Barometer trykkets påvirkning på laksen Del.3

397

Barometer trykkets påvirkning på laksen Del.3

Jeg blev i 2019 opfordret til at skrive en del.3 , fra en række læser som med stor fornøjelse har læst del.1 og 2. Den greb jeg hurtigt for det ville jeg meget gerne, da der er sket meget siden del.2.

Jeg har fortsat mit digitale barometer ur på mig når jeg fisker, men jeg må indrømme at der både er fordele og ulemper ved at have det med på fisketur. Fordelen ligger i at man ved hvordan barometer trykket hele tiden er under ens fiskeri.

Men ulemper er at jeg har taget mig selv i, at blive ukoncentreret når jeg kan se der er faldende barometer stand. For jer som ikke har læst de to første artikler skyldes dette, at det er på denne stand, hvor der en mindst chance for at laksen vil hugge.

Så nu har jeg ofte kun uret i min lomme, og bruger det så til at se når der kommer aktivitet, hvad uret så står på.Og hvad det stod på når en fangst er landet, eller der har været en fight. Samt set en laks blive fanget, hvor jeg har været manden med nettet.

Jeg har endnu ikke oplevede at have fanget en laks på faldende barometer stand, eller set laks blive fanget. Så jeg må fortsat konkludere at teorien og iagttagelserne som jeg tidligere har beskrevet fortsat er indtag. 

En dag ved Mandalselven i 2018, var der bare super forhold og det hele tegnet til at skulle blive en dag med stor aktivitet. Men efter et par timers fiskeri havde mig og min makker Jens ikke oplevede så meget som et nap eller set fisk. Jeg kiggede lige i lommen efter mit ur, og da fik jeg svaret. For i de timer vi havde fisket var på faldende barometer stand, men så over middag blev den stabil og vi begyndte at se aktivitet. Senere på dagen begyndte den at stige og det varede ved resten af dagen. Efter aftensmaden drog vi atter til elven og efter nogle få kast kunne jeg lande en fin laks. Denne blev så også taget på stigende barometer stand, og de laks som min makker Jens fangede på denne tur, var også på stigende. Plus fik jeg en laks mere og denne blev også taget på stigende, så jeg er slet ikke i tvivl om at der er en sammenhæng mellem dette.

For når ellers alt andet bare er perfekt, og man går med en stor tro på tingene. Så er det i min verden en befrielse at kunne se om barometer standen er faldende/stabil eller stigende, hvis man oplever totalt dødt vand.

Ved Skjern å i 2019 oplevede jeg endnu nogle oplevelser der stykkede mig i min bevidsthed om dette. Jeg var ankommet lidt tidligere end jeg havde regnet med ved Zpey lodgen, og kiggede lige på klokken og kunne se at der rent faktisk godt kunne blive en hurtig tur til åen inden aftensmaden, og da jeg kiggede på barometer standen fik jeg hurtigt sat bilen i gear. Den viste nemlig stigende stand, og mit ur svigtede mig ikke for efter blot et par timers fiskeri, fik jeg en fight med en laks på 86 cm, og udfra dens form skyder jeg den til at have vejet 6.6 kg, da den skulle genudsættes og derved ikke kunne blive vejet.

På dagene jeg var ved åen hvor der ikke var aktivitet, var barometer standen hver gang faldende. Når der så kom liv ved åen skete det på stabil og stigende. Men fiskemakker en af dagene var Svend Åge Andersen, og begge hans laks blev fanget på stigende barometer stand.

Min anden laks ved Skjern å i 2019 blev ligledes fanget på stigende barometer stand, så i kan jo nok forstå at jeg nu efter alle disse år med mit barometer ur er 200 % sikker på at der er en sammenhæng.

For blot lige at give jer en sidste oplevelse som jeg havde på min sidste fiskedag ved Skjern å i 2019, så havde barometeret vist faldende så lidt stigende, og så igen faldende ved middagstid. Min lillebror har endnu sin første Skjern å laks tilgode, og det var ved at være sidste udkald hvis det skulle være på denne tur inden sæsonen sluttede. Men efter en god frokost som vi indtog ved bordet på p-pladsen ved stykket som hedder Mosen, besluttede vi os for at køre til et andet hotspot. På vej derhen tjekker jeg lige mit ur, og det viste stabil ,og da vi startede ved åen være gået over til stigende. På første tur nedover kom så hugget min bror havde håbet/drømt om længe, og dette var en laks jeg skyder til at have en længde på 85 cm. Han blev virkelig spændt for og måtte kæmpe fint med den. En fantastisk fight som laksen desværre vandt efter at have været på i lidt over 10 min. Men lillebror fik en fantastisk oplevelse og dette skete også på stigende barometer stand.

Jeg håber denne artikel har givet dig tanker hen på at anskaf dig et barometer ur, så du selv kan komme igang med at få glæde af den vide det giver dig.

GOD FORNØJELSE.

 

Barometer trykkets påvirkning på laksen Del.3

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

 

Barometer trykkets påvirkning på laksen Del.3

Tidligere artikelDen plettede Sæl
Næste artikelLEDDELT BØRSTEORM – KYSTFLUER PÅ AFISKERI.DK