Går Mandalselven amok i 2023??

  636

  Går Mandalselven amok i 2023??

  Vi nærmere os med hastige skridt sæson start ved Mandalselven 2023, og derfor vil du i denne artikel blive opdateret med sidste nyt samt andre gode informationer.

  Ovenpå sidste års sæson, har alle jeg har snakket med haft en spænding af om, man nu skulle have en normal sæson eller igen om det ville være en sæson på lav vandføring.

  Det sidste jeg har hørt i den forbindelse, som måske kan give os et svar man kan bruge til noget. For det er jo sådan med Laudal Kræftværk, at de ikke helt er klare i spyttet omkring hvad deres strategi for denne sæson vil blive. Det kan man sige i bund og grund som jeg forstår det, har de heller ikke offentligt pligt til. Indtil nu har jeg ikke hørt om drift meldinger der kan berører fiskeriet yderlig, i forhold til sidste års aftalte vandførings plan som strækker sig helt til 2026.

  Men man må forvent at de 9 magasiner som kræftværket råder over skal fyldes først, før de slipper overskydende igennem elven. Med alt det regn og snesmeltning der er foregået, skulle det undre mig meget om ikke magasinerne er blevet fyldt.

  Derved vil det med al sandsynlig være vor herre der i vid udstrækning kommer til, at sætte dagsordenen over hvor meget vandføring kommer til at blive. Det vil sige hvis der lige som sidste år ikke var meget regn på programmet, jeg så må man selvfølgelig kunne forvente en lavvandføring.

  Jeg vælger og håber vi får en langt mere normal sæson med fin vandføring, så alle elvens gode fiskepladser kan fiskes perfekt.

  Kortsalget i februar gik så hurtigt at der på få dage kunne meldes om udsolgt i juli og august på de mest eftertragte delsoner. Sidder man nu og tænker jeg kunne da godt tænke mig, at fiske i juni nu hvor der fortsat er vandføring over 60 kubik. Så kan jeg berette om at der fortsat er gode muligheder i sone 2 delsonerne, hvor laksen ofte stopper op inden den blæser op over haugefossen. Grimefossen A og Bringsdal C for bare og nævne to fantastiske delsoner, er der endnu godt med kort til.

  Man har her i starten af maj haft prøve fiskeri, som man kalder det for at få akvariet ved Marnar laksecenter fyldt om med flotte laks. Hele 20 stk skulle man bruge, og de er fanget. Sådan at elven i 14 dage kunne få ro, inden premieren 1 juni.

  Hvad skal man så have med af udstyr til den første tid af sæsonen ved Mandalselven, for det er stort set det flest har spurgt mig om siden februar. Det vil jeg også gerne komme med svar på her.

  Fisker man stykker med dybe pools eller strækninger, så anbefaler jeg her tidligt på sæsonen synkeliner, og vægtet fluer samt tunge spinner. Derved kommer du ned til fiskene som vil stå dybt i denne periode. Fisker du derimod på stykker hvor der ikke er dybt, kan du godt lykkes med flyd/int. og så lidt mindre vægtet fluer og ikke vægtet fluer. For spinnefiskerne vil det da være nok med en vægt på 20 – 30 g alt efter vandføring.

  Det næste mange spørger til er fluevalg, og her er det lige som i Danmark fluer i nogle lidt hidsige farver –  Guld/orange – Gul/ orange – Rød – Rød/orange og ikke mindst nogle store sorte sunrays. Krog str. vil jeg anbefale omkring str.8-10 hvis du fisker med rørfluer og 4-6 hvis det er en krogflue.

  Hvad så med overnatning??

  Ja der har jeg igennem de mange år jeg har skrevet om Mandalselven, hjulpet utrolig mange dansker, tysker og andre nationalister. Derfor skriv endelig til mig hvis du mangler hjælp.

  Lige nu er der faktisk gode muligheder for at sikre sig gode overnatningsmuligheder og jeg vil herunder lige bruge lidt spalte plads til dette, for det har også i år været en af de helt store spørgsmål allerede.

