Endnu en svær uge ved Mandalselven.

  251

  Endnu en svær uge ved Mandalselven.

  Det har været endnu en svær uge ved Mandalselven, og der er blevet kæmpet braget ved elven ligesom i sidste uge. Forholdene har ikke været gunstige, for når elven går over 180 kubik, begynder der at være gode fiskepladser som bliver meget svære at fiske. Det bliver ikke bedre når den så hopper over 200 kubik, men ved at man prøver disse forhold lær man også af dem, så man er forberedt næste gang det sker.

  Derfor kan laksefisker der kommer til elven for første eller anden gang virkelig blive udfordret. Jeg er glad for at have hjulpet rigtig mange de sidste 14 dage, så man kommer til at fiske de steder hvor det er muligt. Det der mangler i år i forhold til tidligere år hvis vi snakker sone 3, er antallet af laks. Der er simpelthen ikke den samme store mængde i denne sone, og så oplever man ikke meget aktivitet.

  Flere lokale har fortalt mig i løbet af denne sæson at lakse er gået igennem sone 3 med Express fart op i sone 4. Men der sidste 14 dage har de utrolig mange laks der befinder sig nede i sone 2 ikke kunnet komme op over Haugefossen. 

  Der er håb forude til de der skal fiske i den kommende uge, for igår begyndte elven for alvor at falde og det har fortsat hele dagen idag. Jeg spår vi er under 100 kubik imorgen tidlig, og det vil fortsætte imorgen. Derved vil elven i løbet af mandagen ramme de magiske 50 kubik så smålaksen kan komme over. Men allerede ved 80 kubik begynder opstigningen og fossen af storlaksen og mellem laksen.

  Så noget af Mandagen kan blive vældig fin, hvor det så tirsdag bliver kanon forhold med masser af friske laks i sone 3 og 4. Pt. siger metrolgerne at der skulle komme regn onsdag og torsdag, men holder deres mængder kommer det ikke til at påvirke vandføring af betydning.

  Jeg lovede lige fra lokal side at bringe denne meddelselse. For der har været gentagene oplevelser ved elven, at man ikke følger reglerne om Bevægeligt fiskeri. Dette bliver for hvert år der går et stigende problem, SÅ HUSK NU AT FLYT DIG 2-5 SKRIDT MELLEM HVERT AF DINE KAST, HVAD ENTEN DU ER FLUE,SPIN ELLER ORMEFISKER. Så de medfisker der går bagved dig eller modsatte side og får mulighed for godt fiskeri..

  To som virkelig har kæmpet ved elven i denne uge er Daniel Mikkelsen og Peter Nikolajsen, og sidst nævnte fik laks sent fredag aften ikke langt fra Mjåland Camping. Her beskriver Peter med egne ord oplevelsen ” hårdt arbejde – mange bevidstløse kast og synkeleaderen gjorde forskellen på 200 kubik” . Herunder kan du se nogle fangst billeder af en meget glad laksefisker med sin laks på 4.2 kg. Stort tillykke endnu engang og tak for at jeg måtte bringe din historie og billeder her på siden.

  Endnu en svær uge ved Mandalselven.

  Tidligere artikelRØD MAGNUS KYSTFLUE – AFISKERI.DK
  Næste artikelLaks nr.6 til Claus Skeldal ved Skjern å