Forrygende Maj måned ved Gudenåen

308

Forrygende Maj måned ved Gudenåen

Så begynder det stille og roligt at lakke mod enden for laksefiskeriet i Maj måned. Det har været endnu en forrygende måned hvor laksene er vandret op i pæne mængder trods den meget lave vandstand.

Jeg nåede lige den 30/4 i grøn zone ved Langå at fange denne super kompakte fisk på 9,8 kg og kun 95 cm. Super fight med flere vilde spring og lange udløb.

Lav vandstand er nok det der har præget Maj måned 2022. Det havde i starten af maj ikke regnet længe og tørken fortsatte langt ind i maj. Det gjorde at Tangeværket lukkede helt ned for vandet flere gange. Det er noget rigtig skidt for brinkerne langs åen som falder sammen. Men disse vilde skift i vandet gjorde at fiskene flyttede rundt og var villige til at hugge.

Den 4 maj var jeg i zone 4 hvor jeg inden for 30 meter fandt to friske fisk på henholdsvis 6,3 kg og 7,2 kg, begge helt friske med lus

Artiklen fortsætter under billedet

afiskeri.dk

Den 6 maj fil jeg sæsonen hidtil største laks på 102 cm og 10,4 kg også med lus, samt en mistet samme dag.

Artiklen fortsætter under billedet

Afiskeri.dk

Da kvoten i storåen var opfisket kunne man tydeligt mærke at fiske presset igen steg ved Gudenåen. Så man blev lidt udfordret på ledige pladser og den 9 maj tog jeg så igen ned i grøn zone ved Langå hvor jeg fandt en fin laks på 92 cm og 8,2 kg

Artiklen fortsætter under billedet

afiskeri.dk

Den 10 maj havde jeg min søn Jeppe med samt hans kammerat Rune med til åen på en aften tur. Jeg havde tidligere på dagen haft hug af en laks men fik den ikke så vi tog ned på pladsen og kort tid efter kroger Rune laksen. Efter en heftig fight lander Rune sin først forårs laks på 95 cm og 8,6 kg. Glæden var ikke til at skjule og det var en super fed oplevelse for os alle

Artiklen fortsætter under billederne

I skrivende stund er der landet 145 laks med en snit vægt på 8,07 kg som er sindssygt flot

Knæk og bræk derude

Henrik Györkös
Lokalreporter for Afiskeri.dk ved Gudenåen

Forrygende Maj måned ved Gudenåen

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

Forrygende Maj måned ved Gudenåen

Tidligere artikelORANGE AND SILVER – MONTH FLY MAY 2022
Næste artikelMaj måned ved Skjern å