Afiskeri.dk’s Historie

173

Afiskeri.dk’s Historie

Afiskeri.dk gik online på nettet i December 2008. Hjemmesiden henvender sig til alle lystfiskere indenfor å, elv og kystfiskeri.

Herunder kan du læse historien om hvordan det hele startede, og hvad tankerne har været igennem de mange år Afiskeri.dk har eksisteret.

I 2008 var de et klart mål for Michael Aagaard Olsen, der står bag siden, at den skal være et vigtigt værktøj for alle lystfiskere, der gerne vil have nyt grej. Da det er en frivillig dreven side, uden nogen form for økonomisk betaling til anmelderne, er det meget hvad vi mødte på vores vej, og selv har af grej der blev anmeldt. Derfor var og er fortsat et mål, at finde en masse samarbejdet partner, der vil være med til at skabe en succes.

Afiskeri´s historie

I 2008 var planen at der blev anmeldt alt indenfor lystfiskeri, og der kom minimum en ny anmeldelse hver måned. Michael Aagaard Olsen startede selv det hele op, men efter en måned fik han to andre anmelder, som stod for alt til fluefiskeri. Men efter et år, måtte de to anmelder stoppe, da de ikke havde tid mere.

Afiskeri´s historie

2009 var et meget lærerigt første år , for de tre anmelder fik hurtigt oparbejdet en side med rigtig mange anmeldelser. Men det helt store gennembrud kom som en gave sendt fra himlen, og det var et vigtigt vendepunkt for Afiskeri.dk. Siden havde haft et total besøg i 2009 på 4985, og det var skam også tilfredsstillende, eftersom man ikke havde nogle penge til, at reklamere for siden . Men gennembruddet bestod i at Michael havde i 2008 været ved Mandalselven i Norge, med sin far og bror. Og den oplevelse han her fik der,  skulle vise sig og kastet mere af sig, end han på nogen måder havde drømt om. For efter sommerferien 2009 blev det meldt ud fra en hjemmeside der hed Mandalselven.dk, at de unge studerende der drev denne side, ikke længere agtede og drive den længere. Michael sendte en mail til dem, om muligheden for at overtage domænet Mandalselven.dk. Men prisen var alt for høj, så hvad gør man så. Jo man laver en underside på Afiskeri.dk om Mandalselven. Det var præcis hvad Michael gjorde, da han fra et tidligere forenings arbejde havde været webmaster, lå denne opgave lige til højrebenet.

Siden om Mandalselven stod klar d.1 april 2010, og blev hurtigt danskernes foretrukne side. Den gav på sit første leve år Afiskeri.dk 4596 hits alene, og da Michael nu stod alene med anmelder delen, blev det ned prioriteret så meget, at da året var omme var det samlede besøgs tal for Afiskeri.dk kun på knap 5500 hits.

Afiskeri´s historie

Nået skulle der ske, hvis anmelder siderne fortsat skulle være på Afiskeri.dk, og lykkeligvis kom der hul på et hårdt opsøgende arbejde på at skaffe samarbejdes aftaler. 2011 gav hele 3 rigtige gode samarbejdes aftaler,som kom på plads med GO-fishing, stefs lystfiskergrej og pure fishing. Samtidig blev Michael´s bror Christian Aagaard Olsen, Jesper Thomsen, Brian Nielsen og Claus Olesen en del af anmelder teamet i Afiskeri.dk. Samarbejds partnerne gave anmelderne gode betingelser for at kunne anmelde nyt grej.Da året var omme lå besøgs tallet for Afiskeri.dk på knap 6000 unikke hits, hvor Mandalselv siden stod for knap de 5000 unikke hits. Hjemmesiden fik sidst på året nyt design, og man var nu klar til den nye måde og drive en hjemmeside på.

