Hos vores samarbejdspartner Jan Lindland, kan du overnatte på forskellige måder. Ved hovedhuset er der indrettet 2 luksus lejligheder på 1 sal, med plads til 6 mand i hver.Til hver lejlighed høre der en terrasse med, og i den ene har man udsigt ud over elven, hvor du kan se laks springe i zonerne Smeland, stoveland og Bjorknes.Fra den anden terrasse har du den skønnes udsigt til Jans laksetrappe og fjældet.

Ikke langt fra hovedhuset over ved Jans flotte laksetrappe er der opført en lille hytte, som har plads til 2 mand, og du kan side fint udenfor og hører det brussende vand fra laksetrappen.Som du kan se billeder af længere nede.

Sidste mulighed ligger 150 m fra hovedhuset, på en lille bakke skråning. Hytten hedder “Jordhytten” , og er endnu en perle som man kan overnatte i. Der er plads til 3 mand hvor man sover på 1 sal, og har så stuen/køkken på stue plan. der følger også en dejlig terrasse med, som har givet mig mange gode minder. Tænk sig og sidde og spise sin aftensmad og så kunne sidde se Mandalselven fylde stille og roligt, og en laks der springer ud af vandet. Det er bare livskvalitet.

Praktiske oplysninger som man bør kende inden man bestillinger overnatning:

I luksus lejlighederne er der i hver et lækkert køkken med alt du skal bruge til og lave din mad, Komfur, køleskab, kaffemaskine og opvaskemaskine. Man har i hver lejlighed eget bad og toilet samt vaskemaskine.

I to mands hytten er der et lille te køkken og man skal gå over til hovedhuset for at komme på toilet og få et bad, da der i stueplan er lavet to lækre badværelser. Plus vand til kaffe og madlavning hentes også i hovedhuset.

“Jordhytten” er der et lidt udvidet te køkken med god bordplade til og lave din mad på, to el kogeplader og en lille oven, samt kaffemaskine. Der er et okay udvalg af køkkenredskaber og service, dog vil jeg anbefale at man tager en kogekande, kartoffelskræller og ostehøvl med hjemme fra , da dette ikke forefindes. Lige som i to mands hytten skal man over i hovedhuset for at komme i bad og toilet. Plus opvasken foregår udenfor i en stålvask.

Priserne hos Jan ser således ud:

Lejligheden til 6 mand koster for en uge 4000 NOK og 750 NOK pr.døgn ,dog minimum 3 døgn

Hytten til 2 mand og Jordhytten til 3 mand koster for en uge 2500 NOK og 450 NOK pr.døgn, dog minimum 3 døgn.

Ankomst lørdag kl.14.00 og afrejse lørdag kl.12.00 eller efter aftale.

Jan lindland har følgende kontakt oplysniger:
Tel: 0047 48152016

Nedenunder kan du se billeder fra to af overnatnings mulighederne:

Luksus lejlighederne:

“Jordhytten”

Da Michael Olsen var ved Mandalselven i 2013, boede jeg som altid ved min gode ven Jan Lindland i Smeland.

Han havde fået lov af kommunen til at bygge en laksetrappe om til hans søer. Da jeg var der tog jeg nogle billeder som du herunder kan se, samt hvordan det så ser ud i 2014, som jeg lige idag d.9.7.14 har modtaget fra ham.

Ved besøget i uge 33 -2014 fik vi taget en masse billeder og optaget en video, som du kan se helt nederst. Plus en oversættelse af en norsk avis artikel om projektet.

Artiklen fra Naturværns forbundet

I samarbejde med Naturværns forbundet i Mandal, arbejder Ørred klub at åbne nye gydepladser for laks og havørred i Holum.

Havørred Klubben og Naturværns forbundet i Mandal har i sommeren bygget en ny fisketrappe i Smelandsbekken i Holum.

Projektet er finansieret af grundejeren Fylkesmannen i Vest-Agder og Naturværns forbundet, og er en del af bestræbelserne på at udbedre alle problemer med menneskeskabte anadrome fisk i Mandal floden.

Det har taget seks år med finansiering og arbejdstegninger og anlægsfasen enden det nu står færdig og er vellykket. For at fuldføre projektet, er det nødvendigt at reparere en strækning på 50 meter , så fisktrappen kan hjælpe fiskene op til de bedste gydeområder. Vi har søgt om midler til dette og håber at færdiggøre projektet i løbet af sommeren 2014.

I Smelansbekken standsede inddrivelse af fisk til for mange år siden, den oprindelige strøm blev lukket til at aflede vand til drift af møller og savværker. I bestræbelserne på at få fisken tilbage til gydeområderne, har  det været vigtigt at være opmærksom på den kulturelle arv i området. Hele grundlaget for de gamle bygninger er blevet bevaret, så det skulle være muligt at genopbygge disse, hvis det ønskes på et senere tidspunkt.

Inden projektet begyndte, var Smelandsbekken rangeret 11th af side elve af floden. Mandal Kommune målt fra gydeområder og opvækstområder for ungfisk. Når projektet er afsluttet, mener vi, at det er blandt de bedste og sikreste produktionen af ​​både laks og havørred.

Tidligere artikelNESET GÅRD
Næste artikelADVENTURE NORWAY