Forrygende uge 31 ved Mandalselven

  402

  Forrygende uge 31 ved Mandalselven

  Selvom uge synger på sidste vers, mangler der fortsat en del fangster at blive tastet ind på laksebørsen. Dog har ugen hertil aften allerede leveret årets bedste uge set på fangster.

  Her ugens mest flottes fangstbilleder, hvor Thorben Wulff fangede en smauk laks på 3.1 kg i sone 2 delsonen Bringsdal A på flue. Stort tillykke til Thorben og tak for at måtte bringe billedet.

  Regnvejret der startede tirsdag gav et lille håb om lidt forandring i vandføringen, og det lykkes også lige at nå op på 37 kubik kl.21 tirsdag aften. Men denne lille ændring var nok til lige at sparke elven svagt igang.  63 laks kom der på land om onsdagen , og der var liv og glade laksefisker ved elven, som kunne glædes over godt fiskeri. Men her stopper den kortvarige lykke ved elven ikke , for torsdag bød på en endnu vildere dag hvor hele 79 laks blev fanget.

  Herefter begyndte fangster så småt at aftage fordi elven vendte tilbage til sin vandføring der har været det meste af sæsonen, dog kunne fredag da levere 49 laks som just ikke er skidt.

  Weekenden har været stille og rolig med en vaneligt fangsttal, og hvis du har fuldt med på laksebørsen har du sikkert også godt bemærket at der i år, fanges langt flere Havørreder end der er blevet i mange år. Det er yderst glædeligt og jeg håber det er en tendens, man vil opleve årene frem, for det har virkelig haft en tilbagegang år tilbage.

  Uge 31 har indtil nu givet 909 kg, men vil helt sikkert slutte på over 1 ton for ugen når alle fangster er tastet ind i løbet af de kommende par dage.

  Totalt på året ligger fangsttallet nu på 6.5 ton, og det er bestemt ikke dårligt når man ved hvilke helt vildt dårlige forhold der har været ved elven.

  I denne uge kom også midtvejsevalueringen, hvor man kunne læse at sæsonen i sone 4 også i år kommer til at køre videre i september som den eneste af Mandalselvens soner. Personligt synes jeg man skulle ha droppet dette og ladt alle elvens soner slutte 31.august, så man kunne lad laksen være i fred med de forhold elven har haft i år. Plus så undre det mig hvorfor man ikke har fredet hunlaksen i hele august, for at sikre flest mulig kan sikre stammens fremtid. Det er trods alt den man i lokale området skal leve af, for laksen er hårdt presset og ikke bare en selvfølge i elven, hvis man ikke passer på den.

  Som jeg hører det fra en hel del, så overvejer mange om Mandalselven i 2023 skal byttes ud med Bjerkreim, som i år har haft en monster stor opgang allerede nu. Plus har nogle her i august allerede droppet Mandalselven og booket sig ind ved Bjerkreim.

  Ugens vejr hertil aften siger  blandet vejr med sol og skygger, og ikke en eneste droppe regn der kunne gøre underværker for den dejlige Mandalselv. Man må som laksefisker igen som i tidligere uger indstille sig på yderst svære forhold og være en elven meget meget tidligt om morgen og så bruge sine kræfter/energi igen til aften, hvor chancerne for en laksefight vil være bedst.

  Knæk & Bræk skal der lyde til dem der en ved elven i uge 32, og send gerne fangstbilleder til afiskeri@gmail.com.

  Forrygende uge 31 ved Mandalselven

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

   

   

  Forrygende uge 31 ved Mandalselven

  Tidligere artikelTHE MILAN ALLY – MONTH FLY AUGUST 2022
  Næste artikelUge 32 ved Mandalselven 2022