2012 bliver året hvor en ny underside ser dagens lyset ved navn “Salmon and Seatout solution, og dette skulle vise sig at være start skuddet til en fremgang der siden da kun er vokset i express fart, samt kom der nye ansigter med på Afiskeri.dk

Afiskeri´s historie

I 2013 kom der endnu en underside på Afiskeri.dk, og denne gang blev det en side om Skjern Å. Den havde efter godt 2 mdr. haft over 550 besøg. Det var jeg meget stolte af, for der er mange ombudet på netop Skjern Å.. Ny samarbejds partner kom til på Skjern å siden og sammen med Gerd heddeland og Laksehytterne på Mandalselv siden(Som havde været med lige siden Mandalselv sidens begyndelse), blev der skabt nye muligheder for holdet bag Salmon and Seatrout Solution. De nye partner bestod i Inge Andersen i Borris, Sports Dres Fiskegrej.dk, Sportshuset i Horsens, Wideopen, Fluebinderiet.dk og Skjern Å Camping.Da 2013 rundende dagene mellem jul og nytår, kunne Michael gør året op, og det var med stor glæde at der kunne gøres status på besøgs tallet. For Mandalselv siden havde haft 8500 hits, og Skjern Å siden på sit første leve år hele 3000 hits. Totalt på Afiskeri.dk nåede man et unikt hits tal på 12.000.

Afiskeri´s historie

2014 fik Afiskeri.dk en enorm stor vækst i antallet af hits, for da man ramt 31.12.14, kunne jeg se at der havde været ikke mindre end 61.820 unikke hits besøg på hjemmesiden. Det betyder at vi i 2014 havde 5 dobbelt vores unikke hits i forhold til 2013.  Det var spirende nye ideer og tiltag, som hurtigt kunne aflæses som positive tiltag, da hits derfra steg kraftigt.

Efter de første 4 mdr. af 2015, var der sket rigtig meget i Afiskeri.dk, her samler jeg lige kort op på de store ting der er sket. Det har været en fantastisk start på 2015, og jeg var for første gang med på en stand til Danish fly festival 2015 i Kolding, som blev en kæmpe succes for Afiskeri.dk.

Afiskeri´s historie

I 2015 havde Afiskeri.dk  150.776 unikke hits besøg.

Nye samarbejdspartner kommer til i 2016  idet, Neset Gård med Bjørgulv Foss og Adventure Norway med Ewen Martin. Olaf Breilid er også nye , sammen med Ørjan Fuglestveit på Fuglestveit Gård. Korsholm indgår også samarbejde med Afiskeri.dk, mens Sportshuset melder om ikke at vel være med længere.

Næsten alle frivillige skribenter har takket ja til også i 2016 og skrive til Afiskeri.dk. Kim Sørensen stoppede, og Frank Thornild overtog på Storå siden.

Afiskeri´s historie

Afiskeri.dk havde et mål om at der i 2016 ved årets udgang vil have været over 175.000 besøg på hjemmesiden, og at der er over 1000 medlemmer på facebook gruppen.

Der blev skabt rigtig mange nyheder,artikler, månedens fluer i 2016, som vores mange læser var glade for. Derfor var det også en milepæl i Afiskeri´s historie at Michael Olsen d.1.1.2017, kunne gøre 2016 op i antal besøg. Det blev til ikke mindre end 232.368 unikke besøg og lidt over 450.000 ikke unikke besøg. Som Chefredaktør kan man kun være glad over disse tal, og derfor besluttede han også at udvide staben af lokalrapporter for 2017.

2017 blev et spændende år på Afiskeri.dk, med utrolig mange nye tiltag samt nye samarbejdspartner.  2 april indgik ZPEY og Afiskeri.dk et samarbejde, og dette kommer til at give mange nye muligheder for begge parter. 2017 blev på rigtig mange måder et fantastisk år på Afiskeri.dk, da siden havde 251.780 unikke besøg da året rendte ud. I november og december blev der taget hul, på en række nye tiltag, som har ligget og vente på at komme online. Disse vil helt sikkert give fremgang i 2018, og Jeg og holdet af lokalrapporter glæder os til at give dig en masse gode artikler og nyheder i 2018, samt nye spændende månedens fluer, laksefluer og kystfluer samt nye anmeldelser.

