ENDNU EN STORLAKS FRA MANDALSELVEN

  370

  ENDNU EN STORLAKS FRA MANDALSELVEN

  Men lige inde jeg fortæller mere om endnu en storlaks fra Mandalselven, skal vi lige kigge nærmere på hvordan den første uge ved Mandalselven er gået.

  Premieren var rigtig fin og der blev fanget godt med laks, og sådan har det gået de fleste af dagene. Men der har også været udfordringer her sidst på uge, idet at et enormt regnvejr satte lidt en stopper for fiskeriet, og elven går ren faktisk her sådan aften med 223 kubik. Så man må sige at det forkastet regnvejr gav vandstigning. Men udfra hvad jeg kan se på Mankalk, må man også have lukket noget vand udfra magasinerne i Åseral, for Håverstad kørte på et tidspunkt idag med 230 kubik, og den plejer at ligge på 28 kubik.

  Derfor har weekenden været lidt barsk og svært fiskeri, for de der har været ved elven. Men inden alt det her regnvejr og vandstigning, har der været nogle fine fangster især fra Jan Ole Ødegård, som allerede nu har fanget 4 laks og en af dem han fik d.4 juni var på hele 8 kg, og samme dag også en på 5,2 kg.

  Jan guider også ved Tovdalselven og har også været med i portræt serien ” Mandalselvens helte” hvor du på linket har læse mere om ham. KLIK HER.

  Den første uge er mere en godkendt , for man skal jo lige huske at de 67 laks der indtil nu er blevet fanget kun er af Nordmænd, for i første uge sidste år blev der fanget 156 laks. Men da var der jo også alle de udenlandske laksefiske. Så synes det er mega flot det antal der er blevet fanget i denne uge, og der var været 19 stk over 7 kg. Det lover godt for de næste par uger.

  Hvis alt går som det plejer , vil elven nok være tæt på en vandføring omkring 100 kubik hen af først på onsdagen. Men husk på at det er naturen vi har med at gøre, og nogle gange sker der ting, man ikke kunne ha forudset. Plus hvis de lukker mere vand ud fra Åseral, vil det jo helt naturligt forsinke elven i at komme tilbage til normal vandføring.

  Men som sagt er der kommet endnu en storlaks på land ved Mandalselven, og det skete fredag, hvor Jostein Sæterlid Hole var taget til elven. Efter 6 timers fiskeri uden at have mærket kontakt på forskellige pladser i sone 3, var han faktisk på vej hjemover. Men som det altid er skal lige prøve et par kast på sin favorit plads. Det gav potte  i 4 kast og en super fed fight på en 9 min, hvor Jostein lagde et hårdt pres på laksen og det blev trætte på bedste måde og kunne da landes. 105 cm og 10,2 kg stort tillykke til Jostein

  Herunder nogle fine fangst billeder jeg har fået lov at bringe.

   

  ENDNU EN STORLAKS FRA MANDALSELVEN

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

  Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
  Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

  Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

  ENDNU EN STORLAKS FRA MANDALSELVEN

  Tidligere artikelSUPER STÆRK LAKS TIL CLAUS SKELDAL
  Næste artikelÅLEN – PIKEFLY