Mandalselven uge 25 – 2020

  390

  Mandalselven uge 25 – 2020

  Hele vinteren har man gået og glædet sig, og set fremtil igen at skulle stå ved den dejlige Mandalselv. Nye fluer er blevet bundet i den lille fiskeklub jeg er med i. Lige som man skulle til at tælle ned til dette års tur, kom der noget på banen man overhovedet ikke havde set komme, og det var corona virussen. Nu var glæden med et fejet væk, for man kunne nu se at det nok ikke blev i år man kom til Mandalselven.

  Men gudskelov lov kunne vi i Danmark finde ud af næsten i hele landet, at overholde de retningslinjer som der blev udstukket. Det medførte at vi i slutningen af Maj, kunne få den glædelig besked at grænsen til Norge blev åbnet, og at Norge gjorde det samme mod Danmark d.15 Juni.

  Nu galte det om at få færgebilleterne ombooket, og efter at have været i dialog med Colorline lykkes det mig at få den mail, der sagde at vi havde fået plads Mandag aften d.15 Juni. Nu var glæden hurtigt tilbage og man kunne gå igang med at få gjort klar, til endnu en dejlig tur til Mandalselven.

  Vi kom derop til nogle svære forhold med for meget vand, så der var nogle pladser i sone 3 som ikke kunne fiskes. Men Mandalselven har rigtig mange gode pladser at vælge imellem, så der var pladser som kunne fiskes.

  Sidst år oplevede vi at der ikke var mange laks i elven i den uge vi var der, og jeg tænkte det kunne vi umuligt komme til at opleve igen, og min forventninger var helt klart til at vi fik godt med fisk i år.

  Men desværre skulle vi komme til at opleve en uge som var endnu dårligere end sidste år, og jeg har i de 12 år jeg har fisket ved Mandalselven aldrig oplevede så lidt aktivitet ved elven, det var helt ekstremt så dødt man oplevede elven.

  Bækørreder/ørreder var der som altid nok af, og dem fangede vi en del af som selvfølgelig blev genudsat.

  For jer der har set mine Video opdateringer fra elven på Afiskeri.dk´s facebook side(ikke gruppen), vil i også vide at jeg fik et tilbud på denne tur i Olsens rende Torsdag aften. Et kraftfuldt hug, hvor laksen gik dybt for så i fart at komme op i overfladen, og gå fuldstændig amok. Jeg kunne overhovedet ikke styre den, og det gik også laksens vej for til sidst slog den sig af krogen. Det positive var at jeg havde fået en lille fight , som er det jeg går efter, og jeg skyder den til at have været en 3 kg laks udfra hvad jeg kunne bedømme.

  Jeg oplevede en masse flot natur som altid ved Mandalselven, og at fiske med nogle utrolige fantastiske personer, som jeg kunne hjælpe med råd om affiskning, nye pladser de fik prøvet og hvordan man kommer ned til disse pladser. Nået som de var rigtig glade for, og vi fiskede som gale og jeg var stort set rundt på alle de gode pladser i sone 3 på de 4 dage vi havde tilrådighed.

  En ting jeg altid har drømt om at prøve ved Mandalselven, og som har stået højt på min liste over hvad jeg gerne kunne tænke mig at prøve, var at fiske en hel nat igennem. Det fik jeg muligheden for på denne tur sammen med to gode venner, og det levede 100 % op til mine store forventninger. Den ro der er når man fisker ind i natten, er så speciel at det faktisk er svært for mig at beskrive med ord. Det skal simpelthen prøves for at man kan forstå hvor fedt det er. Roen og bålet knitren er helt fantastisk, samtidig med at du fisker på skift. Det er så fedt at jeg glæder mig til at skulle det igen en anden gang ved Mandalselven.

  Der er i skrivende stund i uge 25 blevet fanget 90 laks, og mange af dem i sone 2 . 63 af de 90 laks er blevet fanget på spinner/orm og vidner om at laksene har stået dybt i det dejlige solskinsvejr, hvor der nogle dage var over 25 grader. Det var også en af grundene til at vi var ved elven tidligt om morgen og de sene aften timer, men også i den bagende formiddag og eftermiddags sol.

  Vi snakkede med en del lokale som kunne fortælle at det ikke kun var os , der oplevede dette dårlige fiskeri. En havde fiske ved elven i 20 år og han havde aldrig oplevede noget lignede, og var sikker på at man nu ville opleve at opgangen blev som i gamle dage. For Mandalselven har altid været en sen opgangs elv, hvor laksen kommer midt/sidst i juli og fremad mod september. Andre teorier fik vi også men dem vil jeg gerne lige have nogle jeg kender til, at give deres syn på før jeg bringer det her på siden.

  Sådan er laksefiskeri også, jeg ser frem til at følge sæsonen, og bringe nyt fra elven som altid. Knæk og bræk ved Mandalselven – Michael Olsen – Afiskeri.dk

  Mandalselven uge 25 – 2020

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

  Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
  Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

  Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

  Mandalselven uge 25 – 2020

  Tidligere artikelPACE – KYSTFLUE – AFISKERI.DK
  Næste artikelNyt fra Claus Skeldal om Skjern å