Maj måned ved Skjern å

298

Maj måned ved Skjern å

Maj måned startede stille og roligt idet kvoten hurtigt blev opfisket i april, og dermed blev der som tidligere år god plads ved åen. Personligt synes jeg det er godt for lokalområdet at der kommer så mange til Skjern å i april, og på sigt ændre det sig nok til at man også tager til åen, selvom kvoten er lukket på storlaks.

Samtidig var der ikke kommet friske laks i slut april, og de der var tilbage i åen,  var jo blevet fisket hårdt på inden kvoten lukkede. Man håbede på regn men de få dråber der kom, rykkede desværre slet ikke ved vandstanden. Dog kom der alligevel en fin mængde friske laks i et lille stykke inde i maj, og der gav nogle et fantastiske flotte fangster.

Afiskeri.dk - Michael Olsen fly tying and fishing
Kenny Frost med en af sine flotte fangster

Her bør nævnes at den daglige leder ved Laksens hus – Kenny Frost , virkelig viste hvor dygtige en laksefisker han er. Pt. Har han allerede nu fået fanget 6 laks , hvor den største målte 103 cm. Sammen med Søren Rattenborg der også har haft en helt fantastisk maj måned med 6 laks hvor den største målte 97 cm, deler begge lige 1 pladsen over flest fangede laks ved Skjern å i 2022.  Stort tillykke til begge med de flotte fangster og samtidig også stort tillykke til alle, der har haft fiskelykke ved Skjern å i år.

Afiskeri.dk
Søren Rattenborgs laks på 97 cm

Indtil nu er der fanget ikke mindre end 308 laks og med 7 dage tilbage af maj tegner det godt for de første 1. ½ måned af sæsonen. Jeg kan ikke huske sidst hvornår vi har haft så flot en gennemsnitsvægt på han/hunlaks fortsat her i ultimo Maj. 9.4 kg for hanlaks og 7,8 kg for hanlaks det er yderst imponerende, og må få mange af de norske elves laksefisker til at rette et blik mod Skjern å.

Vandstanden er forsat også her i slutningen af Maj lav, og Lokalreporter ved Afiskeri.dk –  Claus Skeldal anbefaler man i denne tid fisker med int/s1/s3 som skydehovede og så er det tid til nu at fiske med Tilda og små sommerfluer

I den kommende weekend står den virkelig i Skjern å´s tegn for alle der vil opleve års største lystfisker festival på dansk grund, og selvfølgelig vil Afiskeri.dk dække den med en artikel i næste uge. Klik her på linket for at se hvor mange spændende ting der sker på Skjern å lystfisker festival.

Glæd dig til Skjern Å Lystfiskerfestival 2022

 

Michael Olsen fly tying and fishing

Maj måned ved Skjern å

 

Maj måned ved Skjern å

Tidligere artikelForrygende Maj måned ved Gudenåen
Næste artikelOpdatering før Sæsonen 2022 ved Mandalselven