Brug Låget – og Støt vildlaksen

Elev skole og Afiskeri.dk er gået sammen om, at indsamle penge til bevarelsen af den Danske vildlaks.

Det vil man gøre ved, at Elev skoles elever indsamler deres skruelåg fra deres skolemælk i en beholder, som opstilles på skolen. Har man mulighed for at tag sine Arla skruelåg med hjemme fra, er disse også meget velkomne.

Alle skruelågene som indsamles bliver sendt til firmaet Terracycle, som genbruger lågene til nye plast produkter. De giver et donations beløb pr. indsamlet låg, som går direkte til Dansk Center for Vildlaks. Dermed er Elev skoles elever med til, at der kan blive lavet endnu mere lakseyngel til de vestjyske åer.

Der er hårdt brug for midler til at få stammen op på et niveau, hvor den kan klare sig selv uden menneskelig påvirkning. Derfor er det meget glædeligt, at Elev skoles elever nu kan hjælpe til med, at sikrer den Danske vildlaks de bedste muligheder for at overleve.

 

Så kom dagen hvor Elev skoles elever og Afiskeri.dk, skulle ud og overrække Søren Larsen på Dansk Center for Vildlaks(DCV), det beløb som hele skolen i skoleåret 2014/2015 har indsamlet. Ialt blev der indsamlet 13.641 mælkelåg, omregnet til danske kroner fra TerraCycle blev dette til 682 kr. Hvis man så tager dette beløb og omregner det til laksesmolt blev det til 227 stk. Men DCV lagde lidt ekstra i så Elev skoles elever skulle udsætte 500 laksesmolt.

Dagen startede på skolen hvor vi tog med bussen mod Borris, og alle var i højt humør. På vej derud fik eleverne en lille forsmag på hvad de skulle ud og opleve, da Michael Olsen (Julies far), fortalte lidt om hvad der ventede de spændte elever.

Vi ankom 10.30 og efter lidt 10èr mad, gik alle ind på DCV, hvor Søren Larsen fortalte om hele det enorme flotte setup, der gøre at de kan producerer laksesmolt. Efter en god times spændende fordrag, fik Søren Larsen overrakt Checken af Eleverne og Michael.

Inden vi skulle ned og udsætte laksesmolt blev der spist frokost i hyggelige omgivelser ved centeret, og man kunne virkelig mærke at det havde gjort stort indtryk på dem, at se og høre om hvordan DCV arbejder.

Nede ved Fandens enge, som er et utrolig flot stykke vand af Skjern å, var man klar til at modtage eleverne. De fik hver en spand med laksesmolt og i hold kom de op til et velegnet stykke og udsatte laksesmolten.

Der skal lyde en stor tak til Elev skoles elever, lærer og pædagoer, for deres indsats i dette projekt. Ligeledes skal der lyde en stor tak til Søren Larsen og hans medarbejder for, at vi kunne komme ud og opleve DCV og udsætte laksesmolten så eleverne kan se processen fra start til slut.

Herunder følger en billedserie fra dagen på DCV og et billede af hver elev, hvor de udsætter laksesmolt.