FLOTTE FANGSTER FRA SKJERN Å – UPDATE.

358

FLOTTE FANGSTER FRA SKJERN Å – UPDATE.

Siden sidste opdatering er der sket meget ved Skjern å, for den 16 Juni åbnede kvote 2 for laks over 75 cm. Det gav godt med laksefisker ved åen, og flotte arrangementer var blev afholdt i løbet af dagen. Det kommer der mere om herunder.

Men de mange der var taget til Skjern å, fik en dag med flot solskinsvejr og laks det kom der da også på land, helt præcis blev der d.16 Juni fanget 20 laks fra 65-91 cm. Hvem der vandt konkurrencen om Storfanger stenen, er ikke blevet meldt ud endnu af laksens hus. Men mon ikke Kenny snart laver en Video om dette.

En af de 20 glade fanger var Svend Åge Andersen, som er en af mine gode venner, var sammen med sine makker Henrik taget til Skjern å, for at få luftet sine Fc Spinner og Henrik sine fine fluer. Efter at have skiftet plads spurgte Svend Åge om Henrik ikke ville starte med at fiske stykket først nedover. Men Henrik ville gerne at Svend Åge gik først, og i 3 kast sagde det bang, og en fin fight kunne begynde. Svend Åge er en super dygtig spinnefisker, der præcis ved hvad hans grej kan holde til, og gør meget ud af at få fighten til at vare kortest tid, så laksen ikke danner for meget mælkesyrer. Det har jeg flere gange selv oplevet med ham, og han er total cool når laksen vil spille op til dans. Henrik havde taget plads med nettet og stod klar til at få laksen sikkert landet, og de to sammen gør at laksen bliver landet helt perfekt. Laksen målte 80 cm og vejede 6.6 kg og blev fanget på den giftige FC Spinner – 20g FC Upstream i fluo rød – i Skjern å version. Stangen var den giftige Zpey Zpin. Stort tillykke Svend Åge.

I fredags kom så årets indtil nu anden største laks på land, idet Peter Cramon var taget Skjern og sin livs fisk i denne…. – og den første i år. han startede først med at fiske sidste år, så med en Natur Fc Upstream 20 g, fik han det hug han har drømt om. Selvom hans net knækkede da den skulle op af vandet lykkes det at få den store laks sikkert på land. 117 cm og 14 kg. Stort tillykke også herfra.

Men som tidligere nævnt var der arrangementer d.16 juni, og et af dem stod åens Ven Zpey for i lodgen, hvor der blev serveret en lækker pattegris til de fremmødte.

Super arrangement og en masse glade mennesker fik en masse hyggelig snak, og helt sikkert et par røver historier.

Når vi nu er ved Zpey, så var Per Gylling idag taget til åenfra morgenstunden. Efter 3 gang nedover kom så det hug man bare som laksefisker elsker at opleve, og som gør man bare fisker efter laks kort sagt.

En skønhed af en hunlaks på 90 cm gav en super fight, og den var bare en vildt flot laks. Så selvfølgelig satte Per denne hurtigt ud igen, så den forhåbentlig kan indgå i gydningen senere på året.

Per har i år haft 4 turer til Skjern å indtil nu og på dem har han mistede 1 og fanget 2, som er gjort ved at fiske lidt højere oppe i vandsøjlen end normalt. Derfor prøv også på dine fisketurer, at fisk lidt forskelligt, i stedet for kun at gøre det på den samme måde hele dagen.

Stort tillykke endnu engang herfra til Per.

Pt. er der nu fanget 367 laks og en gennemsnitsvægt på flotte 7.6 kg, er det meget fint taget betragtning af, at der mellem de to kvoter på laks over 75 cm, har været menneske tomt ved åen. En skam folk ikke også fisker når der ikke er mulighed for, at tag en laks med hjem. Men derimod få en fed fight og så kunne opleve at genudsætte den skånsomt, for hvis man ikke har prøvet dette. Vil man opleve en lige så stor glæde ved at genudsætte som at få en laks med hjem. Faktisk vil jeg personligt sige den er endnu større, men det er ikke et nyt fænomen, så har det været lige siden jeg startede med at fiske igen ved Skjern å for 10 år siden. Men kan varmt anbefale det at genudsætte for det er som sagt mega fedt at opleve.:)

 

KNÆK OG BRÆK FRA Michael Olsen – og Må Danmark så vinde i aften over Rusland.

 

FLOTTE FANGSTER FRA SKJERN Å – UPDATE.

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å, Vidå og Brede å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å, Vidå and Brede å

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

FLOTTE FANGSTER FRA SKJERN Å – UPDATE.

 

Tidligere artikelGode uge 24 ved Mandalselven 2021
Næste artikelFlotte Fangster fra ved Skjern å