ANMELDELSE PÅ ZPEY ZKAGIT LIGHT

1625

ANMELDELSE PÅ ZPEY ZKAGIT LIGHT

Zpey Zgakit Light.

Zpey Zgakit Light Heads er en videreudvikling, af Zpey Hybrid linerne. Selve skydehovedet, er en lille smule kortere end hybriden, og skal med fordel, altid bruges i kombination med en spids / polyleader.

Zkagit Light skydehovedet, har en front tapering fra scandi verdenen, som giver en fin præsentation.

En kraftig body som lader stangen hurtigt og nemt, som en Skagit Line. Sættet er velegnet til alle typer kast, selv overhåndskast mester den til perfektion. Hovedet er bagerst intermediate, i midten synke 1 og foran synke 3. Der medfølger 3 spidser i synke 4, 5 og 6, så du hurtigt kan skifte, til den ønskede dybde. Skydehovedet har øjer i begge ender, spidserne har et øje i bagenden og et stk. nylon foran.

Varianter:

  • 23 gram intermediate/sink1/sink3 hoved (6,0 meter) + tips S4-S5-S6
  • 27 gram intermediate/sink1/sink3 hoved (6,4 meter) + tips S4-S5-S6
  • 30 gram intermediate/sink1/sink3 hoved (6,4 meter) + tips S4-S5-S6

Grej til test

  • Sage Method 7126
  • Sage Evoke 8
  • Skydeline Zpey Zpeed Line 50ibs og
  • Rio’s ConnectCore 0,32

Se her en video som Claus har lavet om produktet, og under videoen fortsætter anmeldelsen.

Test af skydehoved

Har testet Zpey Zagait Light I Skjern å, siden den kom. I alle former for vejr. Lige fra stille til hård vind og ren modvind. Side vind og modvind driller jo en del, når de fisker på de åbne stykke, og de søger læ oppe i systemet, men med Zpey Zgakit Light er det slut. Mit smil blev større og glæden stor, vinden og sidevinden, var ikke helt så stort et problem mere. Pt kan man vende den om, sådan er de fleste liner. Linen skal helst arbejde sammen med vinden, for at præsentation bliver bedst. Omvendt har man følelsen af, Zpey Zgakit Light skal arbejde sammen med dig så, hvis du vil op i mod vinden arbejder den med dig og ikke imod dig.

Den laver en fin præsentation af fluen, og det kan lade sig gøre, fordi linen lader stangen så hårdt. Syntes ikke anker position behøver ligge 100 % inden du laver et overhåndkast, eller du laver et spey cast, for at få skydehoved sendt flot afsted.

KNÆK OG BRÆK – CLAUS SKELDAL – AFISKERI.DK

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
samlet vurdering
Tidligere artikelKYSTFLUE – SKUMFIDUSEN – AFISKERI.DK
Næste artikelSkinderup stykket – Simested å – afiskeri.dk