Endnu en flot fangst af Mads Garde

  321

  Endnu en flot fangst af Mads Garde

  Inden Mads skulle hjem til Danmark igen, blev det lige til endnu en flot fangst fra ham. Men inden han med sine egne ord , fortæller om sin flotte fangst og fight. Så skal vi lige have de friske nyheder fra Mandalselven siden sidste opdatering.

  Fiskeriet har i denne uge været bedst i sone 3, hvor laksen er gået op og nogle er som forventet og gået lige igennem sone 3 og videre op i sone 4. Mange der har fisket i sone 2 i denne uge fortælle det samme at de ikke har mærket eller set laks i denne uge. Laksen går simpelthen hurtigt igennem sone 2, og det skyldes den lave vandføring. Da der ikke er noget der bremser den på sin vej op igennem sone 2.

  Årets første fangst kom meget glædeligt også i sidste uge oppe i sone 4, det skete i søndags d.11 juni, hvor Rune Trygsland fik laks på 4.1 kg. Dagen efter var der igen gevinst i sone 4, da en af sone´s storfanger Sondre Monan fik laks på 5 kg. Jeg siger det igen igen er du spinnefisker så må du simpelthen give dig den glæde og prøve sone 4 af, for det er skabt til spinnefiskeri (se linket til Straumenbergan længere nede i artikelen under fangstbillede, hvor der er en fin video derfra). Årets første fangst i delsonerne sone 4 kom i år ved Nodehylen, hvor Eirik Hansen fik laks d.9 juni på 3.5 kg. Alle delsonerne sone 4 har i denne uge haft fangster, hvor Steinshylen er den der har kastet flest af sig. Husk vandføringen i delsone 4 køre konstant med ca. 12.5 kubik. Kun hvis der kommer over knap 100 kubik i sone 4 lader man overskuddet løbe igennem delsoner ved laudal kraftværks indtag.

  Når vi er ved emnet kræftværkerne ved Mandalselven, så forlyder det at man i de næste 14 dage ihvertfald fortsætter renoverings arbejde, og derfor køre man kun lige med mindstevandføring, som man har forpligtet sig til. Derfor er det kun regn i nedbørsfeltet der kan give højere vandføring. Eftersigende vil det skulle regne i en hel uge pt. før vi vil for alvor skulle kunne mærke det ned igennem elven.

  Så til det jeg også har glædet mig til at bringe i denne opdatering, for det er en fantastisk fangst historie i nu herunder kan læse om Mads Garde´s fangst med egne ord.

  Vi var allesammen taget ned til zone tre igen hvor vi alle fem kunne nyde fiskeriet og det gode vejr i fællesskab, hvilket jeg synes er det vigtigste, at dele oplevelserne sammen.. Vi havde fisket mange mange 100kast hvor i området hvor vi kunne se der var laks.. jeg valgte at prøve noget helt andet, så jeg gik langt ned og prøvede at fiske små huller langs skyggen længere nede af treeren. Da vandstanden ikke var høj prøvede jeg at gå over elven hvor det var lavest, var sgu en smule bange da jeg også har været igennem en operation i mit knæ i år.

  Men havde fandeme udset mig to steder på den anden side som ikke var blevet fisket på i nogle timer, jeg kommer kun over på den anden side og ligger et kast i bagstrømmen og derefter et kast op i starten af hovedstrømmen. Mit første kast i hovedstrømmen så klapper den, den hugger hårdt som laksen gør og den går dybt, slet ikke så vild som den lille laks, det her var mere Ala en Skjern laks. Den går så ud i den lavere del af elven og smutter et godt stykke ned, jeg prøver flere gange at komme ned til den men det er svært, der er intet stille vand hvor jeg kan få den ind og slappe af, i det øjeblik er jeg sikker på at jeg ikke får den.

  De 4 andre står på den anden side med kameraet og telefonerne. Men de 3 gamle laksekonger kan ikke det samme som de kunne engang. Men så kommer sakse mig til undsætning og løber nærmest på overfladen af elven med et net og falder så på de sidste 10 meter og må lige sige hej til den meget kolde elv.

  Efter en god halv time og en laks der var svær et gøre træt i det iltede vand så får sakse nettet min fisk og jeg begynder at brøle og som altid godt med tårer i øjnene over at være så heldig at få lov til at lande en af de her mytiske laks, der findes intet bedre, om det er mandal, Skjern, Ribe, mørrum eller en af de andre vestvendte åer så kan laksefiskeriet gøre en afhængig og det er kun blevet vildere, og jeg startede kun for 5-6 år siden i Skjern efter mange mange hundrede havørreder ved kysten. Laksefiskeriet efter turen i Norge har gjort mig dybt afhængig nu.

  Den sidste her var min laks nummer 6 og forhåbentligt ikke den sidste i år, vi er i gang med at planlægge en tur senere i år. Selvom det er de blanke der virkelig er flotte at fange, så må vi prøve med nogle af de grumme senere på året.

  Laksen målte 97 cm og vejede 8.6 kg, og der skal lyde et kæmpe tillykke til Mads med den flotte laks som du kan se ham med herunder. Samt ikke mindst den utrolig gode beretning om sin fangst.

  Knæk og bræk til de der er ved elven i uge 25 – Michael Olsen – Afiskeri.dk

  Endnu en flot fangst af Mads Garde

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

  Endnu en flot fangst af Mads Garde

  Tidligere artikelSol og sommer ved Mandalselven
  Næste artikelKvote 2 åbning ved Skjern å