Den passioneret Fisketosse

332

Den passioneret FisketosseDen passioneret Fisketosse

Mit navn er Rasmus Møllerskov, og jeg er 19 år. I min familie er fiskeri noget meget normalt. Og den mest ivrige lystfisker heriblandt, er min far. Hvilket nok også er grunden til at fiskeri ligger i familien.

Min far, Brian Møllerskov, havde allerede plantet en fiskestang i hånden på mig som helt lille, da jeg var omkring 2 år gammel. Så det at fiske, har jeg fået ind sammen med babymosen.

Da jeg var lille var det mest skallefiskeri, den stod på. Det var lidt nemmere, og man kunne få lov til at fange mange flere fisk i løbet af kortere tid. Mere action! Det kan vi lide. Her foregik det med en lille stang og prop med majs eller dej på krogen.

Den passioneret FisketosseSom tiden gik blev det lidt større fisk der blev fanget. Heriblandt mange regnbueørreder i put and take, torsk og fladfisk fra fiskekutter, og gedder.

Der var rig mulighed for at prøve kræfter med disse fisk, da jeg var medlem af Jels Fiskeklub. Dengang var vi rigtig mange børn fra min årgang, der alle hyggede os med at fiske sammen. Her fik jeg oven i købet æren af at blive årets fisker, et af årene. Det havde jeg kæmpet for, så det var jeg stolt af endelig at opnå. Herefter blev mit fiskeri mere omlagt til medefiskeri. hvor vi var et hold unge der trænede til DM i medefiskeri. Her havde vi en fantastisk træner, der var rigtig god til at stifte holdene og stå for træning. Det resulterede i, at jeg i 2012 kunne gå fra mit første DM i medefiskeri med en hold-guldmedalje, dvs. vi var danmarks bedste medehold!

Den passioneret FisketosseJeg var til DM de næste to år også, men dog uden samme performance. Det var nok også grundet mistet interesse for fiskestilen. Nu skulle der ske noget andet. I mellemtiden af alle disse øjeblikke, havde min far også været god til at få mig med til åen. Her stod den for det meste på havørredfiskeri, hvilket var super fedt. Efter mit sidste DM i medefiskeri i 2014, tog jeg med til Mörrum i maj, 2015, med min far.

Hvilket var min 3. Mörrumstur. Her fik jeg min første laks nogensinde! Og det var intet mindre end en blank majlaks på 12,58 kg og 105 cm! Jeg var hooked. Jeg vidste dog at denne fisk ville blive svær at slå. Og jeg har stadig aldrig glemt den. Men efter min første laks i 2015, har jeg fortsat med laksefiskeriet. Og jeg er endnu ikke træt af det. Jeg har både lært at fiske med flue og spin fra en tidlig alder, men spinnefiskeriet har altid haft en særlig plads i hjertet for mig.

Det er så actionfyldt og kontant, hvilket jeg elsker. Og det er derfor, størstedelen af mit laksefiskeri foregår med spin. Jeg nyder stadig hvert et øjeblik jeg går ved åen, hvilket jeg med sikkerhed kan sige, at jeg altid vil gøre. Desuden er jeg super glad for at have vokset op med fiskeri fra barnsben af, og at have prøvet så meget forskelligt inden for fiskeriet. Det har gjort mig til den fisketosse, jeg er idag.

Stor tak til Rasmus for at vi måtte bringe den fantastiske historie om ham.

     Den passioneret Fisketosse

Den passioneret Fisketosse

Tidligere artikelSkeldal fanger igen ved Skjern å – Afiskeri.dk
Næste artikelSuper flot laks til Per Gylling.