Fantastiske forhold ved Mandalselven

  575

  Fantastiske forhold ved Mandalselven

  Det var hvad jeg havde håbet jeg kunne have skrevet hertil aften, men vejrguderne ville det anderledes. Der kom slet slet ikke de mængder regn som deres prognoser viste, og elven steg kun med 3 kubik.

  Så den optimismen jeg skrev om i sidste opdatering, er vendt om til en noget mere dyster i denne. For det er ikke godt ved Mandalselven, vandføringen er igen på vej ned. Det eneste man kan sige positiv er at vandtemperatur lige fik kort et lille hak nedad. Desværre slet ikke nok til at det er blevet godt igen.

  Derfor bør man også som laksefiske ved elven i denne og højest sandsynligt også næste uge, indstille sig på at man skal være mere end dygtig hvis det skal lykkes at få en laks på land.

  Håber man fra elvejerlauget griber til handling, for man kan jo se at hvis ikke mange års positive tiltag skal smuler mellem ens finger, så skal man altså have stoppet det vanvid med så lav en mindste vandføring. Som blev indført sidste år, der er altså ikke nogen som gider og købe kort til elven hvis der ingen laks er i elven. Jeg er meget bekymret for den udvikling der sker med Mandalselven, og har prøvet at holde min egen holdning så vidt mulig ude af mine opdateringer omkring dette emne.

  Men forstår simpelthen ikke hvordan man bare kan lade det hele stå til lige pludselig, og være så ligeglad med laksens chancer for at overleve, og fører den generation videre som den er skabt til.

  • Hvorfor kalker man elven som koster rigtig mange pengene hvert år og opretholde ?
  • Hvorfor bruger man penge på at fjerne tersklerne på mindstevandførings stykket i nedre sone 4, som idag er delsonerne Hylerne.?
  • Hvorfor har man brugt midler, tid og ressourcer på at undersøge elven i Miljø design rapporter i flere årrækker
  • Hvorfor har Kræftværkerne så meget magt til at få gennem trumfet ting, der kan stykker deres økonomiske grundlag. Hvor laksen bliver sorte per?

  Til de første 3 punkter som jo er indlysende, er det jo fordi man vil skabe de bedste forhold for laksen.

  Derfor er det ikke desto mindre til stor skuffelse hvor punkt 4 er en realitet, som ingen ønsker at handle på fordi det er en varm kartoffel. Trist at penge har en højere værdi lige pludselig fremfor laksens forhold i Mandalselven. En kæmpe skam og jeg er så skuffet over at det sker nu på andet år i træk. Med alle de oliepenge det land har tjent, så kunne man nok finde en anden måde at sikre strøm på til ens borger.

  Jeg kunne godt tænke mig man udnytte de store magasiners vand til i de perioder hvor det giver mening at slippe lidt ekstra vand ned igennem elven. For jeg er heller ikke der hvor jeg siger der ikke skal være en regulering, for andre sørlands elven som ikke er reguleret døjer allerede med udtørring, som jo er langt mere dårligt for de elves laksebestand.

  Nå men på trods af de mindre positive facts om forholdene ved Mandalselven, så bliver der dagligt fanget en mindre portion laks. En af dem er har været dygtig igen ved elven er Frode E. Johnsen som fik en laks på 3.8 kg. Der skal lyde et stort tillykke til ham herfra.

  Indtil videre i denne uge er der blevet fanget 16 laks, og med det er der utrolig langt op til uge 26 i 2021 som gav 267 stk.

  Som sidste år gentager jeg den succes det var at flytte opdateringer over på Afiskeri.dk´s facebook platform og gruppen der hedder Mandalselven i hele juli måned. Da hjemmesiden holder sommerferie i hele juli måned – blot til service information.

  I denne opdatering er vi nået til den del om anbefalinger af stykker, du vil have en god chance ved under disse forhold elven har nu. Herunder kan du se video fra dem og under dem video fra overnatnings muligheder ved elven og andet guf:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Fantastiske forhold ved Mandalselven

   

  Fantastiske forhold ved Mandalselven

  Tidligere artikelMandalselven uge 25 – 2023
  Næste artikelFlotte fangster igen igen fra Mandalselven