LAKS

336

Der er nu gået lang tid siden den sidste udgivelse kom fra Jan Grünwald, så tankerne fik frit løb, da det blev annonceret, at der var en ny bog på vej. Hvad havde han nu på hjertet, og vil den kunne hamle op med de foregående bøger.

Når man sidder med bogen foran sig, som er trykt af Lindhardt og Ringhof, bliver man glad indvendig. For sikke en utrolig flot bog, hvor der er kælet for hver en detalje. Jeg vil ikke beskrive layoutet yderlig, for ikke og tag glæde fra køberne af bogen. Det skal simpelthen opleves.

Så var linen lagt og jeg kunne nu komme i gang med at læse bogen, og mine forventninger var store til hvad jeg nu skulle underholdes med. De blev også indfriet, dog var det meget af det gamle stof som man havde kogt sammen til en bog. Bogen Laks, Kunsten at fiske laks samt farlige laksefluer, havde man lagt sammen til denne nye bog LAKS.

Min første tanke var at det var en skuffelse, da jeg havde regnet med sprit nye fortællinger, men efter og have læst bogen et par gange, er det blevet vendt til en stor glæde. For Jan Grünwald har en medfødt evne, som ikke mange forfatter har, nemlig det og få ord og billeder, til at give en følelse og oplevelse af at man selv står bag ved forfatteren.

 

 Samtidig er de tre afsnit af hver enkelt bog blevet opgraderet med nyt stof. Nået jeg vil fremhæve er stykket om Laksens og laksefiskeriets fremtid, som jeg synes virkelig godt om. Da der bliver vendt mange ting, som vi laksefisker må tag stilling til i vort fremtidige fiskeri.

Samlet set er det endnu engang lykkes forfatteren, og skabe en bog med sjæl, fordybelse, inspiration og ikke mindst glæden ved at fiske efter laks. Det vil give laksefisker nye indput til fremtiden, samt være en bog man i de lange mørke vinter måneder kan glæde sig med.

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
SAMLET BOG OPLEVELSE
Tidligere artikelEvalueringen af 2015 – Mandal
Næste artikelEvalueringen af 2016 – Mandal
laksDer er nu gået lang tid siden den sidste udgivelse kom fra Jan Grünwald, så tankerne fik frit løb, da det blev annonceret, at der var en ny bog på vej. Hvad havde han nu på hjertet, og vil den kunne hamle op med...