Kigger frem mod uge 27 ved Mandalselven

  237

  Kigger frem mod uge 27 ved Mandalselven

  Uge 26 ved Mandalselven ser ud til og blive tæt på uge 25 og det vil sige et totalt fangst tal på omkring 100 laks på ugen. De sidste tre dage er der blevet fanget i gennemsnit 18 stk for havørred og laks lagt sammen.

  Jeg har været i gang med at analyse en smule på den første måned af sæsonen, og det ser ud som om at vi er tilbage ved det man kan kalde normalen ved Mandalselven, når man kigger på fangsttallene. Sæsonen indtil nu ligner utrolig meget 2018, men forskellen på de to år for juni måned, kan stiges med et ord = Vandføring. For i år har man ikke på nået tidspunkt haft en vandføring over 30 kubik, den har ligget meget stabilt på 25-27 kubik. I 2018 var der mange dage med vandføring over 40 kubik.

  Sidste år var uge 27 den 6 bedste uge, men desværre tror jeg den kommer til at ligge langt fra i år. Vejrudsigten siger hertil eftermiddag at der ikke kommer noget regn, som vil kunne ændre vandføring betydeligt. Men for de der drager til Mandalselven i weekend vil den vigtigste del, men får pakket med i tasken være rigeligt med tålmodighed. Det bliver en meget svær uge 27 som det ser ud nu, men lad os håbe på et mirakel for de der vil være ved elven.

  De stykker jeg vil anbefale man uden tvivl bør fiske, er de samme som for uge 26 opdateringen.

  Men skulle det vise sig at blive yderst svært, så vil jeg da anbefale man kigger mod Bjerkreim eller Tovdalselven, som skulle have noget godt fiskeri pt.

  En af min lokale venner skrev til mig i denne uge, at der ikke havde været en flom siden 2020, og det er simplethen hvad elven godt kunne bruge lige nu.

  Totalt indtil nu er der fanget 505 laks med en samlet vægt på 2, 067 ton. Flest laks er der i juni blevet fanget i vægtklassen 3-7 kg

  En af de personer der har gjort utrolig meget for Mandalselven på mange forskellige måder fylder 65 år idag – Stort tillykke til Bjørgulv Foss.

  Herunder kan du se nogle af de fine fangster fra uge 26 indtil nu, og der skal lyde et stort knæk og bræk til dem der skal fiske ved den smukke Mandalselv i uge 27.

  Afiskeri.dk - Michael Olsen
  Marius Klute 4.0 kg
  Afiskeri.dk - Michael Olsen
  Nicolas Lupi 4.4kg

  Kigger frem mod uge 27 ved Mandalselven

  Tidligere artikelOpdatering om Mandalselven 26-6-22
  Næste artikelOLSEN MANDAL SPEY – MONTH FLY JULY – AFISKERI.DK