Afiskeri´s historie

2018 startede med høj aktivitet som altid, og en sprit ny hjemmeside blev taget i brug. Takket være en fantastisk IT-Mand´s hjælp, blev det helt rigtig layout valgt og udviklet, så det passede til de mange ønsker Chefredaktør Michael Olsen havde til designet, og måden den daglige arbejdsgang skulle være langt mere effektiv.

Det havde længe været et stort ønske, at få en lokalreporter til Varde å. Men den helt rigtig person havde Michael ikke fundet, så derfor var det helt fantastisk, at han i efteråret fik præcis den profil, han havde ledt efter idet Per Hansen takkede ja til tilbuddet. I 2018 var disse personer lokalreporter: Frank Thornild (Storåen) , Claus Skeldal (Skjern Å), Lars Hansen ( Simested å ), Jens Lygum (Sneum å/ Kongeåen), Per Hansen ( Varde å ), Peter Fosgerau ( Gudenåen/Lilleåen ), Jens Chr. Lund ( Vidå ) og Michael Olsen ( Mandalselven ).

Disse personer leverede den ene flotte artikel/opdatering efter den anden, til stor glæde for de mange faste læser fra ind og udland på Afiskeri.dk. Det er helt vildt så mange udenlandske læser der er blevet faste læser, sammen med den store mængde  danske læser. 2018 har på alle måder været det bedste år på Afiskeri.dk.

1 dec. fyldte Afiskeri.dk 10 år, og det bliver fejret i det meste af 2019. Hele holdet fra 2018 står klar til at leverer endnu et fantastisk år på Hjemmesiden i 2019.

2019 blev endnu et succes år på Afiskeri.dk, vi fik virkelig udgivet en masse gode artikler/opdateringer, som vores mange besøgende fra ind og udland var glade for. Det bedste besøgs resultat til dato, blev også skabt og Michael Olsen tror at der fortsat i 2020 er mulighed for yderlig vækst, som vi vil gå efter.

Der blev skiftet lidt ud på holdet af lokalreporter, da tre af dem ikke havde tid mere pga af arbejde og forenings arbejde. Så nye folk til 2020 er Allan Bjerre Jensen som erstatter Frank Thonild til dækningen af Storåen. Henrik Gÿorkös er kommet til istedet for Peter Fosgerau til dækningen af Gudenåen. Lars Hansen er stoppet som lokalreporter ved Simested å, og erstattes pt. af Michael Olsen.

År 2020 blev et helt og igennem succesrigt år på alle måder, og det skyldes hele Team Afiskeri.dk. Hver og en bidragede de med så meget stof, at vores læser altid fik nyt hver uge. De frø vi sammen såede i 2018 og 2019 blomstret for fuld kraft i 2020. Sammen med en masse samarbejdets partner der gav input og inspiration samt ikke mindst hjælp på hver deres måde, kulmineret det med et år der blev klart det bedste på Afiskeri.dk´s levetid. Team Afiskeri.dk bestod af flg. lokalreporter : Claus Skeldal ( Skjern å), Allan Bjerre Jensen ( Storå ) , Jens Chr. Lund ( Vidå) , Jens Lygum (Kongeåen/ Sneum å) , Henrik Gÿorkös ( Gudenåen ) , Per Hansen ( Varde å ) og Michael Olsen ( Mandalselven )

438156 unikke besøg kom der på Afiskeri.dk i 2020, og tænk det er altså frivillig arbejde lokalreporter og Chefredaktør. Man kommer ikke sovende til sådan en succes, og Michael ligger omkring ca. 32 timer hver uge i hjemmesiden og det har han gjort siden 2018. Inden da var det nogle uger mindre, men bestemt også flere.

