KONGEÅEN – NOGLE FANTASTISKE FISKEDAGE.

357

KONGEÅEN – NOGLE FANTASTISKE FISKEDAGE.

En guldsmed i flot pragt dragt flyver ud over sivene, og sætter sig på modsat side af åen. Sidder og kigger over på mig, og betragter hvilken størrelse der lige er ankommet til dens paradis. Fuglene der lever godt ved åen, har også opdaget mig. Med en fantastisk kvidder hilser de pænt goddag.

Kongeåen
Billede fra Skumbille fiskeriet ved Kongeåen

Jeg befinder mig ved Kongeåen midt på eftermiddagen, vejret er dejligt solen varme behageligt. Så jeg kan ligge min fiskejakke fra mig, og blot fiske i t-shirt. Åen snor sig i en smuk harmoni, og der er helt stille og roligt.

Fra den bænk jeg sidder på kan åen betragtes, for det er første gang jeg skal fiske dette stykke af Kongeåen. Min forventninger er sky høje for hvor ser stykket bare godt ud, men jeg vil ikke begynde endnu. For jeg vil lige se om jeg ikke kan få nogle indikationer fra åens guld hvor de befinder sig.

Ja tak tænker jeg , for opstrøms mig ringer en fisk i et plask, og jeg ser akkurat lige fisken inden den går under vandet igen. Det er en havørred i  fin kondition, og med et bliver tankerne ledt hen på hvordan den skal fiskes. Men det vare ikke længe før jeg bliver revet ud af mine tanker, en ny fiske nedstrøms mig har været oppe. Jeg ser den ikke men kan se ud fra de ringe i vandet, der er fremkommet at det ikke var en bette en.

Jeg beslutter mig at gå helt nedstrøms dem begge lige til grænsen, hvor den flinke medejer af Kongeå Camping har fortalt mig grænsen til hans stykke er.

Et en time på dette meget korte stykke er fyldt helt op med glæde og ny energi. Et yderst spændende stykke, også selvom det er et kort stykke. Så har det været fantastisk og fiske det, og åen har stadigvæk det samme antal fisk som inden jeg startet.

Jeg må hjem til ferielejligheden og se om der skulle være en spinner der præcis kan bruges til det aftenfiskeri næste dag.

Kongeåen er en fed å at fiske ved, og man kan blive medlem ved Sydvestjydsk sportsfiskerforening som har rigtig meget godt fiskevand ved Kongeåen. Plus så får man også adgang i medlemskabet til Sneum å, et stykke af Varde å, Holsted å og Karlsgårde sø. Alt dette koster kun pr.år 1550 kr som senior, 900 kr som ungdom og 200 kr som junior.

Har du prøvet at fiske med skumbille??

Jeg havde den kæmpe fornøjelse og blive introduceret for denne måde at fiske på sidste år ved Villestrup å, det var virkelig en fed form for fluefiskeri. Som jeg blev så bit af at jeg også havde skumbiller med til Mandalselven. Jeg har endnu min første fangst tilgode, men den glæde ved dette fiskeri har overskygget helt det, at der ikke er blevet fanget en fisk endnu.

Derfor var det også ekstra fedt at jeg fik en aftale i stand med min Lokalreporter ved Kongeåen/sneum å Jens Lygum. Han var klar på at vise mig et perfekt stykke af Kongeåen, som egnede sig til skumbille fiskeri. Det var et stykke jeg tidligere havde fiske sammen med hele Team Afiskeri, da vi sidste var samlet næste hele holdet.

Da vi ankom til stykket og havde gjort vores fluestænger klar, var det ned til stykket og få startet. For vi er jo på den tid af året hvor der bliver nået hurtigere mørkt nu, og jeg er ikke den store fan af fiskeri i buller mørke.

Det der først slog mig da jeg lige stod og betragtet åen, var den fred fyldte ro og stilhed der var denne fantastiske sensommer aften ved Kongeåen. Nøj det var helt perfekt til skumbille og Jens havde vist mig pladser ud, som vi skulle fiske henover. Så jeg vidste hvor man skulle være ekstra opmærksom.

Jeg må bare helt åbenhjertigt sige at denne aften med Skumbille og senere lidt af de traditionsrige laksefluer, bare var helt unik. Hold nu op hvor er det bare helt vildt ved Kongeåen. Dens fart i vandet og den måde den slynge sig igennem landskabet, det er bare for vildt. Vi fik mulighed for at kaste til en håndfuld af åens havørreder, uden at de havde lyst til at hugge på.

For mig var det faktisk også helt ligegyldigt jeg havde haft en helt perfekt aften med en hånds stangen sammen med Lygum.

Jeg skal bare tilbage til denne å igen igen.

Herunder kan du se videoen jeg lavede for nogle år siden ved kongeåen, og husk du kan også få samme oplevelser ved at melde dig ind i Sydvestjydsk sportfiskerforening, så du kan fisker der i sæsonens 6 mdr. som jo klart er den billigste måde i stedet for dagkort hver gang.

KNÆK & BRÆK FRA MICHAEL OLSEN – AFISKERI.DK

 

KONGEÅEN – NOGLE FANTASTISKE FISKEDAGE.

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

 

KONGEÅEN – NOGLE FANTASTISKE FISKEDAGE.

Tidligere artikelStorå opdatering uge 38 -2023
Næste artikelStore forventninger til VIDÅ Slutspurt