Imponerende Premierer 2022 ved Skjern å

1444

Imponerende Premierer 2022 ved Skjern å

Det var fantastisk af vågne tidligt lørdag morgen, og vide at idag er det endelig nu det sker. 6 måneders laksefiskeri står nu for døren, idag er det Premierer dag for de vestvendte lakseåer 2022. Hurtigt gik jeg på facebook for at se om, dem jeg viste skulle fiske var kommet ud af fjerne, og stod klar ved åen. Eller var igang og måske havde lykken allerede tilsmilet en af dem.

Igen i år var min opgave på Afiskeri.dk at være online, og derfra kunne følge hvordan det går ved alle de vestvendte åer som vi på dækker med vores lokalreporter. Det er mega fedt og man kan virkelig mærke den glæde og lykke der indfinder sig langs åerne, med de mange som poster derfra, samt ikke mindst sender mig beskeder med fine billeder.

I år er det fortsat lokalreporter Claus Skeldal som dækker Skjern å i samarbejde med mig ( Michael Olsen). Han kunne allerede tidligt berette som en perfekt vandstand og en  vejrudsigten som lovede solskin. Dette var nok også en ekstra faktor til, at de der havde været lidt i tvivl og man skulle fiske premieren, havde besluttet sig for at køre til Skjern å. For der var glade laksefisker over det hele, langs Skjern å´s smukke snoet bredder, helt oppe fra det helt øvre til de yderste på Skjernådalens fiskevand.

Nogle steder gav det kø som altid, men det blev taget med et smil, og så kunne man lige få en ekstra kop kaffe inden man kunne fiske ned over ens favorit stykke, eller benytte ventetiden til at få en hyggelig snak med andre laksefisker. Man kunne også som jeg ofte gør bare side og nyde den vilde rå natur i ådalen, med fugle kvidder i baggrunden indtil det blev min tur til at fiske min favorit flue, som jeg tror lige netop denne dag vil give med en laksefight.

Ved middagstid var der travlt for de frivillige arbejdende ved Laksens hus, hvor øl pølser blev solgt til de mange sultne laksefisker. Samtidig var der også folkemusik og aktion på Stauning Whisky. Arrangementet havde virkelig trukket mange folk til sig, og der var en super stemning af glade laksefisker fra ind og udland.

Fra dagen kom der utrolig mange flotter fangster, og to af disse var fra Anders og Simon, som var taget til premieren og virkelig havde set frem til denne. I deres flueboks var nogle af min version af Flash Flu, som skiller sig en smule ud ved ikke og have hårmaterialet indbundet i fronten, men blot en meget pulserende fjer.

Simon havde sat min røde udgave på og først på formiddag, fik han så kontakt med en super stærk laks. Efter en fantastisk fight kunne han sammen med Anders lande sin laks, og den vejede 8.7 kg og målte 99 cm.

Det skulle selvfølgelig fejres og det blev den helt bestemt. Herefter tog Anders til en familie arrangement, og Simon fiskede videre stadigvæk med min røde Flash Flu. Sidst på eftermiddagen gav det igen fiskelykke for den dygtige laksefisker, som efter endnu en fin fight kunne lande en laks på 96 cm, som hurtigt blev genudsat efter et hurtigt billede over vandet lige efter anbefalingerne, om håndtering af C&R .

Fantastisk lykke og utrolig glad for at de sendte mig billeder og tekst, og man kunne mærke deres glæde 100 % i beskederne . Kæmpe tillykke endnu engang til Simon.

På premiere dagen ved Skjern å 2022, blev der fanget ikke mindre end 56 laks og det ligger 2022 ind på en flot 2 plads over totalt fangst på denne dag. Kun overgået af 2013, samt rykker det 2021 ned på en 3 plads.

Afiskeri.dk - Michael Olsen Fly tying and fishing
Poul Bøjgaard med premierens største laks ved Skjern å. Vejede 18.2 kg og målte 124 cm – Kæmpe tillykke med den flotte laks til Poul.

Af de 56 laks var der 19 hanner , 28 hunner og 9 ikke kønsbestemte laks. Kigger man på gennemsnitsvægten så må man bare sige, det er nogle flotte tal. 9.85 kg for hannerne og 7,94 kg for hunnerne.

Der blev fanget 14 hanner over 8 kg og 9 hunner over 8 kg.

Super super flotte tal for Skjern å og en fantastisk start på sæsonen 2022.

På anden dagen igår kom der 23 laks på land, og idag er der indtil nu fanget 3 laks. Der har været utrolig mange laksefisker ved åen også idag, men det forlyder at flere er på vej hjemover. Så imorgen bliver der muligvis lidt mere plads ved Skjern å. Kvoten på laks over 73 cm skal man nok forvente den er opfisket imorgen evt. allerede idag. Så orienterer dig hvis du skal ud og fiske imorgen.

En super flot Premierer kræver jo også en god afslutning, og den stod Zpey lodgen for med 2 pattegrise på grill og fadøl, samt den traditionsrige kanon affyring. Godt hjulpet af foreningen Skjernådalens og Borris Fiskeriforening, blev der bespist ikke mindre en 200 glade laksefisker.

Fantastisk start på laksesæsonen 2022 ved Skjern å, og kæmpe tillykke til alle der har fanget laks.

Knæk og bræk til alle fra lokalreporterne på Afiskeri.dk

Claus Skeldal og Michael Olsen

Imponerende Premierer 2022 ved Skjern å

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

Imponerende Premierer 2022 ved Skjern å

Tidligere artikelGodkendt premierer ved storåen 2022
Næste artikelNy Video om Neset Gård i sone 4 – Mandalselva