Hvordan bliver Maj ved Skjern å 2024

406

Hvordan bliver Maj ved Skjern å 2024

Det er der helt sikkert rigtig mange, der gerne vil vide så de kan planlægge nogle turer til den dejlige Skjern å.

Det vil vi i denne artikel give et svar på i samarbejde med Per Gylling fra Zpey.

Efter en travl premierer i Zpey lodgen med mange mennesker og rigtig god stemning i lodgen og ved åen.

Prognosen for Maj efter en som vi skrev sidst, at det blev en stille og rolig start på sæsonen. For det har det uden tvivl været, for med den høj vandstand og kolde vand, har laksene trukket hurtigt igennem og helt op i de øverste dele af systemet. Der er fanget laks ovenfor forvirringen, som man ikke normalt ser i den målestok. Længere ude har der været stille på Borris og Skjernådalens vand, lige på nær den store laks på 19.45 kg.

Maj ser ud til og blive med noget mere stabilt vejr og derved lavere vandstand. Per var afsted selv i lørdags længere oppe i Vorgod å hvor åen målte 7.5 grad og allerede søndag var den hoppede op på 12 grader. Så der sker noget nu, og vi kommer nok til at kunne forvente en vandtemperatur på en 12-14 grader. Derved vil laksen stoppe mere op på de nedre stræk, og i Maj plejer der altid og komme en rigtig stor opgang af nogle rigtig store fisk. Det bliver spændende og Per forventer fortsat en høj vandstand på det nedre, altså Borris og Skjernådalens fiskevand.

Fiskeriet vil alt efter vandtemperatur være, hvis den kommer til at ligge på 12 grader, at man skal fiske lidt dybt,  med en Zkagit light 3/4 og spids 6 eller 7. Bliver vandet lidt varmere og klare endnu mere op så er den en Int/1/3 med en spids 6 eller 7, så begge dele er rigtig gode pt. ved åen.

Vandets farve er overraskende fint selvom der er alt det vand og årstiden, så vi begynder og skal væk fra de mere hidsige farver af fluer og gå over til de mere natur farvet fluer hvor de brunlige er et godt valg.

Så der et nyt tiltag igang ved åen som er en forsøgs ordning af mærkning af fisk der løber til mit i maj, som Skjern å er med i. Det vil sige hvis du fanger en laks som du vil genudsætte, kan man ringe til Taskforce hold som rykker ud hvis der er nem tilgængelighed til den plads du er på, og de vil så mærke laksen så man kan se hvordan den bevæger sig rundt i åen. Dette kan du læse mere om på Skjern sammenslutnings hjemmeside under mærkning af laks. Så vigtigt at man får telefon nummeret kodet ind i sin telefon, hvis man ønsker og være med i forsøget hvis man fanger en laks der skal genudsættes.

Per forventer også at kvoten lukker idag, og derved åbner en lille kvote ovenfor Tarp bro, ovenfor Vorgod å´s jernbanebro og det øvre af omme å.

Fornemmelsen er at der har været det samme antal laks i åen i april, de har bare spredt sig langt mere ud over åen i år indtil nu. Så nu venter vi bare på at et nyt hold laks gør sin entre i åen, og at de vil sprede sig mere ud over åen i det nedre.

Sidst men ikke mindst så husk at du kan book overnatning ved Skjern å Camping og Skjern å ferie.

Til slut vil der d.11 maj være et fint arrangement med Dm i fluekast ved Laksens hus, og flere grej producenter vil også være og finde der.

KNÆK OG BRÆK HERFRA 

 

 

 

 

Hvordan bliver Maj ved Skjern å 2024

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

Hvordan bliver Maj ved Skjern å 2024

Tidligere artikelApril ved Gudenåen 2024
Næste artikelFlot afslutning på kvote 1 ved Skjern å