Mandalselven – opdatering om august 2021

  390

  Mandalselven – opdatering om august 2021

  Mange havde set fremtil dette års fiskeri i August måned ved elven, men rigtig mange måtte også tag hjem igen uden laks og ingen kontakter. Mens nogle havde få dage med godt fiskeri.

  Mandalselven viste at når der er dømt sommer og lav vandstand, ja så bliver det ultra svært af være fluefisker ved elven i år. Dels kom der ikke de store træk af smålaks som der plejer, og de der var ankommet blev sløve og ville ikke noget som helst.

  Uge 30 blev den bedste af de 4 uger, og var de anden bedste uge 30 set over de sidste 5 år. Men så skete der nogle ændringer ved elven, den regn der skulle være kommet kom ikke i den mængde der var brug for, og vandtemperaturen steg til højder hvor det var nærmest umuligt, få noget godt fiskeri også selvom man fiskede i de tidlige morgentimer.

  Uge 32 blev de dårligste uger i 5 år, mens 31 og 33 var de dårligste i 4 år. Det er selvfølgelig en meget skidt udvikling, for troede faktisk det ville blive en helt unik august måned som kunne bringe elven tilbage på rette kurs og ramme den gode sæson som i 2018.

  Men meget kan da nå og ske de sidste 10 dage af sæsonen i sone 4, men tror ikke vi kommer over de 10 ton i år. Da det ikke er mange laks der bliver fanget pt. ved elven, og det plejer der heller ikke. Mange lokale har stoppet deres fiskeri for i år, og ladet laksen for fred og ro til deres kommende gydning.

  Her et flot billede af Severin Løwø Nåden med sin flotte laks på 2.5 kg fanget i det smukke sone 4 d.3.9.2021

  Mandalselven – opdatering om august 2021

   

  Mandalselven – opdatering om august 2021

  Tidligere artikelSommeren ved VIDÅ
  Næste artikelDIABLO SALMON FLY – GULFF RED AMBULANCE AND MINUTEMAN