Kongefiskeri ved Skjern å uge 41 – 2019

261

Kongefiskeri ved Skjern å uge 41

Det har været nogle virkelig fantastiske dage ved Skjern å her i uge 41, og der er sket meget siden sidste opdatering i onsdags. Ikke alt kommer med i denne opdatering fordi der er så meget godt at fortælle om.

Onsdag eftermiddag kommer der rigtig meget regn og det gav en vandstigning på det ydre hvor jeg fiskede på omkring 10 cm torsdag morgen, men det skulle vise sig at blive ved med at stige. For da vi startede fiskeriet fredag morgen var åen steget med 20 cm, men den største stigning kom mellem fredag for da steg den med lidt over 35 cm på det døgn. Hertil aften ser den ud som om den lige nu ikke stiger pt. , men med det regn der er kommet her i løbet af søndag. Kan det slet ikke udelukkes at den stiger yderlig til årets sidste to fiskedage ved Skjern å.

På trods af den meget vand der falde og vandstigning , så har jeg sammen med min far og lillebror oplevede noget kongefiskeri. Da vi skulle fiske sammen torsdag, fredag og lørdag. Allerede Torsdag Havde jeg en kontakt hvor jeg ikke kunne gøre noget mod de kraftige ruske laks gav af 2 omgange før det slog sig af. Min far og lillebror havde og fat i en laks hver, som også her slog sig af. Vi så utrolig meget aktivitet og så meget frem til næste fiskedag. Den startede med at vi ikke oplevede den samme aktivitet som dagen før, men sidst på formiddagen fik jeg en kontakt og denne skulle vise sig at blive på, for efter en rolig fight på 4 min. kunne min lillebror nettet min anden laks i år ved Skjern å. Den var på 60 cm og vejede 1.6 kg. Flere billeder kan ses længere ned i artiklen.

Lørdag var sidste fiskedag og den skulle have maks gas ved åen, og på trods af de svære forhold, havde vi noget rigtig godt morgen fiskeri. Dog uden at støde ind i en laks, så vi kørte ud for at se om der kunne være en anden fiskeplads vi skulle fiske om eftermiddagen. Men vi måtte sande at den plads vi startede på var der hvor de største chancer var for at min far og lillebror kunne ramme en laks. Det skulle vise sig at være godt vi vendte tilbage til den. For ikke mange kast skulle der gå før vi så aktivitet flere steder, og fik nogle Pulls til spinneren.

Sidst på eftermiddagen kom så dagens højdepunkt, da min lillebror pludselig råbt “Laks På”. Det var en stor hanlaks som vi skyder til en længde på 85-90 cm, som gav min bror en fantastisk oplevelse på 10 min. Men desværre vandt laksen over ham i den afsluttende del, blot lige inden den kunne landes, da den gik op i noget grøde. Eftersom den var kroget på ydersiden af saksen, og sad meget yderligt slog dendesværre spinneren af i grøden.

Vi har haft nogle fantastisk dage og glæder os til at vende tilbage igen næste år.

Pt er der nu fanget 1676 laks og jeg tror ikke vi når 76 laks på de næste to dage, for at slår super året 2018. Men det vil selvfølgelig glæde mig utrolig meget hvis det lykkes. Gennemsnitsvægten på både han og hunlaks er fortsat en del over sidste år, og skyldes fortsat at opgangen af grilser ikker har været der i samme mængde som sidste år.

Mandag ventes der vindstød til at starte med på 15 m/s men op af dagen vil den blive mindre og ende på 2 m/s.Den vil starte i nordvest og at slutte i sydøst.Regn skulle der ikke komme.

Tirsdag på årets sidste fiskedag, starter med vindstød på 12 m/s og slutte ved 19 tiden på 5 m/s. Vinden starter med at komme fra sydøst og slutter i sydvest. Heller ikke denne dag forventes det at der kommer regn.

Knæk og bræk ved Skjern å

 

 

Kongefiskeri ved Skjern å uge 41

Tidligere artikelSkjern Å opdatering 9.10.19
Næste artikel114cm laks fanget af Peder A. Kirkegaard