MANDALSELVENS HELTE – STEINAR SALTE

235

MANDALSELVENS HELTE – STEINAR SALTE

Allerede fra første gang jeg skrev med Steinar viste jeg, at på et eller andet tidspunkt skulle jeg lave et portræt af ham her på Mandalselv platformen under Afiskeri.dk. For han er et utrolig imødekommende, venligt menneske, der altid har lyst til at bidrage med sin viden om den smukke Mandalselv og sit fiskeri. Jeg kan se i min log, at vi har skrevet sammen siden 2018, og det er fedt og læse de mange beskeder det er blevet til igennem årene.

Hans hjerte brænder for Mandalselven og du vil helt sikkert kunne mærke hans glæde, samt hans gode menneskelige værdier i dette portræt.

Han er født og opvokset i Gjerstad som ligger 15 mill fra Marnardal. Han har altid fisket og i Gjerstad var det efter aborre og ørred.

I 2018 begyndte Steinar at fiske ved Mandalselven, og det hans husker fra den gang, og nok også det der fik ham til at vende tilbage år efter år. Faktisk det samme som fangede mig selv, nemlig naturen og de meget venlige Mennesker der bor der. Man bliver simpelthen taget så godt imod, og folk er så imødekommende og hjælpsomme på alle måder, og det gælder også andet end det der har med fiskeri at gøre. Grunden til det blev Mandalselven var at nogle af hans kammerater fiskede ved elven, og de tog ham med på fisketur. Siden har hans passion for elven bare vokset år for år.

Et par gange om året når forholdene er til det bliver Otra, som er en af de andre Sørlands elve også besøgt ellers står den kun på Mandalselva.

Steinar er ikke den person som kun holder sig til en bestemt måde, at fiske på som rigtig mange andre laksefisker dyrker. Han har et redskab med til den enkelte plads han vil fiske, så han fisker både med Flue, spin, orm og spinflue.

Til hans fluefiskeri har han en favorit og det er en flue som hedder Night Fly , og den er rød og sort. Det er ikke første gang jeg høre om dette mønster. Jeg har set flere lokale med den farvekombination igennem de mange år jeg er kommet ved elven. Man mærker virkelig hans begejstring for denne flue, når man snakker med ham.

En flot laks fanget af Steinar

Hvis du som laksefisker kommer til Mandalselven for første gang, så har han nogle gode råd du kan få meget gavn af. Lær få pladser at kende rigtig godt, og det tager tid og lære dem at kende. Tålmodighed gir fangst – bider der ingen laks i 12 timer, så gør den nok i den 13 time.

Til Sidst skal vi også lige have med omkring, hvordan Steinar ser på fremtiden ved Mandalselven. Han ser meget optimistisk på fremtiden, og mener at bestanden er god ved elven. Han kunne godt tænke sig, at man havde nogle flere vandførings, vandtemperatur måler ved elven. Det kunne være en god ide at man igen kunne se data fra Bjelland, samt en i toppen og en i det nedre af sone 3.

Vil gerne benytte lejligheden til at takke Steinar Salte, for at måtte lave dette portræt af ham. Da han i den grad er en levende legende og Helt ved den dejlige Mandalselven. – Michael Olsen – Afiskeri.dk

MANDALSELVENS HELTE – STEINAR SALTE

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

 

MANDALSELVENS HELTE – STEINAR SALTE

Tidligere artikelUdmærket uge 34 ved Mandalselven 2023
Næste artikelSkjern å opdatering uge 38 – 2023