MAJ MÅNED VED VIDÅ – SKREVET AF JENS CHR. LUND

179

MAJ MÅNED VED VIDÅ

Maj måned er nu ved at rinde ud, og trods relativt ringe nedbør bød måneden på et ganske godt fiskeri i vidåsystemet. I alt blev der fanget 10 flotte blanklaks, og med endnu et par dage tilbage, kan dette tal godt blive større. De fleste laks (7 stk) blev fanget i månedens første halvdel, hvor vandstanden endnu var ganske god. I de seneste 14 dage er blot 3 laks kommet på land, men med regn og Kr. Himmelfartsferie i vente, kan fangsttallet som nævnt godt stige.

MAJ MÅNEDDen 17. maj fangede Allan Larsen en laks på 5,3 kg, og et par dage senere fik Rene Larsen en laks på 6,2 kg.

En endnu større laks blev dog fanget fra båd i Magisterkogen lørdag d. 25. maj, hvor sportsfiskerforeningen Vidå og bådeklubben Lægan afviklede et fælles arrangement med hovedvægt på juniorfiskere. Bådeklubben stillede både og bådførere til rådighed, så juniorer og kørende forældre kunne komme med på fisketur i Magisterkogen, der strækker sig fra broen ved Lægan til Rudbøl bro. Vejret artede sig fint på dagen med let vind og passende vandtemperatur, og der blev da også halet fisk op af Vidåens vande. MAJ MÅNEDDagens klart største fisk blev en laks på 7,1 kg, som blev fanget af Michael Kolbeck. Michaels søn Jonas fangede dagens største gedde på 3 kg, og derudover blev der fanget en håndfuld mindre gedder. Som sædvanlig var der ved middagstid afslutning ved klubhuset ved Lægan, hvor der var pølser og lidt drikkelse til alle deltagerne.

Arrangementet blev afviklet uden mislyde af nogen art og vil sikkert på sigt skaffe nye medlemmer til både sportsfiskerforeningen Vidå og bådeklubben Lægan.

Lige før måneden sluttede kom der endnu to fine fangster ved Vidå, idet Torben Kjær en laks på 4,4 kg og d. 31/5 fangede Christoffer Friedemann en laks på 6 kg

 

Chr. Richardt skrev i 1874 sin kendte ”Sommervise”.  Vers 1 beskriver maj på smukkeste vis:

Når egene knoppes
og granerne duppes
og skræpperne kante den støvede vej
når frøen fortæller
mens guldregnen hælder
sig over syrenen i hviskende leg,
da dages, da kommer
den danske skærsommer,
farvel og på gensyn, du liflige maj

Tidligere artikelTredje laks til Peder Kirkegaard – Skrevet af Michael Olsen
Næste artikelPREMIEREN 2019 – MANDALSELVEN – AFISKERI.DK