Kongeåen og Sneum/Holsted Å Fiskeriet 2021

441

Kongeåen og Sneum/Holsted Å Fiskeriet 2021

En lille opdatering på 2021 sæsonen fra mine og Sydvestjydsk Sportsfisker Forening´s to å-systemer Sneum/Holsted Å og Kongeåen.

Anders Jepsen Sneum Å laks 88 cm. Genudsat

Kongeåen leverede en helt forrygende ”premiere”, så forrygende at den store laksekvote var opfisket allerede efter to dage, den 17 april kunne vi på FB og hjemmeside meddele at der ikke var flere laks at tage med hjem til fryseren. Fisk var der stadig mange af, det betød at en del lystfiskere stadig tog afsted til åen bare for at få ”lidt rusk i kæppen”. Som ansvarlig forening opfordrede vi vores medlemmer om at søge mod Sneum/Holsted Å for at beskytte laksen i Kongeåen, der var jo ingen grund til at fiske på en sårbar nystegen blank-laks som vi skal passe godt på. Opfordringen blev taget godt imod og fiskefolket fandt vej til Sneum Å i stedet for, lidt ærgerligt at Sneum Å ikke helt var kommet op i de høje omdrejninger, der var langt mellem fiskene selvom der var mange lystfiskere.

Bjarne Frederiksen Sneum Å laks 93 cm. 8,3 kg.

Da Sneum Å endelig begyndte at fiske godt modtog vi så den kedelige besked fra myndighederne at Sneum Å Systemet var blevet inficeret med IHN. Ikke at vi ikke måtte fiske i åen, vi skulle bare huske at desinficere alt grej og tøj der havde været i berøring med å-vandet, det værste var at alle som ikke boede i ”den røde zone” ikke måtte hjemtage fisk fra åen. De fleste af foreningens medlemmer og døgnkortløsere kommer længere væk fra fiskevandet og dermed var der ikke den store lyst til at tage til åen når der ikke kunne hjemtages evt. fangede laks.

Det gav to måneder hvor der ikke blev fisket specielt meget i vores to vandsystemet, til gængæld fik Sneum Å godt med ro og det i det tidsrum hvor rigtig mange fisk trækker op i åerne på deres jagt efter en mage. Alting har en ende også de restriktioner der ikke tillader hjemtagelse af laks ud fra ”den røde zone”, pludselig var der igen biler på p-pladserne og masser af lystfiskere ved åerne. Laksetælleren for Sneum Å Systemet gik hurtigt mod ”laksestop” og det både på den store og den lille kvote. Hver eneste dag i de efterfølgende to måneder blev der hjemtaget laks og rigtig mange stor og flotte laks blev genudsat.

Dominic Parske Sneum Å havørred 63 cm. 3,5 kg.

Selvom man trækker to måneder ud af ligningen, hvor der praktisktalt ikke blev fisket, har 2021 sæsonen været en helt igennem fantastisk sæson.

I Sneum Å Systemet er der fanget følgende: Laks i alt 432 – Hjemtaget laks 121 – genudsatte laks 311 –  havørred i alt 284 – hjemtaget havørred 135 – genudsat havørred 149 – ud over det er der fanget bækørred, regnbueørred, pukkellaks og gedde.

I Konge Å Systemet er der fanget følgende: Laks i alt 146 – Hjemtaget laks 42 – genudsatte laks 104 –  havørred i alt 153 – hjemtaget havørred 67 – genudsat havørred 86 – ud over det er der fanget bækørred, regnbueørred, stalling og gedde.

Det ser virkeligt ud til at specielt Sneum Å er ved at blive berømt også uden for nærområdet(Syd-Vestjylland), jeg har mødt rigtig mange nye ansigter og mange af dem kommer langvejs fra. Fantastisk at Sneum Å er ved at komme på listen over store laksevandløb i Danmark. Jeg har i mange år påstået og sagt at Sneum Å har Danmarks største opgang af laks når man regner det ud pr. m3 vand.

Tak til alle for sæsonen 2021, Knæk og bræk til alle i 2022. Herunder kan du se et udpluk af flotte fangster fra 2021.

Jens Lygum
Lokalreporter for Afiskeri.dk ved Kongeåen – Sneum Å/ Holsted Å

Elliot N Andersen Sneum Å laks 92 cm. Genudsat.
Emil Saltoft Kongeåen laks 75 cm. Genudsat.
Flemming Binnerup Sneum Å laks 70 cm. Genudsat.
Jan Lykkegaard Nielsen Sneum Å laks 82 cm. 5,7 kg.
Jens Lygum Sneum Å laks 74 cm.
Jonas Erbs Sneum Å havørred, 72 cm. 6,2 kg.
Kenneth Jøker Lilleøre Kongeåen laks 74 cm. 4,2 kg.
Kristian Skopljak Sneum Å laks 78 cm. 4,2 kg.
Lucas Strunge Kongeåen laks 75 cm. 5,5 kg.
Marcus Iversen Sneum Å laks 115 cm. Genudsat.
Mike Faber Sneum Å laks 95 cm. Genudsat.
Simon Øland Sneum Å havørred 70 cm. 4,5 kg.

Kongeåen og Sneum/Holsted Å Fiskeriet 2021

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Vidå, Kongeåen og Sneum å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Vidå, Kongeåen and Sneum.

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

 

Kongeåen og Sneum/Holsted Å Fiskeriet 2021

Tidligere artikelBLACK AND SILVER SHRIMP – MONTH FLY DECEMBER 2021
Næste artikelTHE MIC KUTLING – KYSTFLUE