Er man i sone 3, så skal man gå stykket ved Fuglestveit igennem. Her lå i gamle dage en camping plads, som var samlings punktet for rigtig mange fisker, specielt fluefisker. Bent Mørk som igennem mange år og fortsat er og finde ved Mandalselven, boede på camping pladsen. Han bandt en flue, som han gav navnet fuglesveit fluen. Den var en af hans favoritter i mange år, faktisk var det sådan at kunne den ikke fange på dagen, så var der heller ikke andre fluer der kunne. Men da camping pladsen lukkede(meget trist), stoppede Bent også med at fiske med fluen.

Du kan med fordel køre over broen, og lige efter dreje til venstre. Lidt længere fremme kommer der en p-plads hold her. Derfra kan du gå ned af en grus sti til elven. Jeg starter altid lidt før det store sving. Fluen skal helt over til modsatte side, da strøm skellet hvor laksene står er derover. Sådan er det faktisk helt ned til broen. Når du kommer på den anden side af broen begynder strøm skellet lige så langsomt , at komme over mod dig selv, og du vil have lettere ved og kast ud til det. På et tidspunkt lige efter svinget bliver elven delt og ved din side bliver den lidt smallere. Det er et super stykker herfra og ned til den store pool.

Mange glemmer dog at gå helt op hvor stykket starter fordi, der står nogle camping vogne deroppe, men dette lille stykker skal man ikke tag fejl af, der der står også her godt med laks og bækørreder i en god størrelse. Men du skal passe på når du wader her for der er et hul på vej ned mod det jeg kalder transport stykket, og jeg viste faktisk ikke det var der da jeg har fisket stykket hver gang jeg har været ved elven de sidste mange mange år, men pludselig gik jeg ned i det, og kunne ikke bunde og måtte svømme ind til hvor jeg kunne stå på bunden. Meget ubehageligt og en meget stor overraskelse.

Nogle prøver også af og til lykken fra vest siden, men har ikke fundet ud af hvordan de kommer ned til elven, for set fra øst siden ser det ikke nemt ud at komme ned til elven.

På lav og normal vandstand anbefaler jeg flyd og flyd/imt. , og kun ved flom vil det være en fordel med synke liner, dog har jeg aldrig fiske med mere end synke 3.

Glæd dig til dette stykke hvis du ikke har prøvet det endnu, det er et super godt stykke i sone 3, og meget naturskønt.

Se lige de fantastiske billeder. Man får jo bare løst til at tag afsted med det samme.

Under billederne, ligger der en video film af stykket.

Her kan du klikke på linket og se video fra stykket.

Fuglestveit
Tidligere artikelPLUG FRANCIS – AF CLAUS SKELDAL
Næste artikelMONTH FLY OF MARCH – BALLINA GREY SHRIMP – AFISKERI.DK