År 2021 fortsatte den store succes fra 2020, og Team Afiskeri.dk fik tilført endnu en lokalreporter til holdet, idet Torben Hansen takkede ja til at skrive om sit hjemme vand Brede Å. Året har indtil nu været et år med færre opdateringer, da kun få af lokalreporterne har haft den samme tid til artikler som i 2020. Plus så blev sommeren en tid hvor der ikke skete noget af betydning, grundet det gode vejr. På trods af det tegner 2021 til at slår succes året 2020. Så med 2 1/2 måned igen kan Chefredaktør Michael Olsen ikke forstille sig, det ikke ender med fremgang igen i 2021. Her på årets 2 dag i 2022, kan tallene for 2021 gøres op og Michael Olsen fik ret, det blev til en fremgang også i 2021 på året. Faktisk blev fremgangen på hele 24,70 %. Så det ønske og mål Michael satte sig i december 2017 blev opfyldt. For med en ny hjemmeside dengang under udvikling, kan han tydeligt se, at med den trådte man lige en skridt op af stigen. Derfor lavede han en masterplan han kun selv ville han som guide til, om det kunne lade sig gøre at lave over 500.000 besøg på et år. I 2018-2020 er der blevet arbejdet benhårdt på at skabe kvalitet i det vi publicerer, og samtidig være omstillings parat, til nye måder at møde vores læser på. Det udmønstrer sig i at 2021 gav 546392 unikke besøg, og hvem havde lige troet det ville kunne lade sig gøre på frivilligt arbejdende niv. Det er en kulmination af rigtig mange ting, og vanvittigt stolt Chefredaktør som kan fremlægge dette for vores samarbejdspartner.

I 2022 bliver holdet ikke det samme som i 2021, da nogle af lokalreporterne af arbejdsmæssige grunde ikke har den fornødende tid, som de plejer at have til frivilligt arbejde på Afiskeri.dk. Sådan er det når man har med Frivilligt arbejde at gøre, og derfor er siden Varde å lukket ned, da Per Hansen er stoppet. Brede å blev et kort bekendtskab på Afiskeri.dk, og den er også blevet lukket. Simested å og anmelder platformen er heller ikke mere at finde på hjemmesiden, da Michael Olsen vil have mere tid til andre opgaver og sit eget fiskeri.

2022 blev på mange måder et lærerigt år, da vi ændrede totalt måden og lave opdateringer på, nu galt det ikke om at leverer flest opdateringer på et år, men derimod på de rigtige tidspunkter. Samt ved det at kunne frigive til Chefredaktør Michael Olsen, så han ikke opdateret på hjemmesiden 32 timer om ugen oveni hans alm. arbejde. Denne radikale ændring af hele måden vi tidligere har opdateret på, var vi spændt på hvordan de mange fast læser vil tag imod. Vi kunne ved årets udgang konstaterer at det havde man taget godt imod for siden havde haft et besøgstal på 405395, det er vi alle på Team Afiskeri.dk utrolig glade for, for vi havde regnet med et langt mindre besøgstal, efter lukning af en del sider og færre opdateringer på nogle af de danske lakseåer.

Vi ser meget frem til 2023, hvor vi vil gøre vores bedste for at leverer spændende artikler/opdateringer.

Vækst oversigt på total unikke hits pr.år på Afiskeri.dk:

 • 2009: 4985 unikke hits.
 • 2010: 5500 unikke hits.
 • 2011: 6000 unikke hits.
 • 2012: 7000 unikke hits.
 • 2013: 12000 unikke hits.
 • 2014: 61820 unikke hits.
 • 2015: 150776 unikke hits.
 • 2016: 232368 unikke hits
 • 2017: 251780 unikke hits
 • 2018: 261822 unikke hits
 • 2019: 282176 unikke hits
 • 2020: 438156 unikke hits
 • 2021: 546392 unikke hits.
 • 2022: 405395 unikke hits

Vi har utrolig mange måder man kan blive samarbejdes partner med Afiskeri.dk, så send en mail på afiskeri@gmail.com . Og lad os finde lige præcis den løsning som passer til Deres behov.

Jeg glæder mig til at modtage en mail fra Dem på afiskeri@gmail.com

Mvh.

Michael Olsen

Chefredaktør på Afiskeri.dk

 

Afiskeri´s historie

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

Afiskeri´s historie

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

Afiskeri.dk’s Historie

Tidligere artikelMANDALSELVEN 2014
Næste artikelPraktisk Info om Gudenåen