5 HURTIGE TIL PER K. PEDERSEN

633

5 HURTIGE TIL PER K. PEDERSEN

Per K. Pedersen er uddannet som handels elev indenfor skærende værktøj i træindustrien ,og har derefter drevet egen virksomhed siden han var 25 år.

Jeg mødte Per tilbage for en nogle år tilbage på Fly Festival i Kolding, og vi fik en god snak som senere samme år endte med at Zpey og Afiskeri.dk indgik et samarbejde. Det har været helt fantastisk, og ser frem til rigtig mange år fortsat med dette samarbejde. For Per er en utrolig flink og meget imødekommende mand, der er med på at lave mange spændende ting, som nogle gange gøres på en helt anden måde end andre har gjort det på. Så er han også en utrolig lun og humoristisk person, der sætter kulør på et hvert selskab.

Jeg brugte alt min fritid som dreng ved fjederholt og rind å som kun lå 15 min. Cykling fra Lind. De store flotte stallinger i Fjederholt Å lærte vi hurtigt at fange på flue og det var ligesom det der startede det hele. Siden har jeg ikke kunnet passere et vandløb uden at drømme om at overliste åens beboere.

5 HURTIGE TIL PER K. PEDERSEN

Det er en meget pudsig historie. Jeg havde solgt min tidligere virksomhed til en konkurrent og lavet en kontrakt på at jeg skulle blive 5 år i virksomheden herefter. Efter 4 ½ år fik jeg på en eller anden uforklarlig måde en mavefornemmelse der sagde Zpey. Jeg var forelsket i Zpey, selvom tiden til fiskeri med små børn og virksomhed var knap. Jeg fandt ud af at Zpey var kommet på danske hænder og efter 2 ugers uro i maven tog jeg mod til mig og ringede til Henrik Amby ( ejer af Zpey ) , og spurgte om de havde brug for hjælp til at komme videre. Efter 2 korte møder i Thisted sad jeg pludselig med nøglerne til Zpey og kneb mig selv i armen. En drøm at få lov at arbejde med min passion, som jeg den dag idag er så taknemmelig for at have fået muligheden for.

Rejsen med at ”genstarte” Zpey har været sjov, hård og fyldt med udfordringer. Men jeg har været heldig at få rejst et team med mange dygtige og kompetente fiskere og udviklere omkring mig, og Zpey vækster stabilt hver eneste år. Med en nyrenoveret lodge ved Skjern Å ser vi virkeligt frem til 2020 sæsonen som byder på en markant udvidelse af vores forhandlernet og vi forventer en vækst på 25-30 procent.

Bliver nødt til at nævne 2 fangster som er helt specielle for mig. Jeg har jo ikke før mit virke i Zpey prøvet at fange laks og min første skjern Å laks fangede jeg med Torben Smedegaard som guide da jeg skulle teste vores nye spinnestang. En fantastisk oplevelse en sommerdag i Borris.

5 HURTIGE TIL PER K. PEDERSEN

Den anden som står soleklart i hukommelsen er min første laks i Skjern Å på fluestangen som jeg fangende i baglommen på en af mine læremestre ( Gyllemanden ) på den smukkeste dag. Disse to fangster er meget specielle for mig fordi jeg i lang tid havde drømt om at prøve at fighte laks ved den å jeg kører forbi hver eneste dag og som er blevet mit andet hjem.

5 HURTIGE TIL PER K. PEDERSEN

Det er meget vigtigt for mig at tingene passer sammen. Line, skydeline og tippets skal være perfekt afstemt til stangens aktion og kastevægt. Så spiller det max. og nyder at gå ved åen uden der absolut skal fisk på land.

5 HURTIGE TIL PER K. PEDERSEN

En god fiskedag for mig er hvor der er tid og ingen bagkant samt en god fiskekammerat eller to man kan grille en pølse eller nyde dagens oplevelser med efterfølgende. Jeg fisker egentligt helst alene, men det sociale aspekt fylder også meget for mig når dagens oplevelser skal deles og røverhistorierne får frit løb

Der skal lyde et kæmpe tak til Per for, at jeg har måtte lave dette mini portræt med ham. 

5 HURTIGE TIL PER K. PEDERSEN

5 HURTIGE TIL PER K. PEDERSEN

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

5 HURTIGE TIL PER K. PEDERSEN

Tidligere artikelLaksefiskeri og natur i Verdensklasse på Vancouver Island
Næste artikelBlå Børsteorm – Kystflue – Afiskeri.dk