Aften opdatering om Mandalselven d.08.09.2019

  241

  Aften opdatering om Mandalselven d.08.09.2019

  Uge 36 startede ellers med at have super gode forhold, og man håbet det kunne holde uge uge. Dog var der varslet regn, men det jo ikke altid sådan det bliver i så store mængder. Men denne gang kom der det regn der var varslet, og sidst på onsdagen begyndte den at stige mod de 90 kubik. Lige før midnat lå den og kørte 93.7 kubik, så man begyndte at ane regnen var på et niv. som kunne gøre at elven ikke vilde komme det niv. som ugen startede med. Det holdte også stik og den har lige siden været på over 90 kubik, bort set fra den gyldene periode hvor Laudal laver lokke flom natten til lørdag, da kom den ned på 53.6 kubik som det laveste.

  Men som alle kender af elven godt ved, så stiger den igen når turbiner startes op igen lørdag morgen og lige så stille om formiddagen vender den tilbage til niv. den lå på fredag aften. Så det har ikke været den nemmeste weekend ved Mandalselven.

  Men når det så er sagt vil jeg heller fiske på den vandstand end når den går med 20-25 kubik, da giver langt dårligere fiskeri.

  Som jeg skrev torsdag var der to dansker på vej til elven i skrivende stund, og Rene Boye Jensen havde booket sig ind på Nodehylen. Det gav ham laks om fredagen og han havde fat i en mere bagefter.Det var også hans første laks i sone 4, og det er altid lidt en speciel ting at fange den første i en af sonerne. Hans sidste tur i år sluttede som den startede med laks idag, og det var en fed fight han fik som afslutning på turen. Herunder kan du se fangsten fra i fredags og stort tillykke herfra og tak for jeg måtte bringe det.

  ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER BILLEDET

  Peter som var den anden der var på vej til elven, ved jeg også har haft en god tur, men afventer lige godkendelse på at måtte bringe om hans tur. Så det er med i næste opdatering.

  Jan Sinding Sørensen er også ved elven og efter hans konge tur sidst ved elven i år, er der noget at se frem til, men idag har Jan set en enkelt større blank laks springe ud af vandet. Han har gået på Holmesland A, men som billedet jeg har fået lov at bringe viser, så er det jo ikke lige de nemmeste forhold på dette super stykke i sone 2. Jan og holdet ønskes knæk og bræk herfra  og tak for at måtte bringe billedet.

  Artiklen fortsætter under billedet

  Sidste beretning i denne opdatering er fra Andreas Kemba som også har været ved elven i denne uge, om som han skriver til mig “Vi må konstatere, at regnen har en betydelig indflydelse på vandstanden (også over regionen 3) og dermed også på laksens bid adfærd.
  Små fluer, med lidt materiale har været uovervindelig.” Herunder kan du se en fin collage af deres fangster. Tusind tak Andreas og lykke til i 2020

  Artiklen fortsætter under billedet

  Så nærmere vi os desværre det der altid er lidt trist, nemlig sæsonen sidste uge ved Mandalselven. Det er altid lidt vemodigt, men som rigtig mange har skrevet til mig efter at være kommet hjem. Vi glæder os så meget til at komme igen i 2020, og det kan jeg kun være enig med jer alle i. Jeg ser også utrolig meget fremtil 2020 ved Mandalselven, men jeg vil som altid når sæsonen er over komme med en evaluering af sæsonen, samt ligge en masse nyt guf op henover vinteren, som jeg ikke har nået at bringe endnu fra i år. Så hold endelig besøgs niv. som nu Afiskeri.dk leverer også meget udenfor sæsonen om Mandalselven samt selvfølgelig de danske åer osv.

  Men som sagt sidste uge ved Mandalselven står for døren, og med det metrologerne kan varslet for den kommende uge kommer der ikke regn der vil give øget vandstigning, så man kan godt være heldig at der hen på midt/slut tirsdag igen er fornemme forhold som vil sætte gang i fiskeriet. Så sæsonen kan bliver sluttet af på god vis. Stort knæk og bræk til de der er så heldig at være ved elven.

   

  Aften opdatering om Mandalselven d.08.09.2019

  Tidligere artikelAften opdatering om Mandalselven – Afiskeri.dk
  Næste artikelSkjern å update d.9.9. -Skrevet af Claus Skeldal