Flotte fangster ved Mandalselven.

  618

  Flotte fangster ved Mandalselven.

  Der har været nogle rigtig flotte fangster siden sidste opdatering, og dem vil du kunne læse mere om i denne opdatering.

  Først skal vi lige have vendt den pt. situation ved elven, for det er noget blandet hvis man spørger forskellige personer eller hvordan man ser på tingene.

  For de laks der siden premieren har opholdt sig i den nedre del af sone 3, er gået op igennem elven da vandføringen falde i weekenden. Som jeg beskrev i sidste opdatering er disse altså nogle svære laks at fange, så man må ikke tro at fordi de nu er gået op over i sone 3, og helt sikkert også er nogle gået op i sone 4 nedre. Så er det ikke ensbetydende med at man vil se rigtig mange fangster og bonanza fiskeri.

  Det kommer kun til at ske når friske laks går op i elven, så vil der bliver kamp om de gode standpladser lige så stille. Jeg tror meget på at det vi har set siden weekenden, som man i daglige tale kalder for ketchup effekten. Det har en dygtige blogger Petter skrevet om idag på sin fb profil.

  Skulle det vise sig anderledes er det jo bare glædeligt, men bliver også nød til at sige at der nok først kommer rigtig godt gang i den efter Sankt Hans.

  Et godt sted i sone 2 er delsonen Fossefjellene , som jeg hvert år skriver rigtig meget godt om. Dels kaster stykket rigtig mange fangster af sig, men det er også et stykket hvor man kan dyrke forskelligt fiskeri, uden at det ødelægger nogle af de former for fiskeri som man dykker.

  Det vil sige at du i det øvre kan dyrke nogle godt fluefiskeri, som vi kender til fra andre elve/ åer. Nedre er et super godt fiskevand til spin og ormefiskeri. Samtidig er stykket fantastisk godt med flot gapahuk og bål og bænk faciliteter, og der kan parkeres lige ved stykket. Se billeder og video herfra fra stykket – Klik her.

  Netop Fossefjellene har allerede i år haft nogle fine fangster, en af de dygtige laksefisker der har haft kort til stykket er Frode Johnsen. Mandag fik han to laks på land en på 4.4 kg og en på 4.8 kg, som begge efter en god fight kunne landes. Stort tillykke til Frode med de fine fangster.

  Indtil nu er der fanget 4 laks på Fossefjellene, og det er ganske fint på de første 7 dage af sæsonen. Måske ligger der flere fangster som ikke er blevet taste ind endnu, det sker tit hvis fiskekort er blevet indleveret på Møll tankstation.

  Glædeligt steg elven en smule igår morges så den kom op på 42.66 kubik kl 18, men herfra begyndte den lige så stille at falde igen, og ligger hertil aften på 29.7 kubik. Den vil nok falde yderlig i løbet af natten. Nogle vil nok tænke åh nej kommer der nu til at ske det samme som i 2022, og her vil jeg ikke i år komme med en forudsigelse, for havde ikke set den meget stabile lave vandføring komme sidste år. Lad os de hvad vejrguderne har og byde på, samt kraftværkerne ved elven.

  En der udnyttede vandstigningen igår var danske Mads Garde, som er taget til Mandalselven med sin Far og ven Jens Andersen samt hans søn. Sønner skulle prøve laksefiskeriet af og se om de begge kunne fange deres første laks i Norge. De har i weekenden været nede på et af mine favorit stykker i sone 2, som er delsonen Grimefossen A. Den har lige som Fossefjellene noget utrolig spændende vand hvor man kan fiske flue og spin/orm uden at det skader nogle af formerne af fiskeriet. Spin/orm i toppen og flue i det nedre. De var tæt på at få fangst på Grimefossen A, så troen var i højsæde på at det nok skal lykkes.

  Igår var de så taget op i sone 3 og fiskede i det nedre af sonen ved Øyslebø, og her tilsmilede lykken Mads Garde, for efter en fin fight kunne han lande en laks på 3.8 kg. Det gjorde jo også at fangsten skulle fejres på behørig vis, for drømmen om en laks fanget i Norge lykkes for Mads, og det viser fangst billedet også i den grad. Fantastisk glæde med kan se ham udstråle med sin flotte laks. Stort tillykke til Mads herfra, samt knæk og bræk fortsat til holdet.

  Du kan også få din fangst med i mine opdateringer, enten på mail eller ved at skrive til mig på messenger eller instagram, som Mads og Frode har gjort.

  Hertil aften er der nu indberettet 126 laks på de første 7 dage, så lad os se hvad resten af uge vil bringe af spændende oplevelser langs den smukke Mandalselv.

  Knæk & Bræk herfra mig Michael Olsen – Afiskeri.dk

   

   

  Flotte fangster ved Mandalselven.

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

  Flotte fangster ved Mandalselven.

  Tidligere artikelUge 22 ved Mandalselven 2023
  Næste artikelSol og sommer ved Mandalselven