August ved Mandalselven – Afiskeri.dk

  288

  August ved Mandalselven – Afiskeri.dk

  Jeg tror ikke jeg  huske tilbage på en august måned, tidligere hvor der har været en så høj vandføringen over så lang en periode, som det har været tilfælde i år. Det kombineret med ikke den samme mængde laks som der plejer at være i elven, gjorde at mange måtte tag hjem uden laksefangster.

  Folk har jo været vantil en vandføring på 30-60 kubik, så når den så går med over 120 kubik bliver man automatisk i tvivl om man fisker rigtigt og er fiskepladsen god på denne vandføring. Derfor har det med stor glæde at jeg har kunnet hjælpe så mange, og det har været dobbelt så mange som tidligere år. Super fedt at kunne hjælpe, og hjælpen kan også være uden for sæsonen, så skriv endelig til mig hvis du har spørgsmål om Mandalselven.

  Se man på antallet af fangster i august ugerne i år, så synes jeg faktisk ikke det ser så skidt ud, for hvis man piller konge året 2018 ud af sammenligningen, og vejer op mod 2016 og 2017. Da er det blot kun uge 32 som er dårligere end 2017, de andre uger er i år bedre end 2016/2017.

  Men om vi når 10 ton i år tvivler jeg på, men jeg vil da blive glædeligt overrasket som det skete sidste år, hvor september gik helt amok på fangster.

  Som vandføringen er lige idag er det jo så dejligt at så kan hele elven fiskes perfekt, og alle der har fisket ved elven har sine favoritter. Men tager vi sone 2 , så vil jeg anbefale Fossefjellene, Grimefossen A, fuskeland D og Bringsdal C.

  I sone 3 vil jeg bruge min tid ved Rævene, Olsens rende om morgen og aften, Fløyderholmen og Højspændingen. Nogen vil jeg nok spørge hvorfor ikke Fuglestveit opstrøms broen, og det er fordi efter flommen i 2017/2018 , så er der sket noget med stykket i den negative retning. De mange standpladser fra store sten er der ikke mere, og renden hvor vand render ned fra fjellet på vestsiden, fisker heller ikke som i gamle dage. Lidt en skam for det har været en af mine favoritter, men jeg har plan om at skrive til elvejerlauget om det ikke var en mulighed at lægge nogle store sten ud igen, så stykket kom tilbage til gamle dage.

  Det smukke sone 4 er på denne vandføring super godt , og jeg vil helt sikkert fiske Rysesteinen, laksekjærfossen og det nedre af stryget nedstrøms ved kavfossen. I søndags fik en af mine gode venner Ivar Eikeland i sone 4, og der har været tryk på nede i delsonerne, som i år er blevet fisket meget mere end sidste år. Folk har været op og se hvor godt de fine stykker ser ud, og så kan man gå i ro og fred i den meget uberørte natur, det tiltaler mig mig utrolig meget.

  Fik denne maleriske billede forleden fra Andreas Kempa som i denne uge er ved elven, og læg mærke til at hans makker går i baggrunden med fisk på. Vildt godt billede og stor tak for at måtte bruge det.

  Alle der er ved elven i denne uge ønskes et kæmpe KNÆK & BRÆK.

  August ved Mandalselven

  Tidligere artikelForrygende forhold ved Mandalselven.
  Næste artikelSkjern Å opdatering