Endnu en Storlaks fra Mandalselven.

  337

  Endnu en Storlaks fra Mandalselven.

  Ja de lokale og andre nordmænd hygger sig rigtig ved Mandalselven, men der var en dansker ved elven til premieren/premierer dagene. Kasper Søndergaard var på lovligvis oppe ved familie i sydnorge, og det blev nogle fantastiske dage han havde ved elven. Jeg har været så heldig at få lov af Kasper til en bringe mange fine billeder derfra, så først og fremmest stor tak til Kasper.

  Kasper havde fået kort til det legendariske Holmesland A, og så ved man jo godt muligheden for laks er utrolig stor. Da det er et af konge stykkerne i sone 2, og et stykke jeg selv har prøvet at fiske, og meget gerne hvis lejligheden byder sig vil fiske igen og igen. Men det er mega svært og få kort til, så skulle ha fisket det sidste år, men corona kom i vejen for det. 2 og 3 juni var han så ved konge stykket og det kastede 3 laks af sig på 5.0 , 4.5 og 4 kg, hvor han genudsatte de 2 af dem. Kasper var brandvarm for på årets første fiskedag havde en fanget to laks i sone 3, på 4.3 og 3.2 kg.

  Nogle rigtig flotte billeder kan du se herunder fra Kasper og artiklen fortsætter under dem.

  For 2 dage siden kom der endnu en Storlaks på land, denne gang fra sone 4 som er kendt for at holde rigtig store laks, men som tit er svære at få til at hugge jo længere man kommer ud på sæsonen.

  En velkendt laksefisker ved Mandalselven, var manden der fik laksen på krogen. Erik Røysland, som du har stiftet bekendtskab med i Mandalselvens Helte, er nu den der har fanget årets hidtil største laks.

  Men der er ikke set mange laks i sone 4 pt. , og det siges at mange er stoppet op ved udløbet til kræftværket, som man kan huske fra den gang der lå en terskel nedstrøms laksecenteret. Det kompentaceret man ved at lave en lokkeflom hver fredag aften til lørdag morgen. Men det er skulle man have stoppet for og samtidig har man sænket vandføring betydeligt mellem indtag og udtag på Laudal kræftværk. Hvis det viser sige at gøre at laksen ikke går op i sone 4, så håber jeg man handler hurtigt på det.

  For så er alle de kræfter der er blevet brugt på at lave nogle fantastiske delsoner og kæmpe gydeområder spildt.

  Når det så er sagt vil der selvfølgelig sker noget så snart der kommer en masse regn, men det havde været bedre at de skete på en bedre måde. Men lad os se det er jo en prøve periode på 5 år man har vedtaget, at dette skulle strække sig over.

  Endnu en Storlaks fra Mandalselven.

   

  Endnu en Storlaks fra Mandalselven.

  Tidligere artikelStorlaks fra Mandalselven 07-05-21
  Næste artikelNy flot fangst fra Sone 4 ved Mandalselven