Laks 1

133

I denne nye film af Niels Vestergaard , drejer det sig denne gang og laksefiskeri efter atlanterhavs laksen på Island. Optagelserne varede en måned  i 2013, og så blev der også filmet til den andre film Laks 2 og 3. Men Niels skal op til Island og filme i år. Man har nogle af verdens bedste lakseelv. Elvene er meget varierede – lige fra små hurtigstrømmende canyon-elve,tilstore brede langsomt flydende åer.

Nils Jørgensen er hovedpersonen i filmen, og det er ikke en hvilken som helst person Niels Vestergaard her har  valgt. Nils er guide og bosat på Island, og samtidig er han hos SIMMS produkt designer, udvikler og felttester. Derudover er han hoved designer og CEO hos NFJdesign.

  • Filmen har en passende længde på 54 minutter, og er opdelt i følgende kapitlerne:1. Tradionelt nedstrømsfiskeri
    2. Lille flue – stor elv
    3. Nedstrøms – indtagning af fluen
    4. Opstrøms fiskeri
    5. Tværstrøms fiskeri

I Filmen bliver du præsenteret for fiske strategi i kastet, tips til fluevalg, hvordan affisker man elven og meget mere. Jeg vil dyk ned i noget af det som jeg ved at have set filmen 12 gange nu inden min anmeldelse, har lagt mest mærke til og som jeg vil fremhæve. Så der stadigvæk er en masse og se frem til, for dig som skal ud og købe filmen.

Niels Vestergaard har endnu engang lavet optagelser der virkelig gøre det til en fornøjelse og se en fiskefilm, og sammen med Nils Jørgensen danner de et godt par, der giver en film i topklasse. For når du i filmen ser Nils vise dig hvordan han kaster og affisker et stykke vand er det filmet sådan, at man fornemmer og være der selv lige bagved Nils. Plus så fortæller Nils om sine erfaringer enkel, samt  nemt og forstå for alle. Det giver som sagt en meget realistisk film, som jeg personligt godt kan lide. Da det giver en noget med fra filmen, og når vi nu er ved det med og få noget ud af filmen.

Så vækker det gode makker par en, om at man måske skulle prøve og nedbryde nogle af sine vaner, og prøve lidt nyt, hvis man ikke har haft succes med det man hidtil har gjort. Ikke sagt at det man har lært ikke kan bruges, men måske som filmen viser ændre lidt her og der. Måske er du typen der godt kan lide og aktivere din flue når den driver tværs over elven, her giver Nils sin erfaring omkring dette.Plus måden at kaste på, og mending samt hvad har han erfaret om og fiske ved egen bred. Alt sammen noget med måske lige og ændre lidt her og der, for at få det til og lykkes, nemlig og fange en atlanterhavs laks.

Derfor kommer du også til at Nils`s glæder og frustrationer ved at fiske efter Atlanterhavs laksen, som giver et rigtig godt indtryk af hvor svært det i virkeligheden er og fange en laks.Men bare rolig du får en masse nyttige tips til, hvordan du kan komme det meget nærmere, bare ved at følge de enkle tips han fodre dig med under filmen.

Med de mange flotte fightes du kommer til, at opleve i filmen kombineret med det enorm flotte natur på Island. Kan du godt glæde dig og det har helt sikkert fået mig til at beslutte at det sted skal jeg opleve og fiske ved.

Niels Vestergaard har gjort det igen, lavet en rigtig flot og imponerende fiskefilm Altsammen erfaringer og viden som kan bruges uanset, hvor iverden man fisker efter atlantisk laks.

jeg ser meget frem til og se den næste i række, når den udkommer senere på året.

Anmeldt af Michael Olsen uge 25-2014.

Se tralier ved at klikke her

Filmen kan købes på wideopen.dk eller i en grejbutik nær dig.

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
tekniske detaljer i filmen
lærerigt indhold
samlet indtryk af filmen
Tidligere artikelLAKS 2
Næste artikelEvaluering af 2014 – Mandal