  Hvis vi starter oppe i Sone 4:

  Adventure Norway som er blevet sone 4´s mødested for laksefisker i sone 4, her kan du som ejer Ewen Martin siger ” Vi kan altid hjælpe med overnatning på Adventure Norway. I år har de endnu en af deres meget populær træ hytter klar så der er ekstra muligheder. Det er virkelig et fedt sted og overnatte, altid en meget hyggelig atmosfære i nogle helt unikke natur omgivelser. Man fik for nogle år siden et fantastisk fælles køkken bygget lige ved den store overdækket spise sal, som ligger 30 m fra hytterne , så man hytterne har ro og fred. Ved hovedhuset som ligger imellem, kan du hele sæsonen igennem købe fiskekort og desificeringskort. Har du og fiskevenner eller familien brug for et break under opholdet. Da har man også en masse skønne aktiviteter heriblandt rafting i en del af elven. Læs mere om Adventure Norway her på linket.

  Her også hvad Adventure tilbyder af aktiviteter

  Neset Gård som ligger i den nedre del af sone 4 lige før de berømte sone 4 delsoner, er en natur perle og et stykke historie som er flot velbevaret. Alle der har boet her har kun positiv og sige og det flotte hovedhus og dens skønne omgivelser. Der er plads til ikke mindre en 12 mand, og er man kun 2 mand, ja så er der mange kvadrat meter og bolter sig på, for du lejer hele huset uanset hvor mange man er. Læs mere om Neset gård her på linket. 

  Samt denne flotte film fra Neset Gård

  Så hopper vi til sone 3:

  Vil man overnatte i sone 3 så er stedet Mandalselva laksehytterne uden tvivl, og de er også det sted i sone 3 som er mest populært. Deres hytter er bedre end campingpladsens hvis du spørger mig. Du har adgang til et super godt wifi net i alle hytterne, som nogle fine fælles toilet og bade forhold. Stort åbent fælles spisehus, eller ønsker man lidt privat liv er der også fine muligheder i ens hytte. Det er Tregde Ferie i Mandal der driver disse hytter, så er der optaget her, så tjek hvad Tredge ferie tilbyder af luksus i Mandal. Læs mere her om Mandalselva laksehytter og her på dette link om Tregde ferie.

  Nu er vi nået til sone 2:

  I sone 2 er min favorit Smeland ved Jan Lindland, her oplever man fantastiske overnatnings muligheder. I hovedhuset er der 2 6 personers lejligheder, en lidt der fra en 2 personers hytte, som på lidt over mod bjerget en flot 3 personers hytte. Disse muligheder er meget eftertragtet, så vil man have overnatning her skal man være tidligt ude , for der er ofte fuld booket i August. Juni/Juli kan der være lidt tilbage. Læs mere om overnatning ved Jan Lindland i Smeland.

  Så er det flot færgebillet og her er det Colorline eller Fjordline fra Hirtshals til Kristiansand. Jeg plejer at sige at når man køre af færgen , så kan du indenfor 45 min stå og kig udover sone 2 ved nedre nøding.

  Hvad skal man så ellers huske , og her er det korte svar læs reglerne godt igennem. Husk at køb det norske statstegn. Vær opmærksom på at når du fisker, så lad vær med og spær pladsen for andre, fiske så alle der kommer efter dig også har en god mulighed for en fangst.

  Til slut vil jeg lige huske folk på at der i år, kan være mulighed for at rende ind i pukkellaksen, og skulle det ske så tag hurtigt kontakt til Marnar laksecenter, så tager de affære på sagen.

  Send mig meget gerne billeder af dine fangster ved Mandalselven på afiskeri@gmail.com, så du kan få dit billede her på siden.

  KNÆK OG BRÆK TIL ALLE JER DER ER SÅ HELDIG OG SKULLE FISKE VED PREMIEREN 2023 VED MANDALSELVEN.

  HERUNDER LINKS MAN KAN HYGGE SIG MED IMELLEM TIDEN OM DENNE FANTASTISKE ELV.

  Mandalselvens Helte – Vetle Kjærstad

  Vetle Breilid

  Kortlægning af opvandrende laks i Haugefossen ved Mandalselven.

  Går Mandalselven amok i 2023??

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

   

  Går Mandalselven amok i 2023??

  Tidligere artikelAPRIL I VIDÅ 2023
  Næste artikelMaj måned ved Skjern å 2023