ÅRETS TUR TIL SKJERN Å 2020

270

ÅRETS TUR TIL SKJERN Å 2020

Endelig blev det tiden hvor vi skulle afsted på årets Laksetur til Skjern å, og denne er altid med min far og lillebror. Det er noget jeg hvert år ser meget frem til, og som tidligere år bor vi i en af de store hytter på Skjern å Camping. Gode forhold og en helt fantastisk ro og fred. Det holder vi meget af , for det gør at man kan slap godt af. Tæt på naturen og her om efteråret kan man være heldig, at høre når en kæmpe flok gæs højt oppe flyver henover, med deres karakteristiske snakkende er det et flot syn at overværer.

I år var der ikke ret mange af de andre hytter som var booket pga. coronaen, men derimod var der flere campingbiler end der plejer at være, og nok lidt af det samme antal campingvogne. Så alt i alt var der lidt færre end der plejer.

Alt stod som det plejede og dejligt var det at komme hjem til hytten efter en god dag ved åen, og få varmen samt hænge det våde tøj til tørrer. Et fint køkken er der i hytten og toilet, samt to soveværelser og en hems. Ialt er der plads til 6 personer, så når vi er 3 mand er der rigtig god plads.

Herude ved Skjern å er der bare så fredsfyldt og en flot natur, som man nyder når man hver gang er herude. At det er blevet efterår ser man tydeligt langs åen, bladene på træerne falder lige så stille ned i vandet og på brinkerne. De smukke efterårs farver præger naturen og snart vil sivene langs åen også lægge sig, når den første frost kommer. Køerne går stadigvæk og græsser på livet løs, og en af dagene kom et par af dem meget tæt på mig da vi fiskede i mosen. Hyggeligt og nogle flotte dyr som også havde kalve at passe på, og den store tyr var der også. Snart bliver de også hentet for at komme hjem til gården for vinteren.

Første fiskedag var torsdag og her gik turen til stykker på det yderste af Skjernådalens fiskevand. Åen havde en rigtig fin fart hvor vi fiskede og vi så 6 laks i overfladen, dog var der ingen af som havde lyst til at bide på krogen. En mindre gedde var det eneste der kom på krogen denne dag, men fantastisk var det igen at fiske ved Skjern å.

Fredag havde vi planlagt at fiske på noget af det øvre fiskevand på Borris Fiskeriforening, og det er nogle af de smukkeste stykker efter min mening ved Skjern å.

Plus så er de utrolig spændende at fiske, da længden på ens kast hele tiden skifter. Det er sådan stykker jeg holder meget af og fiske, og denne dag var vandet fortsat lidt grumset og en smule forskellige ting fra grene til grøn bevoksning kom drivene nedover.

Midt på formiddagen kom så det hug en hver laksefisker drømmer om, og nogle ligger søvnløs over fra tid til anden.

Min far havde virkelig fået en kæmpe laks på krogen, og denne var en flot hanlaks i den flotteste gydedragt. Den var enorm og over 15 kg og længde mæssigt over 120 cm, og den ville ikke overgive sig frivilligt. Kraftige rusk kom som haglbygger, og stangen blev virkelig bøjet hver eneste gang. Dette stod på i hele 9.23 minutter , for så med et at stoppe og ud af vandet kom spinneren som et projektil mod os. Der blev helt stille og ingen en sagde noget, blot kiggede vi rundt på hinanden. Den ville vi gerne have haft i nette , og kunne have taget et par billeder af i vandkanten.

Senere ville også en af åen gedder spille op til dans på min fars spinner, og efter en hurtigt fight fik den friheden igen.

Inden vi stoppede fiskeriet fredag skulle vi også lige ha fisket trampestien, som igennem årene har givet mange minder. Dels fra premieren men også da man for mange år siden nedsænkede nogle store sten, som har givet stykket nogle gode standpladser. Disse har givet mange laksefisker fangster, og nogle har jeg selv set blive fanget. Altid fantastisk at se folks glæde når det lykkes, at få en af åens prægtige laks i nettet.

Lørdag var turens sidste fiskedag, og vi startede med at fiske stykket i mosen på Skjernådalens fiskevand. Dette er et rigtig fint stykke og især ved Kodbøl reden og hele vejen om til Søren Larsens sten. Det gav denne formiddag ikke nogen laks men vi så en laks i overfladen og en som var helt ude af vandet.

Efter en god frokost gik turen ud til et stykke på det ydre af Skjernådalens fiskevand, og det skulle vise sig at være en god beslutning. Efter at have fisket halvdelen af stykket skiftet jeg til en sort Fc Compact spinner og i første kast helt inde ved egen bred kom så endelig det hug jeg havde ventede på, og et par kraftige rusk, så et udløb og dernæst et par rusk mere. Men denne gang var heldet heller ikke med mig, for kort efter kom spinner med høj fart ud af vandet, og man kunne bare rulle ind.

En 5-10 minutter senere blev det så min Lillebrors tur til at få laks på krogen, men efter et par kraftige rusk slap spinneren laks, og laksen vandt og kunne stille sig ned på sin plads.

Skal du til åen en af de næste dage inden sæsonen slutter torsdag, og er du spinnefisker vil jeg anbefale dig Fc Compact eller Fc Bullet, så du hurtigt kommer ned , for der er godt med vand i åen, ovenpå den store mængde regn vi har fået her på det sidste. Som fluefisker vil jeg anbefale F/s5 men også nogle steder F/s7. Fortsat fluer hvor Gul eller rød og orange er vinge. Plads er der nok at ved Skjern å, næste ingen er ved åen, så man har stort set det hele for sig selv.

Knæk og bræk ved den dejlige Skjern å

ÅRETS TUR TIL SKJERN Å 2020

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

ÅRETS TUR TIL SKJERN Å 2020

Tidligere artikelTORBEN SMEDEGAARD SLÅR FOR 14 GANG VED SKJERN Å
Næste artikelSneum/Holsted Å og Kongeåen oktober 2020