Ved Mandalselven i sone 3 er der så mange fine stykker, at nogle først efter mange år bliver prøvet for første gang. Sådan var det for mig i 2016. Stykket Eseløy har jeg i mange år været bevidst om, og kunne se det nederste af stykket fra Finså broen. Men aldrig taget turen op til starten af stykket, fordi der lige var et andet stykke jeg kendte godt i forvejen, som lige skulle have en chance mere.

Når man så har prøvet og fiske stykket, kan man da godt tænke dette skulle jeg have gjort for mange år siden. For det har nogle utrolig spændende partier, med grundfjeld hertil ned i elven. Dette er nået laksen godt kan lide og opholde sig ved, og når man så med lethed kan få fluen de knap 25 m over til fjeldet. Om eftermiddagen vil man kunne opleve at stykket har skygge, og det er endnu et plus for da vil chancerne være rigtig gunstige.

På toppen af stykket er der en fin nakke med god hastighed i vandet, dernæst kommer der en lille fint stykke hvor man på et tidspunkt ikke kan vade længere og må tilbage ind til land. Dernæst kommer man til svinget hvor laksen går over ved fjeldet og det forsætter ned mod broen, indtil den et stykke fra broen åbner op og bliver en del bredder. Hele stykket har vandet en rigtig fin fart også på lav vandstand. Flyd eller flyd/int. er super på dette stykke.

Jeg fik desværre ikke taget billeder af stykket, men med go pro kameraet fik jeg optaget en del klip som jeg har sammensat til en fin film. Den giver et godt indtryk af stykket.Under videoklippene kan du se et oversigtskort, så du nemt kan finde stykket, samt p-pladser.

God fornøjelse – Michael Olsen – Afiskeri.dk

ESELØY 2019

Tidligere artikelIVAR EIKELAND – MANDALSELVENS HELTE.
Næste artikelMONTH FLY – JANUARY – BLUE DOCTOR – AFISKERI.DK