Forrygende forhold ved Mandalselven.

  460

  Forrygende forhold ved Mandalselven.

  Det har været en god weekend ved Mandalselven, hvor vandføringen nu er kommet ned så hele elven kan fiskes helt perfekt.

  Der har været mange en ved her sidst på ugen, og derfor har fiskeriet klumpet lidt sammen om de bedste pladser. Det undre mig lidt for elven har jo kunnet fiske over det hele, men selvfølgelig er der altid mange som vil fiske Fuglestveit, Højspændingen, Storeøye, Olsens rende, Fløyderholmen og Kartoffelstrækket.

  Men elven har også til tider virket lidt død, så nu hvor vandføringen er kommet ned i nærheden af 50 kubik, kommer smålaksen endelig op over Haugefossen. Det vil helt sikkert skabe noget aktivitet i sone 3 og 4. Så jeg forventer at den kommende uge vil kunne give mange fine fangster.

  Delsoner i sone 4 har oplevet rigtig fint fiskeri i denne weekend, og der er blevet fanet godt ved Bjåhylen, Nodehylen og en smule ved Steinhylen. Ved elven nu går 35 kubik i sone 4, er der også nu ikke muligt at fiske ved stykket nedenfor kavfossen og laksekjærfossen, da der ikke er vand nok på disse to super stykker. Men nedenfor bjelland Benzin station er der muligheder, og det samme ved Sanøy og Grovann.

  Totalt er der nu fanget 6.7 ton som var det man totalt fangede i 2014, så det bliver spændende og se hvad september giver af fangster. Men man skal jo nok ikke regne med det samme antal som sidste år. For opgangen i år har været meget ring, og det tab med at der i 2014 gik mange smolt og yngel til, under en fejl ved sænkning af vandstanden. Tyder meget på kan være en af årsagerne til, den nedgang i antallet af laks i år. Men jeg håber elvejerlauget kommer med noget om dette efter sæsonen, for det er jo trist at det er gået så meget tilbage i år.

  Men de der har været ved elven i denne uge har fået nogle fine laks på land og herunder, kan du se to glade laksefisker som hver især oplevede den glæde det er at få laks på land.

  Først på ugen fik Nikolai Kaad en fin laks på 5.3 kg, taget på en orange sort flue ved Usland.

  I onsdags aften var der flex på ved Lars Peter Sørensen, da han sammen med sin makker var taget til Olsens rende i sone 3 og kunne han lande en fin laks. Faktisk på samme spot 20 min senere havde han kontakt med endnu en.

  Stort tillykke til begge og tak for at måtte bringe jeres fangst billede.

  Knæk og bræk ved elven i den kommende uge.

  Forrygende forhold ved Mandalselven.

  Tidligere artikelMONTH FLY SEPTEMBER – NIGHT MAGIC – AFISKERI.DK
  Næste artikelAugust ved Mandalselven – Afiskeri.dk