Når Man har fisket det lille stykke nedstrøms Finsaa broen, må man huske også og give sig selv den oplevelse at fiske Laksstraumen, enten fra vest eller øst siden. Hvis det er vest siden man vælger fortsætter man bare fra fra broen, og når elven drejer til højre er man ved toppen af stykket.

Vælger man derimod østsiden som jeg selv ofte gør, fordi man så efterfølgende kommer til Motorvejen/Maddan. Skal man op igen til vejen og gå væk fra broen mod øst, ved første side grus vej går man ind, og over en træbro og herefter kommer man forbi det gamle Klekkeri ved Finsaa. Efter dette kommer man ned og kan se elven. Men start ikke der, gå heller ned til indkørelsen til huset, hvor der plejer at være et skilt der henviser til elven. Derfra kan du uden problemer fiske helt ned til Motorvejen/Maddan.

Det og Laksestraumen er to fantastiske stykker i sone 3, som jeg har fisket rigtig mange gange da det bare er et super stykke vand, og på meget lavvandstand kommer en ø til syne på den nederste del, lige før indgangen til Maddan.

Strømmen går to veje på Laksestraumens nedre stykke, hvor den ene kommer tæt mod dig, hvis du fisker øst siden og den anden gå tæt ind hvis du går på vest siden. Så hvis du kommer til stykket og en anden er startet på modsatte side, er der plads til jer begge fra hvor strømen deler sig.

På det øverste stykke fisker man halvvejs/halvt halvt fra begge sider, hvis en anden er på modsatte side, og det er en udskrevet regel alle bør kende og følge. For så får begge fisker glæde af stykket, og fornemmer du den anden på den modsatte side ikke kender reglen, så gør på en venlig måde personen opmærksom på det. Det har jeg tit gjort, og faktisk har jeg kun oplevet positive ting ved det, for de kan godt se at man derved begge får glæde af stykket ved kun at fiske halvvejs ud i elven.

Jeg fiske dette stykke med variation, et kast med hurtigt indtagning og et andet med lidt langsommer indtagning, og der er på næsten hele stykker god fart i vandet, og selv på dage med lav vandstand, det er en af grunden til jeg holder meget at dette stykke.

Samt fisker man fra vest siden, bruger jeg kun hurtig indtagning da den render hurtigst på østsiden, derfra hvor strømmen deles i de før omtalte retninger på det nedre af stykket

Jeg fisker på dette stykke med skydehoved flyd eller flyd/imt. på Laksestraumen.

Er du spinne fisker så skal du husk at tag et andet fint stykke med, når du har fisket motorvejen, ned til der hvor du ude i vandet ikke kan komme længere, fordi vand dybden stiger jo længere du kommer ned mod Glemenstraumen.

Men gå tilbage hvor du kan komme op på land, og i stedet for nu at gå tilbage langs maddan, går du til højre og følger stien og på et tidspunkt kan kommer der et åbent græs område.

Her kan du enten gå den på det og fisk derfra ned mod hvor glemenstraumen starter, eller gå videre op i skoven og derfra gå ned til elven og fisk et rigtig godt stykke lige før fossen til Glemenstraumen. Ormefisker er meget begejstret for det sidst nævnte stykke,

Herunder – først billeder af nået af stykket – dernæst videoklip af stykket og til sidst et oversigtkort, så du nemt kan finde det.

Video klip af stykket:

Tidligere artikelSIDSTE GEDDETUR INDEN FREDNINGEN – AFISKERI.DK
Næste artikelSUNRISE – PREMIERE LAKSEFLUE TIL 2019 – AFISKERI.DK