Der er efterhånden blev produceret mange film af Niels Vestergaard, denne gang er det om fluekast og strategi. Ny mand på scenen er Ronny Lagoni Thomsen, som til dagligt nok mest er kendt som medejer af Outdoor.direct. Også på sidste års FFFD fly festival, var Ronny på scenen ved den indendørs kastebane, hvor han fortalte om fluekastet. En god og erfaren herre der her er med i filmen.

Når vi har med disse fluekaste film at gøre, synes jeg det personligt er meget vigtigt og gøre det spændende og levende, så man fanger seerens interesse og vedholder denne under hele filmen. Jeg har set al for mange kaste film, hvor dette ikke indgik og man mister ret hurtigt koncentrationen og nærmest falder i søvn til dem.

Dette er ikke gældende for denne film, jeg synes helt klart at Ronny og Niels her har lavet en film, som både fanger og skærper seerens interesse for filmen. Det er skabt på en måde så man virkelig lytter efter hvilket budskab Ronny har og give til en.

Samtidig er filmen filmet på en måde der tiltaler mig utrolig meget, i det man får en viden om kastet og så viser Ronny det ikke bare en gang, nej det bliver vist flere gange og i forskellige tempo, så man er helt med på hvad han mener.

Filmen henvender sig ikke kun til begynder og letøvede, nej selv garvede fluefisker kan få glæde af denne film.

En anden ting jeg er helt vild med i filmen er at det helle foregår ude ved åen, så man får den komplette fornemmelse af hvad der skal til i de givende situationen med de forskellige kast, der vises i filmen. Skal lige hilse og sige at det er mega fedt, at der gennemgås så mange forskellige kast.

At man har valgt mange af optagelserne ved mit hjemmevand Skjern Å, er utrolig fedt for så kan jeg se hvordan man også kan fiske de pladser der vises i filmen. Specielt da Ronny er nedstrøms Albæk bro, og vil vise teknikken i det og kaste over venstre skulder, giver det mig en klar fornemmelse af længden på hans kast samt hvordan det udføres, da man jo selv har gået der rigtig mange gange.

Ronny kommer også ind på hvordan man kan sammensætte sit gear omkring valg af stang,  hjul, skydeline, forfang , forfangs tip og jeg synes virkelig han giver et godt indblik i tingene. Du ser udstyr fra SCOTT, LTS og SCIERRA i dette kapitel.

Jeg synes det giver god mening og se filmen i et hug første gang, for lige og danne sig et overblik, omkring hvilke emner man så vil dyk dybere ned i. Jeg har set filmen 7 gange før jeg har lavet denne anmeldelse, så jeg har fået alle detaljerne med i filmen.

Ronny og Niels har i denne fil, skabt et pragt eksemplar af en kaste og strategi film, for med den utrolig fine guidning af Ronny om hvert kast. Giver det en fin mening samt forståelse for seeren. Krydret med de film tekniske ting som slow motion af kastene og vinklerne kastene er filmet på, giver det en utrolig spændende, lærerig og professionel film for fluefiskeren på et hvert niv.

Filmens længde er på 1 time og 30 minutter , hvor man til hvert kapitel som tæller 23 stk, har en overskrift så man hvad, man nu skal præsenteres for, og det virker helt perfekt.Filmen er lavet sådan at Ronny fortæller på engelsk under hele filmen,  og det gør kke filmen svær og forstå, da det er på et niv. alle kan være med på.

Der skal lyde en stor ros til Ronny og Niels for denne fantastiske kastefilm, som jeg varmt kan anbefale dig til og købe hos Sport dres eller Korsholm, hvor prisen er 169 kr. Eller du kan leje den på wideopen.dk på deres video on demand platform.

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Filmens tekniske detaljer
Længde på filmen
Forståelse af dens indhold
Samlet helhed af filmen
Tidligere artikelEvalueringen af 2015 – Mandal
Næste artikelSimms headwater large sling pack