En svær uge 32 ved Mandalselven

  338

  En svær uge 32 ved Mandalselven

  Uge 32 vil i år blive huske for en uge hvor rigtig mange havde det svært ved elven, mens en skar af dygtige ormefisker og fluefisker har haft et godt fiskeri i den forgangene uge.

  En af disse er danske Søren Frandsen som er en erfaren laksefisker ved Mandalselven, og som hvert år får godt med laks på land. På svære forhold fik han 5 laks på 4 dage, og han kender elven rigtig godt – Stort tillykke Søren med dine fangster.

  Jacob Nørgard med en af sine flotte laks

  Det svære fiskeri skal ses i at elven mandag til fredag ved middagstid, gik med en stabil lav vandføring. Som kun havde den fordel at friske laks hurtigt kunne gå op i elven ude fra havet. Umiddelbart skulle men jo så mene at det ville give et godt fiskeri, fordi de nye laks vil skube til de mange andre laks der i forvejen er i elven. Derved få dem på finnerne og kunne blive aktive og komme i hugget. Det skete bare først da elven begyndte og stige i løbet af fredagen og blev fastholdt i weekenden.

  Hvor lørdagen blev vild med hele 32 laks på land, samt 24 laks igår søndag. Det vil sige at de to dage stod for 1/3 af de fangster der blev indrapporteret for uge 32. Samlet ligger ugen på 157 laks som er 50 laks mindre end sidste år , samt 100 laks mindre end 2021.

  Et hold som har haft en godt fiskeri efter forholdene er Jacob Nørgaard og Jacob Fisker og venner, som jeg har skrevet lidt med da de havde brug for gode tips og info. Holdet havde booket overnatning ved en af mine gode venner  Jan Lindland, som jeg nu har kendt i 15 år. De som har boede ved Jan ved at det er utrolig fine forhold hen tilbyder til sine overnattende gæster.

  Jacob Nørgaard med endnu et pragt eksemplar af en flot laks

  De havde den 6 personers lejlighed med udsigt mod elvens stykke der hedder Smeland og længere ned kan Bjørkenes og Stoveland også ses derfra. God base er også en vigtig del af ens laksetur , og kan varmt anbefale dette sted ved Jan Lindland.

  Jacob Nørgaard havde et fint fiskeri med tre laks fordelt på 78, 73 og 61 cm , for de to største kan ses her i artiklen. Deres oplevelser ved elven i sone 3 var at der meget glædeligt ikke var prop fyldt med fisker i denne uge, og de oplevede ikke kø fiskeri mens de var ved elven. Det har der været i tidligere år, så det bliver spændende og høre om den tendens fortsætter i denne uge. Stort tillykke til Jacob Nørgård og hans hold med de fangster de fik, og tak for at måtte bringe billederne.

  I denne uge er vi igen igang med en af elvens top uger og sidste år gav den 269 laks og lidt mindre i 2021. Så hvis elven kan holde sig på 40 – 60 kubik ugen igennem, skulle det være ganske fornuftigt at tangerer. Chancerne er helt klart tilstede, for imorgen skulle der falde over 60 mm regne mellem kl.06 – 18. Ellers byder ugen ikke på mere regn, men skiftende vejr med sol og skyer. Det lugter da vist lidt af godt fiskevejr.

  Knæk og Bræk til alle ved elven fra Michael Olsen – Afiskeri.dk

   

   

   

  En svær uge 32 ved Mandalselven

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

   

  En svær uge 32 ved Mandalselven

  Tidligere artikelMystisk vandførings flow ved Mandalselven
  Næste artikelEr Skjern å fiskerne klar til Kvote 3?