Mandalselven overrasker endnu engang

  384

  Mandalselven overrasker endnu engang

  Når man nu har fisket ved Mandalselven så mange år som jeg har, ved man også godt at forholdene kan ændre sig på under et døgn. Samt at naturen ikke er til at regne med, selvom alle tekniske måler og prognoser, og erfaring enstydigt taler i samme retning.

  Hvad mener jeg så med det???

  Det regn der er kommet har ikke givet vandstigning, og dermed ville det ikke få de utrolig mange laks der står i sone 1 til at gå op. Da Kjølmo fortsat ligger på omkring 25 kubik ,og det har den gjort siden d. 27 juni.

  Men laksen ville det anderledes for der er gået laks op over, og der har siden fredag aften været en meget positiv stemning, samt tro på at nu kommer der et ryk af laks.

  En god indikation på om der er godt fiskeri for os der kommer langvejs fra, er når de lokale møder op ved elven. Det var de fra fredag, og der har været rigtig mange ved elven i sone 3. Det kan også klart ses på laksebørsen, og glædeligt er det at se at en god ven som er flyttet fra elven til Vestlandet, er på besøg ved elven og fik en fin Sjøørret igår. Stort tillykke til Jostein Hole Sæterild, som kender elven som sin egen bukselomme og er en utrolig dygtig laksefisker, som altid får godt med laks sæsonen igennem.

  I fredags ankom 3 af mine danske venner Kim Stephensen, Per Stephensen og Jørn Stistrup, og efter at have tjekket ind på de fantastisk gode lejligheder ved Jan Lindland i Smeland. Skulle de ud og have et aftentræk i sone 3, og her blev Kim Stephensen spændt for en super fin laks og efter en god fight kunne turens første laks landes til stor glæde. Husker jeg rigtig var det Kim´s første Mandalselv laks. Hertil formiddag var der så bud efter hans flue igen og en fin laks på ca. 1.5 kg kom på land. Kæmpe tillykke til Kim, og det tegner godt for deres tur og den kommende uge for dem.

  En af elvens storfanger er også tjekket ind ved elven i går aftes, og det er min gode ven Peter Nikolajsen og det bliver spændende at følge ham i den kommende uge.

  Fredag blev der flot landet 23 laks og 10 havørreder. Lørdag 12 laks og 5 havørreder. Indtil nu her søndag middag er der meldt 3 laks ind. Men men husk på tallene vil helt sikkert blive højere når laksfiskerne med ugekort indlevere kortet.

  Idag skulle renoverings arbejdet på Bjelland Kræftværk gerne blive færdig gjort, og det bliver spændende og se om det vil give lidt vandstigning, når den sættes i drift igen. Samt om Laudal Kræftværk også lader mere vand komme igen. For der mangler i den grad vand i elven, men det positive i det er at fiskeri stik mod alt er super godt her i weekend.

  Herunder flere dejlig fangstbilleder fra weekenden.

  Knæk & Bræk ved Mandalselven i uge 27 fra Michael Olsen – Afiskeri.dk

  Afiskeri.dk - Michael Olsen Fly tying and fishing
  Kim Stephensen´s flotte laks på ca. 1.5 kg fanget i sone 3 d. 3.7. Stort tillykke.
  Afiskeri.dk - Michael Olsen Fly tying and fishing
  Finn Nielsen med laks på 5 kg fanget på flue i sone 3 – Stort tillykke Finn
  Afiskeri.dk - Michael Olsen Fly tying and fishing
  Sascha Nickel – Laks på 4 kg – Stort tillykke med den fine laks

   

   

  Mandalselven overrasker endnu engang

   

  Mandalselven overrasker endnu engang

  Tidligere artikelOLSEN MANDAL SPEY – MONTH FLY JULY – AFISKERI.DK
  Næste artikelStorfanger Peter Nikolajsen slår til igen ved Mandalselven