LUK & SLUK Slår til igen ved Storå – Skrevet af Frank Thornild

324

LUK & SLUK Slår til igen ved Storå

Endelig, efter 17 dages lukning af åen, blev der d. 9 august, igen åbnet op for fiskeriet. Temperaturen i åen var stabilt under de 17 grader igen. I løbet af dagen oplevede mange et fantastisk fiskeri. I løbet af dagen blev der landet 53 Laks og 21 Havørreder. Egentlig tankevækkende hvad en periode med ro gør ved fiskeriet. Selv kom jeg først ud sidst på eftermiddagen.

Det fine vejr, som de morgenfriske var begunstiget af, var forsvundet. En frisk vind fra sydvest havde taget over. Alligevel gik der kun under en time, før Kim piftede. Han havde kroget en fin Laks

 

Efter en hurtig figth og et hurtigt billede svømmede den videre. Ca 90 cm. En lille time senere satte jeg en gammel kending på forfanget.

Dirty Yellow Munker. Og det virkede. Ca 10 kast senere tog en fin fisk helt inde under egen side. En fin havørrede skulle det vise sig.

Ca 60 cm. Mere oplevede vi ikke, men herligt at komme ud igen. De kommende dage er det fine fiskeri fortsat. Der er taget fint med fisk over hele åen. Samtidig har vi været begunstiget af forholdsvis koldt og vådt vejr. Det har været gunstigt.

Fine blanke Laks er søgt op i åen. Mange mellelaks og ganske pænt med Havørreder. Forleden tog jeg, lidt lokket af ok vejr i Holstebro, til Vemb. Efter 10 høvlede det ned. Og det blev det så ved med. Men der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet.

LUK&SLUK har før vist sig uhyre effektiv på sådanne dage. Den reddede igen dagen. Kun ganske få kast, og bang. En fisk tog fluen. Ikke verdens største, men den var hidsig. En kort hektisk fight, hvor den forsøgte at gemme sig under brinken, kunne den landes.

Ca 50 cm. De sidste dage har regnen gjort at åen i øjeblikket køre lidt op og ned. Desværre er der ikke opdateringer på alle vandstandsstationerne i åen. Men den i Holstebro virker. Formentlig falder vandstanden i løbet af et par dage. Så er det med at holde sig til. Når den falder herinde, går der som regel et par dage, så falder den i Vemb. Den bedste del af sæsonen står for døren. Ihvertfald efter min mening. Der er fisk på alle pladser, og det omskiftelige vejr gør at de rykker rundt på de forskellige pladser, samtidig med at de bliver mere og mere revirhævdende. Der henstilles fortsat til at man genudsætter Havørreder, så de kan komme på gydebankerne. Desuden blev det på generalforsamlingen i Vemb, besluttet at henstille til at indstille fiskeriet, hvis man skulle være så heldig /dygtig at lande 3 fisk. Et luksusproblem ja, men ikke urealistisk. Jeg høre flere være trætte af alle de regler, men husk, det er ikke for at straffe os, men for at beskytte Laksen og Havørreden. Så fisk med omtanke.

LUK & SLUK Slår til igen

Med den nuværende vandstand vil jeg gå med Synke 3\4 oppe i åen og synke 4/5 længst ude. Fluevalget vil være Luk&Sluk, Dirty Yellow Munker, eller måske denne Pahtakorvainspirerede Munker.

Knæk&bræk derude. Frank Thornild.

LUK & SLUK Slår til igen LUK & SLUK Slår til igen

LUK & SLUK Slår til igen

Tidligere artikelMandalselven opdatering d.18.8.19 – Afiskeri.dk
Næste artikelVIGTIG NYT FRA MANDALSELVEN