede en #8 stang til med et stykke garn i enden og tog mig med ned til et lille vandhul bag vores have hvor han satte mig igang…derefter stillede han den ud i skuret så jeg kunne øve når jeg ville, med beskeden om at når jeg havde styr på kastet så var jeg klar til få en flue på og komme med til vandet og fluefiske… Der blev trænet hverdag efter skole og efter en uge kom min far hjem med mit første fluesæt… Få dage efter tog min far mig med på kysten hvor jeg fangede mine 2 første havørreder på flue på en hjemmebundet crazy Charlie i Mikey Finn farver… Fra 14 års alderen lagde jeg spinne grejet helt på hylden og der har det lagt lige siden…

Hvem er den bedste fluefisker du har fisket med?

Både her hjemme og i udlandet har jeg mødt og fisket med flere fantastiske fiskere der hver især inden for deres felt har været utrolige dygtige, så at fremhæve en vil være en umulig opgave…

Hvilken fluetype holder du mest af og binde?

For mig er essensen af fluebinding at eksperimentere med nye materialer og mønstre… jeg holder af at binde utroligt mange forskellige typer af fluer til åen, både på rør,shanks og kroge… frem for en enkelt type flue er det nærmere det at designe et nyt mønster jeg holder aller mest af… Det at få valgt de rigtige materialer og teknikker til at give fluen de ønskede egenskaber og det at få det til at smelte sammen så det også er til at holde ud at kigge på må være det jeg holder mest af…

Hvor er dit favorit sted at fluefiske?

Jeg har fisket flere forskellige steder rundt omkring i verden efter alle mulige(og umulige) arter men når det kommer til laksefiskeri holder jeg utroligt meget af at fiske på den øvre del Skjern å hvor åen løber meget varieret og indbyder til at bruge flere forskellige kast og fisketekniker…

Beskriv kort en god fiskedag?

Følelsen af at “fiske godt vand godt” er for mig et vigtig parameter i en god fiskedag…

Der skal lyde en stor tak til Marc Skovby, for at jeg har måtte lave dette mini portræt med ham, og han ønskes Tight lines herfra.

Michael Olsen
Chefredaktør på Afiskeri.dk