MANDALSELVEN OPDATERING D.24-8

  187

  MANDALSELVEN OPDATERING D.24-8

  I tillæg til noget jeg skrev om i gårsdagens opdatering, omkring at der har været utrolig mange laksefisker i sone 3 i år, flere end hvad folk synes har været ok. Men som jeg ser det er der da klart et alternativ til de laksefisker der gerne vil gå i fred og have god plads ved elven.

  Her tænker jeg på sone 4 som er så natur skønt og uberørt. Plus så er gennemsnitsvægten lige nu 0,5 kg højere end i sone 2 og 3. Jeg har herunder samlet en lille buket af nogle af de hotspots du kan fiske ved i sone 4. Turen går til Adventure Norways hovedebygning hvor du herfra kører af den helt nye vej syd på langs elven.

  Første stop er ved det super gode fiskevand ved Rysesteinen, som her hvert år kaster rigtig mange fangster af sig. Det er et stykke på en 75 m, som fiskes lidt forskelligt alt efter vandføring. Mange er blevet overrasket over hvor godt dette stykke fisker, personligt elsker jeg at gå ved stykket når den går med 60 kubik ved bjelland måleren. Men jeg ved fordi jeg har fået meget af vide om dette stykker, at den også fisker godt ved 35 kubik og jeg ved at næste gang jeg kommer til at fiske stykket vil jeg også prøve med hitch, for tror helt bestemt en surfer fly vil give mange laks. Lokale fisker pladsen tit om aftenen, men det fisker godt hele dagen, spørg bare juniorne fra Brede å.

  Herefter køre du ikke langt ned af vejen før den næste perle af en fiskeplads kommer. Denne plads er en lille perle på ca.10 m som hedder Djubedalen, og det er en pynt der går ud i elven. De lokale holder meget af denne plads både som flue og spinnefisker.

  Herfra køre vi igen lidt længere ned af ved til den fantastiske Straumbergan, som jeg virkelig også holder af at fiske, dens meget markeret nakke er utrolig spændende, og en aften jeg var blevet sejlet over på den anden side, kunne jeg se laks komme op over nakken. Det var fantastisk at iagttage og fik en til at gøre sit ypperste for at kastet skulle ligge præcis, for at fluen svingede rigtig ind over stykket. Fra den side man fiske fra vejen, er utrolig fedt og du vil give mig ret i at dette stykke er amazing når du har prøvet det. Du godt og vel ca 25-30 m at fiske på.

  Så går turen videre hen mod Sanøye som også er en af sone 4´s perler ved 50-60 kubik fisker den super og har fin fart i vandet. Men fisk ikke stykket ved 30 kubik for da er farten gået af vandet, og derved dør svinget efter min mening. Stykket er også utrolig smukt med dens natur som du også finder ved de andre, og det er noget man kun ser oppe i sone 4. Hitch skal også prøves næste gang jeg kommer på denne plads for det tror jeg også meget på, sammen med de krogfluer jeg bruger til stykket.

  Sidste Hotspot ned af den nye vej er pladsen Grovann, som er en plads der har kasten mange fine fangster af sig, og laksen går helt inde ved de store sten du fisker fra, og her er der også meget dybt, så pas på når du fisker stykket, at du ser dig for når du bevæger dig hen over stenene. Husk at fisk poolen opstrøms, og det kan man både med flue og spin.

  Så som du kan læse af dette lille udpluk af stykker i Sone 4, er der utrolig meget spændende fiskevand, hvor du kan gå i ro og fred. Idag fik jeg af vide at der er rigtig mange laks oppe i sone 4, så det er helt sikkert vær at prøve. Mangler du overnatning kan man bo godt enten på Neset gård eller Adventure Norway.

  Du skal også lige have sidste nyt fra elven idag, hvor der her været en del ormefisker i sone 3, som har fået laks. Der er blevet set store laks idag i sone 3 og den dygtige laksefisker Peter Nikolajsen har igen idag fået laks på land, dog ville han gerne have genudsat den, efter en hurtig fight hvor den kom på land. Men den var simpelthen kroget så dybt, at den ikke kunne have overlevet en genudsætning. Laks var på 1 kg og tillykke herfra til Peter. Billedet kan du se herunder.

  Artiklen fortsætter under billedet.

  Andreas Kempa er også ved elven og han fik igår en fin laks på land , som vejede 3.5 kg og blev fanget i sone 3. Stort tillykke herfra til Andreas og fangst billedet kan du se herunder.

   

  Har du set året film om Mandalselven 2020 ellers klik på linket

   

   

  MANDALSELVEN OPDATERING D.24-8

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

  Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
  Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

  Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

  MANDALSELVEN OPDATERING D.24-8

  Tidligere artikelFLOT UGE 34 VED MANDALSELVEN
  Næste artikelFantastisk fiskeri for Peter ved Mandalselven