IVAR EIKELAND – MANDALSELVENS HELTE.

363

IVAR EIKELAND – MANDALSELVENS HELTE.

Artikel serien “Mandalselvens helte”, kan denne gang præsenterer en af de meget lokale laksefisker i sone 4.

Jeg mødte Ivar første gang til den første fiskekonkurrence som jeg var med til at arrangerer med Bjørgulv, Ewen og Ryan i sone 4 tilbage i 2016. Her var han deltager, og fra første snak med ham viste jeg at her var en virkelig god mand/laksefisker. Han kender sit hjemmevand som sin egen bukselomme, og den viden deler han gerne med mig.

Til konkurrencen kom han på en delt 1 plads sammen med Vetle Breild, så da konkurrencen i 2017 startede var der en forventning til ham, og den svigtede han ikke for han fangede konkurrencen største laks og løb med 1 pladsen.

Siden dengang er han blevet en rigtig god ven, og vi skriver sammen ofte også uden for sæsonen. Nået jeg har lagt meget mærke til er, lige meget hvor travlt hans hverdag end er, så svarer han altid hurtigt på min beskeder. Vildt fedt hvis man lige sidder med et spørgsmål, man gerne ønsker svar på lige her og nu i forbindelse med en artikel/opdatering. Disse personer findes der færre og færre af, og det skyldes nok manges travle arbejdsliv måske???

Ivar Eikeland er født i 1977 og har sin egen gård hvor han er en flittig landmand, og kun i en periode fra han var 16 til 24 år boede han længere væk en 100 m fra Mandalselven.

Hans fiskeri ved Mandalselven startede som dreng i 80érne, hvor der kun var udsatte bækørreder i den øvre del af elven. Ved dette fiskeri opdagede han hvilke muligheder elven gav ham, og til at starte med var det mest med orm og blink/spinner.

Herefter tog fluefiskeriet over sammen med fluebindingen, og i siden har han kun fisket med flue, fordi det er den måde han bedst kan lide at fiske på.

Ivar har flere forskellige fluemønster som han bruger afhængig af hvordan vejret og farven på vandet i elven har sig. Ofte vælger han en rørflue variant af Phatakorva.

Hans favorit hotspot i sone 4 og det sted du ofte vil kunne møde ham ved elven er nord for Bjelland centrum. Her er der fine adgangsforhold med sti og gapahuk, hvor man også ved denne kan grille. Her ligger nogen af de bedste fiskepladser i sone 4 mener Ivar, for det var også her han fik sin anden laks, og første sone 4 laks. Denne var en sølvblank torpedo på ca. 5 kg, som gav ham en rigtig god fight på meget lav vandstand.

Som Ivar skriver til mig ” Den laks kommer jeg aldrig til at glemme”

Når spørgsmålet kommer ind på Mandalselven udvikling igennem årene, fortæller Ivar at han synes lige siden 1980 tallet har været formidabel, fra at være skadet og ganske ødelagt af sur nedbør, hvor den oprindelige stamme mer eller mindre uddød og kun Canadiske Bækørreder kunne overleve. Hvor vi idag har en elv som fremstår sund og en god laksestamme, med mange besøgende fiskere som er med til at bidrage til liv og aktivitet langs elven fortæller han.

Hvordan ser du fremtiden for Mandalselven?

Jeg håber at vi som grundejer/fiskerettigheder i samarbejde med Norske myndigheder og Agder energi, kan klare at tag vare på en god udvikling som den har været, og videre udvikle Mandalselven til glæde for lokale og de tilrejsende laksefisker.

Så man giver mulighed for gode naturoplevelser nu og til kommende generationer.

Der skal lyde en kæmpe tak til Ivar Eikeland for at jeg har måtte lave dette portræt af ham, og han ønskes knæk og bræk ved Mandalselven.

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

IVAR EIKELAND – MANDALSELVENS HELTE.

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

 

IVAR EIKELAND – MANDALSELVENS HELTE.

 

Tidligere artikelHOME FOR SALMON – AFISKERI.DK
Næste artikelESELØY